Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Szombathelyen tartotta közgyűlését a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája

2017-05-15, 14:08
   |   Kategória: Okos
Az ELTE Savaria Egyetemi Központban tartotta ülését a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának Közgyűlése. A többi között szó esett az alacsony ösztöndíjak emelésének lehetőségérről, és a szervezet munkájának átláthatóságáról is.
“Az országnak az ásványkincse az elsősorban a szürkeállománya! Ebből tud igazán meríteni, és ebből tud igazán építkezni, és ezt az Eötvös Loránd Tudományegyetem nagyon határozottan képviseli. És ezért fordít olyan komoly figyelmet a hallgatói minőségre, és a tehetséggondozásra, tehetségmentésre" - ezt emelte ki Mezey Barna, az ELTE rektora a hallgatói közgyűlés megnyitóján.

Az eseményen - a mintegy 130 hallgatói képviselő mellett - részt vett Hende Csaba országgyűlési képviselő, Puskás Tivadar polgármester is. “Országos Hallgatói Konferenciát második alkalommal rendezünk Szombathelyen, az első 2010-ben volt, és ez lenne a második, és egyben az ELTE keretében az első ilyen konferencia" - tette hozzá Németh István rektorhelyettes.

Mindenekelőtt a Jövőkép programról tárgyaltak a hallgatók képviselői. Ennek célja, hogy a felsőoktatásban felhalmozódott problémákat, feszültségeket egyeztessék a hallgatókkal, és tolmácsolják a felvetéseket kormányzat, a felsőoktatási kerekasztal felé. “Úgy látjuk, hogy az ösztöndíjreform szükségessége az, ami elsősorban megjelenik a hallgatók részéről, de sok más, a felsőoktatást érintő probléma is terítéken van, ezeket fogjuk áttárgyalni, illetve a következő lépéseket" - fogalmazott Gulyás Tibor, a HÖOK elnöke.

A hallgatói képviselők jutalmazásának irányelvéről is egyeztettek az országos konferencián: szükségesnek látják ugyanis a hallgatói önkormányzatok megreformálását, a kifizetések átláthatóbbá tételét is. A cél az, hogy az elvégzett munkáért azzal arányos jutalmat kapjanak a diákok képviselői.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb