Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Mozifilm népszerűsíti a mérnöki szakmát

2017-08-23, 14:36
   |   Kategória: Okos
Sajtóvetítésen mutatták be a Vas Megyei Mérnöki Kamara kisfilmjét, amely a mérnöki hivatást népszerűsíti. A Mérnökök Savariától Szombathelyig című alkotást a karnevál ideje alatt bárki megtekintheti, ősztől pedig a város iskoláiban vetítik majd.
Mi történik, ha Savaria ókori és Szombathely modern kori szenátora találkozik? Erre az ötletre épít a Vas Megyei Mérnöki Kamara kisfilmje, amelyben a két politikus együtt járja be a várost és ismerkedik a korabeli és a jövő közlétesítményeivel, a mérnökök munkájával.

Az útépítő-, a villamos-, a környezet- és a gépészmérnök mellett a szakma szinte valamennyi képviselője szerepel a filmben. A szórakoztató, aktualitásokkal és ötletekkel fűszerezett történet segítségével a mérnöki hivatást népszerűsítené a kamara. "Rengeteg mérnöki emléke vagy éppen mai alkotása van Vas megyének, Szombathelynek, s ezt egy kicsit szerettük volna Savariától Szombathelyig bemutatni a nagyközönségnek, a másik pedig meg az a cél, hogy legyen ennek a szakmának, ennek a hivatásnak utánpótlása" - emelte ki Nádor István, a Vas Megyei Mérnöki Kamara elnöke.

A 17 perces film szövegét Nádor István írta, a forgatókönyvíró-rendező Szekeres Kriszta volt. A csupa helyi szereplővel forgatott alkotást elsőként a karneválon láthatja a közönség. Csütörtöktől vasárnapig 14 és 19 óra között óránként vetítik majd a Szimfonikus Zenekar kamaratermében. Ősztől pedig az iskolák pályaválasztás előtt álló diákjainak mutatják majd be, akik közül – a kamara reményei szerint – többen is kedvet kapnak majd a mérnöki hivatáshoz.   
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb