Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Megújuló utak

Országosan több mint 150 milliárd forintot fordítanak útfelújításokra hazai és uniós forrásokból. Vas megyében 15 útszakasz került bele a programba. Szombathelyen megújul például a Rohonci út egy jelentős része és a Söptei úti körforgalom burkolata is.
650 millió forintos hazai és további 70 milliós uniós forrásból kap 5-10 cm vastagságú új burkolatot az újperinti Erkel és Külső-Pozsonyi út. A Söptei úti körforgalomba és a rendkívül forgalmas Rohonci útra pedig kétrétegű, 12 cm-es burkolat kerül. Ez a főközlekedési útvonal a Deák Ferenc utcától a Perint-hídig újul meg. A beruházás részeként a hidat is rendbe teszik. Az útfelújítási munkálatok már áprilisban elkezdődnek.

Horváth László – megyei igazgató, Magyar Közút Zrt.
Elsősorban burkolatfelújításokra törekszünk, a szükséges egyéb munkákat, a fedlapok cseréje, szintbe hozása, szükséges szegélycserék, burkolatjelek, táblák lecserélése is megtörténik.

A részleteket ismertető sajtótájékoztatót a Rohonci út-Bartók Béla krt. kereszteződésében. Nem véletlenül, hiszen a közútkezelő útfelújításához hamarosan egy városi beruházás is kapcsolódik.

Hende Csaba – országgyűlési képviselő
A Bartók Béla krt. és a Rohonci út sarkán egy új forgalmi csomópontot, a korábbi tervekkel ellentétben nem körforgalmat, hanem menekülő sávokkal kiegészített lámpás kereszteződést fog a város európai uniós forrásból létesíteni. Azért nem körforgalmat, mert a szakértői vélemények végül egyértelműen bizonyították, hogy a lámpás elvezetés gyorsabb. 

A szombathelyi gépjárműállomány az elmúlt tíz évben háromezerrel nőtt. A belső úthálózat tehermentesítése érdekében a tervek között szerepel a várost elkerülő körgyűrű teljessé tétele. Mintegy 15 milliárd forintból összekötnék az M86-os lehajtóját a Gencsapáti körforgalommal, ami a bucsui elkerülőre vezeti a forgalmat. A másik szakasz pedig Parkerdő érintésével a séi körforgalomtól a Körmend felé vezető régi 86-osig tartana.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb

 • Rövid hírek
  Rövid hírek AGORA Műhely Szombathelyen - Bemutatták az LMP szombathelyi képviselő-jelöltjét-  Megnyílt Hatos Csaba festőművész kiállítása. 
 • Szakmai úton jártak a Premontrei diákjai
  Szakmai úton jártak a Premontrei diákjai Biológia tagozatos diákjaink, tanáraik vezetésével szakmai úton vettek részt Budapesten. A 38 jelentkező megtekinthette a…
 • Natúrparki fórum a Hegyháton
  Natúrparki fórum a Hegyháton Mit jelente a térségnek, ha natúrparkként működhetne? Ezt a kérdést tette fel az a fórum,…
 • „Gyermekszemmel-2018”
  „Gyermekszemmel-2018” A Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola tanítói munkaközössége – Csiszár Csilla munkaközösség vezető (tel: 06 30 4116438) irányításával…
 • Megelevenedett történelem
  Megelevenedett történelem Immár tizenkettedik alkalommal hirdette meg gimnáziumunk a Kárpáti Kelemen megyei történelem csapatversenyt nyolcadik osztályos diákok…