Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Megújuló utak

Országosan több mint 150 milliárd forintot fordítanak útfelújításokra hazai és uniós forrásokból. Vas megyében 15 útszakasz került bele a programba. Szombathelyen megújul például a Rohonci út egy jelentős része és a Söptei úti körforgalom burkolata is.
650 millió forintos hazai és további 70 milliós uniós forrásból kap 5-10 cm vastagságú új burkolatot az újperinti Erkel és Külső-Pozsonyi út. A Söptei úti körforgalomba és a rendkívül forgalmas Rohonci útra pedig kétrétegű, 12 cm-es burkolat kerül. Ez a főközlekedési útvonal a Deák Ferenc utcától a Perint-hídig újul meg. A beruházás részeként a hidat is rendbe teszik. Az útfelújítási munkálatok már áprilisban elkezdődnek.

Horváth László – megyei igazgató, Magyar Közút Zrt.
Elsősorban burkolatfelújításokra törekszünk, a szükséges egyéb munkákat, a fedlapok cseréje, szintbe hozása, szükséges szegélycserék, burkolatjelek, táblák lecserélése is megtörténik.

A részleteket ismertető sajtótájékoztatót a Rohonci út-Bartók Béla krt. kereszteződésében. Nem véletlenül, hiszen a közútkezelő útfelújításához hamarosan egy városi beruházás is kapcsolódik.

Hende Csaba – országgyűlési képviselő
A Bartók Béla krt. és a Rohonci út sarkán egy új forgalmi csomópontot, a korábbi tervekkel ellentétben nem körforgalmat, hanem menekülő sávokkal kiegészített lámpás kereszteződést fog a város európai uniós forrásból létesíteni. Azért nem körforgalmat, mert a szakértői vélemények végül egyértelműen bizonyították, hogy a lámpás elvezetés gyorsabb. 

A szombathelyi gépjárműállomány az elmúlt tíz évben háromezerrel nőtt. A belső úthálózat tehermentesítése érdekében a tervek között szerepel a várost elkerülő körgyűrű teljessé tétele. Mintegy 15 milliárd forintból összekötnék az M86-os lehajtóját a Gencsapáti körforgalommal, ami a bucsui elkerülőre vezeti a forgalmat. A másik szakasz pedig Parkerdő érintésével a séi körforgalomtól a Körmend felé vezető régi 86-osig tartana.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb