Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Közgazdászképzés Szombathely

2017-04-20, 12:52
   |   Kategória: Okos
Milyen esélyekkel újul meg a közgazdászképzés Szombathelyen? Hogyan bővítheti az egyetem a kapcsolatait a gazdaság szereplőivel? Erről szólt „Az ELTE helyben van” című társadalomtudományi kerekasztal beszélgetés az ELTE Savaria Egyetemi Központban.
Elsősorban a közgazdasági képzések, ezen belül is a szakfejlesztési tervek jelentették az Eötvös Loránd Tudományegyetem karainak bemutatkozását megcélzó  kerekasztal beszélgetés vezérfonalát.. Az öregdiákokat Illés Károly, alpolgármester képviselte, aki maga is a szombathelyi intézményben szerzett közgazdasági végzettséget. "Amikor én idejártam akkor elég nagy létszámmal indult maga a képzés, és a végzett hallgatók is úgy gondolom, hogy elég komoly oktatásban részesültek, budapesti, neves előadók jártak akkor még ide" - mondta.

A rendezvény házigazdáinak számító szombathelyi Közgazdaságtudományi Tanszékcsoport oktatói kiemelték, hogy a felvételi jelentkezési statisztikákat alapján valós igény mutatkozik a gazdasági képzésekre a régióban. Az anyaintézmény Társadalomtudományi Karának dékánja a közeljövő feladatairól és fejlesztéseiről beszélt. "Az elképzeléseink azok lennének, hogy a tanszékcsoportból itt egy tanszéket, aztán egy intézetet próbálnánk fejleszteni. A jelentkezési adatok alapján ez úgy tűnik, hogy lehetséges, tehát most 130 első helyes jelentkező van erre a két szakra ami Szombathelyen került meghirdetésre" - fogalmazott Juhász Gábor, az ELTE Társadalomtudományi Kar dékánja.

A képzések esetében a már meglévő szakok mellett a közeljövőben a turizmus-vendéglátás alapképzés beindítása a cél duális formában. Emellett ösztöndíjpályázatot terveznek azoknak az önköltséges hallgatóknak a támogatására, akik kiváló teljesítményt nyújtanak tanulmányaik során.Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb