Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Lezárult az új szűrőberendezés próbaüzeme a FALCO Zrt.-nél. A mérési eredmények alapján minimális a por- és formaldehid-kibocsátás, valamint jelentősen csökkent a szaghatás is - erről számoltak be a vállalatnál hétfőn tartott tájékoztató rendezvényen és gyárbejáráson. Az ún. UTWS technológia kiépítése mintegy 15 milliárd forintba került.

Mi okoz kevesebb problémát, a növényvédő szerek maradéka, vagy a biotermesztésben esetleg megnövekedő gombafertőzések következtében kialakuló toxinok. Erre a fontos kérdésre keresték a kérdést a szakemberek két napon át a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara megyei csoportjának szervezésében megtartott konferencián.

Indulásakor naponta 60, ma pedig pedig már 27 ezer kuplungot állítanak elő a Schaeffler cégcsoport szombathelyi gyárában, amiből elkészült a százmilliomodik darab. A megye legnagyobb foglalkoztatójának számító nagyvállalatnak nemcsak a termelékenysége sokszorozódott meg fennállása óta, hanem termékpalettája is.

Tél végére akár 400 forint fölé is drágulhat a vöröshagyma kilója. A szárazság miatt kevesebb termett tavaly, lassan elfogynak a hazai készletek. Emelkedett a krumpli, a répa és a káposzta ára is. Körülnéztük a szombathelyi piacon.

Ahol több csapadék hullott ősszel, ott szép állapotban vannak a vetések, és jól fejlődnek a növények, a szárazabb területeken kevésbé kedvező képet mutatnak a táblák. A gazdák attól tartanak, hogy az enyhe fagyok nem pusztítják el a kártevőket, és tavasszal el kell kezdeni az intenzív védekezést ellenük a jó termés érdekében.

Hat felelősen gondolkodó város energetikai modernizációs törekvésének összehangolása a célja annak az együttműködési megállapodásnak, amelyet hétfőn írtak alá az Innovációs és Technológiai Minisztériumban.

Javában tart a szombathelyi vízvezeték-hálózat egyik csomópontjának az átalakítása a Fürdő és a Kenderesi utca kereszteződésében.

A városházi álláspont szerint Szombathely működését nem befolyásolja, hogy a pénzüggyel és a költségvetéssel kapcsolatos jogokat megvonták az eddig illetékes alpolgármestertől.  Az ellenzéknek más a véleménye. A napokban zajlik a büdzsé tervezése.

6500 lakásban és 170 közületnél, köztük iskolákban és óvodákban szünetelt délelőtt a távhőszolgáltatás Szombathelyen, kilyukadt ugyanis egy gerincvezeték. Elfáradt az anyag – így fogalmaztak a szolgáltató szakemberei, mikor meghegesztették a mintegy 30 éves csövet. Délutánra elhárították a hibát, így várhatóan estére ismét meleg lesz a lakásokban.

Teljesen megújul az oladi városrész egyik legforgalmasabb utcája. A járdarész már tavaly új burkolatot kapott, idén pedig korszerűsítik az útszakaszt, amely mentén új növényeket telepítenek.

Megkezdődött a metszés a vasi szőlőkben. Most még mély nyugalmi állapotban vannak az ültetvények, bár félő volt, hogy az elmúlt hetek tavaszias időjárása következtében megindul a nedvkeringés. Szerencsére nem így történt, így a mostani fagyok nem károsították a növényeket.

Január végéig mindenhonnan elszállítják, de egyénileg később is ingyen le lehet adni a hulladéktelepen a lebontott karácsonyfákat. De vajon mi lesz a sorsa a hatalmas mennyiségű zöldhulladéknak? Ezt néztük meg a Körmendi úton.

110 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett elektromos autók száma tavaly Magyarországon, Szombathelyen is egyre több zöld rendszámos járművet látni az utakon. Szakértők mégis azt mondják, egyelőre nem várható, hogy tömegesen elterjednének a tisztán akkumulátorral működő kocsik. Töltőállomás azonban itt a városban is egyre több helyen létesül.

Munkahelyi képzésekre, felújításra, energiahatékonysági fejlesztésekre, és elektromos gépjárművek beszerzésére is pályázik a Vasivíz Zrt.. A dolgozók érdekében bizonyos területeken pedig bevezették a rugalmas munkavégzést.

Átadták a megújult Szigligeti Ede utca második részét is. A több mint 300 méteres szakasz korszerűsítése mintegy 100 millió forintba került. A térkövezés mellett több tucatnyi facsemetével is szépült a környék.

Konvektorok cseréjére lehet pályázni az Otthon Melege Program februárban induló fordulójában. Az elnyerhető támogatás a költségek maximum 60 százalékát fedezi. A szakemberek szerint az új készülékekkel 20 százalékkal csökkenthető a fűtésszámla.

19 térkövezett parkolót vehetnek birtokba az autósok Szombathely belvárosában. A belső Uránia udvar Mártírok tere felől megközelíthető részét látták el burkolattal, hiszen eddig csak kavicsos volt a terület. A kiépített új parkolókhoz aszfaltos út vezet, megoldották a közvilágítást, a fák megtartása mellett pedig további növényeket ültettek.

Országosan Vas megyében a harmadik legalacsonyabb az álláskeresési ráta a tavaly októberig összesített adatok szerint. A gazdaság minden területén érezhető a munkaerőhiány. A cégek már szinte versengenek a dolgozókért, akiket nem elég megszerezni, meg is kell tartani.

Már elérhető az adóbevallás kitöltőprogramja az interneten

Rekordévet zárt az ingatlanpiac Szombathelyen – állítja a híradónk által megkérdezett szakértő. A megyeszékhelyen 500 körüli új lakás és százas nagyságrendű az épülő házak száma is. A folyamatot erősítette, hogy decembertől kiterjesztették a kétgyermekesekre is a CSOK keretében felvehető kedvezményes hitelt, a három vagy több gyermekesek pedig 10 helyett 15 milliót kaphatnak.