Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

A vártnál is többen jelentkeztek a szombathelyi egyetemre

2017-04-06, 13:30
   |   Kategória: Okos
Nyilvánosságra hozták a 2017. évi felsőoktatási felvételi eljárás jelentkezési adatait. A két legnépszerűbb szak Szombathelyen a tanító és a gépészmérnök, de jelentős az érdeklődés a gazdaságtudományi képzések iránt is. A jelentkezők számának alakulásáról a Savaria Egyetemi Központban tartottak tájékoztatót.
Az Oktatási Hivatal március 31-én hozta nyilvánosságra az idei felvételi eljárás jelentkezési adatait. A Savaria Egyetemi Központtal bővült Eötvös Loránd Tudományegyetem megőrizte országos vezető szerepét a jelentkezők számát illetően, a szombathelyi egyetemi központot 827-en jelölték meg első helyen. "Azt kell, hogy mondjam, hogy a várakozásokon felül produkáltunk, megállítottuk az eddigi negatív tendenciát, és a jelentkezési létszámokban az országos tendenciákat tudtuk reprodukálni, ami egyértelműen az ELTE integrációnak eredménye Szombathelyen" - fogalmazott Németh István, a Savaria Egyetemi Központ rektorhelyettese.

A bölcsész területen továbbra is az anglisztika a húzószak, de sokan választották az újdonságként meghirdetett közösségszervező szakot is. Töretlen az emelkedés a tanári és tanítói pályát választók számában. Jelentős az érdeklődés az új területként megjelenő informatikai és gazdaságtudományi képzések iránt. Az idei évben felvételizőknek több dátumra kell még odafigyelniük. "A legfontosabb dátumok, hogy április végétől megnyílik az "én felvételim" felület minden jelentkező számára, onnantól kezdve tudnak a jelentkezők dokumentumokat pótolni még, nyomon tudják követni a felvételi pontszámaikat. Aztán június 12-ig amikor ennek a dokumentumpótlásnak a határideje lezárul addig tudnak jelentkezési sorrendet is módosítani, és július 26-án lesz az idei évben várhatóan a felvételi vonalhúzás" - sorolta Németh Péter tanulmányi koordinátor.

Tavasszal lesznek a felvételi és alkalmassági vizsgák azokon a szakokon, ahol ez feltétele a bejutásnak. Az érintett jelentkezőket erről e-mailben értesíti az intézmény.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb