Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Sajtótájékoztatón ismertették a Savaria Egyetemi Központ felvételi eredményeit

2017-07-28, 14:31
   |   Kategória: Okos
Idén nehezebb volt bekerülni a Savaria Egyetemi Központ képzéseire, a felvett hallgatóknak átlagosan 338 pontot kellett elérniük. A Szombathelyre felvettek legnagyobb része tanárnak fog tanulni szeptembertől.
Az ELTE Savaria Egyetemi Központot első helyen megjelelő több mint 800  diákból 527 nyert felvételt. A Szombathelyen legmagasabb pontszámot, 473-at azoknak kellett elérniük, akik fizika-történelem szakra jelentkeztek. Az ELTE szombathelyi képzései felvételi pontszámai az idén általában is magasabbak a tavalyinál. "Míg a hallgatói létszámunk legnagyobb részét képző alapképzésben tavaly 312 volt a ponthatár, a minimális bekerülési ponthatárok átlagáról beszélek nem az átlagponthatárokról addig idén ez 338 pont volt" - fogalmazott Németh István, az ELTE SEK szombathelyi koordinációs rektorhelyettese.

A legtöbb hallgató a gépészmérnöki, a tanító és az anglisztika alapképzésen kezdi tanulmányait, de sokan választották a sport- és a rekreációszervezés szakot is. Továbbra is népszerű  a pedagógusképzés, a felvett hallgatók 40 százaléka készül tanárnak. Szeptemberben csaknem száz diák kezdi meg egyetemi tanulmányait a Szombathelyen meghirdetett közgazdász képzések valamelyikén. "A közgazdászképzés Szombathelyen már közel évtizedre nyúlik vissza, de a Soproni érához képest egy 40-50 százalékkal sikerült növelni a hallgatók létszámát, annak ellenére, hogy a szakjaink csak a pótkötetben jelentek meg" - tette hozzá Varga Imre, az ELTE SEK Közgazdaságtudományi Tanszékcsoportmb. vezetője.

A szombathelyi campus 63 képzést indít, és mindegyikben hirdet pótfelvételit is. A jelentkezési határidő augusztus 7.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb