Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Adóbevallás

Kitelepülésekkel segíti a NAV azokat a munkavállalókat, akiknek eddig a munkahelyük készítette el az adóbevallást. Idén ugyanis megszűnt ez a munkáltatói lehetőség. Az adóhivatal felajánlását az egyik szombathelyi nagyvállalat kérte elsőként.
A korábban Delphi-ként ismert, most Aptiv nevet viselő, mintegy kétezer embert foglalkoztató nagyvállalat eddig maga készítette el a dolgozók adóbevallását. Januártól erre már nincs lehetőség, a tervezetet a NAV-tól kapják meg a magánszemélyek. A gyár, mindkét telephelyén - a műszakokhoz igazodóan - kért adóbevallási tájékoztatót munkatársai számára. Sőt a dolgozók helyben nyithattak ügyfélkaput is.

Petkovits Anikó – szóvivő, NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóság
A munkáltatói adóbevallás megszűnésével lehetőséget biztosítunk ilyen kitelepülésekkel is például, hogy azoknak a munkahelyeknek a dolgozói is lehetőséget kapjanak, akik kötöttebb időbeosztásban dolgoznak, és esetlegesen nehézség számukra az ügyfélszolgálat felkeresése. Így az Aptiv-nél a helyi kitelepüléssel próbálunk segíteni a dolgozóknak.

Az ügyfélkapun keresztül március 15-étől nézhetik meg a munkavállalók a NAV által elkészített adóbevallás-tervezetüket. Ha ez egyezik a munkáltatótól kapott igazolásban szereplő adatokkal, akkor semmi teendő nincs. Ha a magánszemély plusz jövedelmet szerzett, vagy megilleti olyan kedvezmény, amit nem jelzett a munkáltatója felé, akkor az internetes felületen módosíthatja a tervezetét. Valamint nyilatkozni kell a visszaigénylés és a befizetési kötelezettség bizonyos eseteiben.

Pétermann-Bedőcs Katalin – bevallási osztályvezető, NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatósága

Mondjuk több önkéntes pénztára van, mert van egy egészség- és van egy nyugdíjpénztára is, ezekről a NAV nem dönthet a magánszemély helyett, tehát a magánszemély mondja meg, hogy hova kéri a visszaigényelhető adót. Be akarja-e fizetni egy összegben a fizetendő adót, vagy él a 6 havi részletfizetés lehetőségével.

Aki nem akar ügyfélkaput nyitni, a papír alapú adóbevallási tervezetet március 15-ig kérheti például SMS-ben, levélben, vagy az ügyfélszolgálaton. A magánszemélyek adóbevallása május 22-ig nyújtható be.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Autisták információs pontja nyílt
  Autisták információs pontja nyílt Ápolási díj, kedvezménykártya, iskolaválasztás - ilyen ügyek intézésében is segít az autisták hozzátartozóinak az az…
 • CSÓTÓ FUTÁS
  CSÓTÓ FUTÁS Harmincegyedik alkalommal rendezték meg Szombathely egyik legnagyobb hagyományokra visszatekintő szabdidős sportrendezvényét, az Őszi Csótó Csúcsfutást.…
 • Újperint
  Újperint Több mint 200 millió forintos hazai forrásból újult meg Újperinten egy fontos útszakasz. A körzet…
 • Y’s Men klub őszi kirándulása
  Y’s Men klub őszi kirándulása Október 14-én vasárnap – szép napsütéses időben vettünk részt egy egész napos kiránduláson. Reggel 6,30…
 • Jáki úti rendelő
  Jáki úti rendelő Közel 90 millió forintból megújul a Jáki úti orvosi rendelő épülete. A külső hőszigetelés és…

Legnépszerűbb