Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Mozifilm népszerűsíti a mérnöki szakmát

2017-08-23, 14:36
   |   Kategória: Okos
Sajtóvetítésen mutatták be a Vas Megyei Mérnöki Kamara kisfilmjét, amely a mérnöki hivatást népszerűsíti. A Mérnökök Savariától Szombathelyig című alkotást a karnevál ideje alatt bárki megtekintheti, ősztől pedig a város iskoláiban vetítik majd.
Mi történik, ha Savaria ókori és Szombathely modern kori szenátora találkozik? Erre az ötletre épít a Vas Megyei Mérnöki Kamara kisfilmje, amelyben a két politikus együtt járja be a várost és ismerkedik a korabeli és a jövő közlétesítményeivel, a mérnökök munkájával.

Az útépítő-, a villamos-, a környezet- és a gépészmérnök mellett a szakma szinte valamennyi képviselője szerepel a filmben. A szórakoztató, aktualitásokkal és ötletekkel fűszerezett történet segítségével a mérnöki hivatást népszerűsítené a kamara. "Rengeteg mérnöki emléke vagy éppen mai alkotása van Vas megyének, Szombathelynek, s ezt egy kicsit szerettük volna Savariától Szombathelyig bemutatni a nagyközönségnek, a másik pedig meg az a cél, hogy legyen ennek a szakmának, ennek a hivatásnak utánpótlása" - emelte ki Nádor István, a Vas Megyei Mérnöki Kamara elnöke.

A 17 perces film szövegét Nádor István írta, a forgatókönyvíró-rendező Szekeres Kriszta volt. A csupa helyi szereplővel forgatott alkotást elsőként a karneválon láthatja a közönség. Csütörtöktől vasárnapig 14 és 19 óra között óránként vetítik majd a Szimfonikus Zenekar kamaratermében. Ősztől pedig az iskolák pályaválasztás előtt álló diákjainak mutatják majd be, akik közül – a kamara reményei szerint – többen is kedvet kapnak majd a mérnöki hivatáshoz.   
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb

 • Rövid hírek
  Rövid hírek AGORA Műhely Szombathelyen - Bemutatták az LMP szombathelyi képviselő-jelöltjét-  Megnyílt Hatos Csaba festőművész kiállítása. 
 • Szakmai úton jártak a Premontrei diákjai
  Szakmai úton jártak a Premontrei diákjai Biológia tagozatos diákjaink, tanáraik vezetésével szakmai úton vettek részt Budapesten. A 38 jelentkező megtekinthette a…
 • Natúrparki fórum a Hegyháton
  Natúrparki fórum a Hegyháton Mit jelente a térségnek, ha natúrparkként működhetne? Ezt a kérdést tette fel az a fórum,…
 • „Gyermekszemmel-2018”
  „Gyermekszemmel-2018” A Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola tanítói munkaközössége – Csiszár Csilla munkaközösség vezető (tel: 06 30 4116438) irányításával…
 • Megelevenedett történelem
  Megelevenedett történelem Immár tizenkettedik alkalommal hirdette meg gimnáziumunk a Kárpáti Kelemen megyei történelem csapatversenyt nyolcadik osztályos diákok…