Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

A tanároknak szakmai rendezvénnyel kezdődött a nyári szünet

2017-06-21, 13:02
   |   Kategória: Okos
Tanítóknak szerveztek szakmai tanácskozást a vépi  Hatos Ferenc Általános Iskolában. A konferencia témája a művészeti nevelés volt, de a résztvevők a pedagógus életpályához kapcsolódó minősítő rendszerről is hallhattak információkat.
Szakmai rendezvénnyel indult a nyári tanítási szünet a Vas megyei tanítók számára. "Ez a tanácskozás nagyon fontos. A tavalyi évben nálunk volt ugyanez a fórum. A tanítóknak mindenképp szükség van erre, mindenkinek szüksége van erre, de a tanítóknak különösen, hisz ők egy különleges csapatot alkotnak a pedagógia, az oktatás területén. Szükségük van a megerősítésre, itt megkaphatják, kicsit előre készülhetnek a következő évre tehát ez egy kihagyhatatlan fórum" - mondta Sejberné Szabó Marianna, a Kardos László Általános Iskola intézményvezetője.

A program célja, hogy szakmai segítséget nyújtson az általános iskolai tanítók munkájához. "A mai tanácskozásnak az a célja, hogy ráirányítsuk a figyelmet a művészeti nevelésre, amit a tanítók tehetnek ezért. Egy felmenő rendszert is próbáltunk szem előtt tartani, óvodától egészen a középiskoláig" - tette hozzá Barityné Házi Ottilia tanítói szaktanácsadó.

A  vasi tanítók tájékoztatást kaptak a tankerület tevékenységéről, a pedagógus életpályamodell és az ehhez kötődő minősítő rendszer aktuális kérdéseiről,  valamint a tehetségfejlesztésről is. A művészeti neveléshez kapcsolódó előadások hatékony módszereket, jó gyakorlatokat  mutattak be a szakemberek. "Az alsó évfolyamokon a szolmizálás megerősítése egyszerű eszközökkel hogy lehet érdekessé, különlegesebbé tenni. Aztán nagyon érdekes az a Kokas Klára féle elgondolás ami a zene-mozgás, zene-vizuális kapcsolat egy nagyon érdekes dolog" - hangsúlyozta Pilnay Sándorné, az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium szaktanácsadója, tanára.

A konferencián nem csak a szűken értelmezett tanítói hivatás állt a középppontban, hanem  az óvodai nevelés és az iskolai oktatás összefüggései is szóba kerültek.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb