Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Fenntarthatósági témahét a Kanizsai-gimnázumban

2017-05-08, 07:41
   |   Kategória: Okos
A fenntarthatósági témahét április utolsó hetében került megrendezésre országszerte több mint 1800 iskolában. Ökoiskolaként számunkra eddig is fontos volt, és ezután is az lesz a környezetvédelem, de a héten egy kicsit még jobban körbejárhatták az osztályok és a tanárok egyaránt a témát.
Az osztályok sorra váltották egymást iskolánk természettudományos laborjában, ahol az előadások történtek. A szaktanárok felnyitották szemünket, hogy néha milyen kis apró dolgok elegek ahhoz, hogy változtassunk környezetünkön. Az általános környezetvédelmi szempontokon kívül megismerkedhettünk a passzívházzal a biológia és földrajz szakos tanárok - Tóthné Dancs Andrea, Dolezsár Judit, Avar Anikó, Kovacsics Bernadett, valamint Lengyelné Molnár Mária (angolul) tanárnő - előadásain keresztül.

A két tannyelvű osztályok diákjai persze angol nyelven kaptak információt ezekről az építményekről. Mindannyiunk számára bizonyossá vált, hogy a passzívházak a kezdeti beruházások ellenére – napelem, napkollektor, geotermikus szivattyú, szellőztető rendszer, átlagnál vastagabb szigetelés – teljes mértékben megtérülnek az évek során. Ezek a házak ugyanis alternatív megoldások arra, hogy a fűtéshez szükséges energiát megtermeljék.

A második alkalommal pedig egy oktatófilm segítségével elevenítettük fel a korábban hallottakat, miután minden diák kitöltött egy ellenőrző tesztet elektronikus úton.

A hét befejeztével azonban nem ért véget a környezetvédelem a KDG-ben. Továbbra is szelektíven gyűjtjük a hulladékot, és a második emeleti laborban továbbra is le lehet adni a használt olajat és az elektronikus hulladékot.

Remélem, még többen leszünk, akik megpróbálunk tenni valamit iskolánkért, környezetünkért!

Pongrácz Patrik 10. A

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb