Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Július végén még nagyon biztató képet mutattak a mezőgazdasági területek, de a hetek óta tartó hőség hatása már látható az őszi betakarítású növényeken. Az állatok is nehezen viselik a kánikulát.

Összesen 800 kilogrammnyi pontyot telepített a Csónakázó tó, és a mellette lévő horgásztó vizébe a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége. A szép és egészséges halak között akad öt kilogrammos példány is.

Végleges adatok ugyan még nem állnak rendelkezésre, ám az előrejelzések szerint Vas megyében mintegy 10 százalékkal kevesebb búza termett, mint az elmúlt esztendőben. A terméscsökkenést azonban kompenzálhatja majd az árak várható emelkedése.

Megújult a büki fürdő főbejárata. A több mint 130 millió forintos beruházásnak az egész megyére - így Szombathelyre - nézve van idegenforgalmi vonatkozása. Az ehhez hasonló beruházások erős turisztikai vonzarőt jelentenek a régióban.

A Kőszegi utca 44. számú műemlék ház kívülről is megszépül, miután az udvari részt már felújította a város az elmúlt évben. A Nemzeti Kulturális Alap 2 millió forintos pályázati támogatásából és az önkormányzat 8,5 millió forintos forrásából folyó munkák állását tekintette meg dr. Puskás Tivadar, Szombathely megyei Jogú Város polgármestere, melynek befejezése augusztusban várható.

Lakossági fórumot tartott a Városházán az Északi Iparterület rendezési tervének tervezett módosításával kapcsolatban dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Illés Károly alpolgármester. 

A szennyvízcsatorna-hálózat zavartalan működésének fontos feltétele, hogy ne kerüljenek a rendszerbe dugulást okozó anyagok. Különösen a kisebb keresztmetszetű, házi bekötéseknél gyakoriak az ilyen jellegű problémák. Ezek azonban a szakemberek szerint megelőzhetők lennének a csatorna előírásszerű használatával.

Megkezdődtek a nyári szezonális ellenőrzések a vendéglátóhelyeken és a kereskedelmi egységekben. A hatóság a megszokott termékek mellett idén az állatgyógyszereket és a tűzifa-árusítást is vizsgálja, fő célterületük azonban továbbra is a hűtést igénylő élelmiszer.

Az autóiparban akkora a kereslet, hogy a nyári időszakban sem állnak le sem a kereskedések, sem pedig az alkatrész gyárak. A megye legnagyobb foglalkoztatója pedig még az eddigieknél is több megrendelést kapott, így felvételi nyílt napot tartottak a létszám bővítése érdekében.

A közelmúltban tíz új félautomata defibrillátorral gazdagodott a város. Az újraélesztés hatékonyságát nagyban segítő eszközöket a forgalmas intézményekben helyezték el,   használatukra a művelődési és sportházban tartott oktatáson tanították meg az új tuladonosokat.

Javában tart az aratás Vas megyében. Az időjárás miatt a szokásosnál korábban elkezdték a betakarítást. A termés a vártnál kevesebb, de jó minőségű lesz - mondják a szakemberek.

Csütörtökön délután a nagy meleg ellenére élénk volt a forgalom a szombathelyi termelői piacon. Sorban álltak a vásárlók a zöldséges standoknál, de keresettek voltak füstölt termékek is.

A korszerűsítést lakossági igény alapján végezte el az önkormányzat. A következő lépés a templomkertben a tevek szerint az akadálymentesítés lesz - erre van most a legnagyobb szükség.

Országszerte ingyen ebédelhetnek a nyári szünetben is a hátrányos helyzetű gyerkekek, Szombathelyen pedig még bővebb a kör. Az önkormányzat az állami normatíván felül is biztosít forrást a szolgáltatáshoz, így a gyermekvédelmi támogatásban részesülők szintén kapnak egy tál meleg ételt.

Javában tart már a befőzési szezon: érik a sárgabarack és kaphatók még a piros bogyós gyümölcsök is. Egyre többen keresik a kovászolni való uborkát és a lecsónak valót is - sokan a piacon szerzik be az alapanyagokat.

Szombathely legnagyobb vállalatainak legrátermettebb anyagmozgatói mérhették össze tudásukat és felkészültségüket a már harmadik alkalommal megrendezett Nagyvállalati Targoncás Versenyen. A megmérettetést minden évben más vállalat rendezi meg, ezúttal az APTIV volt a rendezvény házigazdája.

2018. június 18-án reggel elhagyta a szerelősort a két és fél milliomodik közúti pótkocsi futómű – egy ECO Plus 3 tárcsafékes tengely - a BPW-Hungária Kft. gyártócsarnokában.

Tűzijáték, koncertek és persze számos egyéb, játékos, szórakoztató program is várta a MAM Hungária Kft. munkatársait és hozzátartozóikat a családi napon. A kis vasi faluban működő vállalat több mint 500 embert foglalkoztat a térségből és Szombathelyről is.

Felújítottak több mint 300 méternyi járdát a keleti városrészen. A Sas utcában már nagyon elöregedett a gyalogos út burkolata, emiatt vált szükségessé a beruházás, amelynek első üteme zárult most le.

Négynapos rendezvénysorozatot szervezett a Mátyás király-emlékév alkalmából az ŐrvidékHáz. Hétvégén a családokat mozgatták meg a látványos bemutatók - valódi kuriózumnak számított köztük a solymászbemutató és a kopjatörés.