Hiba
 • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 51
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Átadták a Kneipp-tanösvényt a Napraforgó Bölcsődében

2017-09-05, 12:34
   |   Kategória: Okos
A beruházás szinte ingyen volt: a börtön fogvatartottjai segítettek a megvalósításban. Az átadáson a polgármester is mezítláb járta végig a gyógyító területet.
Több tucatnyi bölcsődés gyűlt össze a Napraforgó Bölcsődében, hogy kipróbálhassa az új fejlesztő eszközt.
“Most hallottuk, hogy ez a Kneipp-ösvény, vagys taposóút a bölcsődének az új sajátossága, nagyon örülünk neki, mert a Vince állandóan mezítláb van otthon, úgyhogy gyakorlott már mindenféle terepen" - mondta Prisztavok Luca.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően a város polgármesterével sétáltak végig a kicsik a Kneipp-ösvényen - mindannyian mezítláb. A talpon lévőidegpályákat stimulálják az ösvényen elhelyezett természetes anyagok. “Különböző taktilis ingereket jelent ez, mindenképpen a fejlődésüket, az idegrendszeri fejlődésüket  és értelmi érzékelésüket növeli. Kis befektetéssel jelentős dolgot lehet művelni!" - fűzte hozzá Puskás Tivadar polgármester.

A természetes anyagokat a nevelők, az intézmény dolgozói hozták, az ő korábbi gyűjtésükből származnak. Alig kellett néhány dolgot beszereznie az intézménynek. A területen az előkészítési munkálatokat a szombathelyi börtön lakói végezték el.

“A Szombathelyi Országos BV Intézet részéről négy fő fogvatartott három napon keresztül segített a talajelőkészítő munkálatok végzésében. Ez azt jelenti, hogy a négy férfi fogvatartott belső indíttatásból, teljesen térítésmentesen, végeztek ilyen jóvátételi foglalatosságot" - fogalmazott Orbán Adrián BV. őrnagy, üzemeltetési oszt.vez. helyettes.

Vagyis ők annak idején elvettek valamit a társadalomtól, és ezzel próbálják kissé kompenzálni ezt a hibát. A Büntetésvégrehajtási Intézet egyébként minden hasonló felkérésnek szívesen eleget tesz, ha van rá kapacitás. A gyerekeknek sikerült örömet szerezniük.

“Gondolkodtunk, hogy milyen talajféleségek legyenek, mivel még bizonytalan járásról van szó, ne legyen szintkülönbség, tehát teljesen egy szintben legyen a talajjal, illetve egy-egy talajféleségrész ne egy-két lépésnyi távolságot jelentsen" - hangsúlyozta Pósfainé Sebestyén Bianka, a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény intézményvezetője.

Az apró lábacskákkal így 10-12 lépésnyit sétálhatnak egy-egy szakaszon a bölcsődések. Az új ingerekkel megkönyítik számukra a mostani, beszoktatási fázist.
Kapcsolódó elemek

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb