Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Osztrák vendégek a Neumann-iskolában

2017-05-31, 14:16
   |   Kategória: Okos
Osztrák kisdiákok látogatták meg a Neumann János Általános Iskolát. A vendégek először a magyar osztályok mindennapjaival ismerkedtek, majd - neumannos barátaikkal együtt - ellátogattak a kőszegi Stájer-házakhoz kirándulni. A két intézmény már fél évtizede ápol testvériskolai kapcsolatot.
Iskolai csoport érkezett kedden reggel a Neumannba: az osztrák kisdiákok az intézmény testvériskolájából érkeztek. A látogatás elsődleges célja az idegennyelv-használat - iskolai kereteken túl.“Mégiscsak a szomszéd ország nyelve, és van egy-két gyermekünk is, akik otthonról hozzák a magyart, és a szülők nagyon örülnek a lehetőségnek, hogy azért nem vész el a nyelvük" - mondta Kocsis Zsuzsanna , a St-Egyden Würflach Volksschule magyartanára.

A testvériskolai látogatások alatt született ismeretségek hosszú távon is megmaradnak. “Én egy Anna nevű lánnyal ismerkedtem meg, és nagyon jó volt ott lenni, nagyon szép is volt. Rengeteg új diákot tudtunk megismerni, és így ugye új barátságok kötődtek" - mesélte Rőthy Hanna, a Neumann János Általános Iskola tanulója.

Az intézmények minden évben meglátogatják egymást: hol ők jönnek ide, hol a neumannosok mennek hozzájuk.“A gyerekeknek ez egy lehetőség a nyelvet gyakorolni, a német nyelvet, meg egymás kultúráját, szokásait, hagyományait megismerni, hiszen szomszédok vagyunk, és ezt az osztrákok is nagyon fontosnak tartják" - fogalmazott Szijj Krisztina, a Neumann János Általános Iskola némettanára.

Az iskolalátogatást követően a kőszegi Stájer-házakhoz indultak kirándulni az osztrák és magyar diákok közösen.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb