Hiba
  • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

    Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

    "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

    "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

    "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

    Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Húsvéti ellenőrzések

Sonka, tojás, csokoládé - kiemelten ellenőrzik a napokban ezeket az élelmiszereket. A szakemberek nemcsak a címkék tartalmát vetik össze a valósággal, hanem mintát is vesznek a termékekből. A kereskedőknél már a polcokon vannak a szezonális áruk.
Tájékoztatóval, jegyzőkönyvekkel és ilyen hűtőtáskával járják a boltokat márciusban a minőségellenőrök Szombathelyen, ugyanis mintát kell venniük a későbbi vizsgálathoz a húsvéti szezonális termékekből. Ünnepek előtt ez megszokott.

Papp Katalin - osztályvezető, Vas Megyei Kormányhivatal, Élelmiszerlánc-biztonsági Osztály

“A füstölt húsok, ezen belül is a sonkák, amik kiemelt termékként ellenőrzésre kerülnek. A tojás, az édességek, illetve az alkoholos italok, borok, pezsgők, ezek tartoznak az ellenőrzési körbe. A helyek nem változtak: piac, ideiglenes árusítóhelyek, kiskereskedelmi egységek, és esetlegesen vendéglátóegységek.”

Többek között a csomagolt termékek címkéit, a sonka sótartalmát, gyorspácolt árunál pedig a víztartalmat is vizsgálják az ellenőrök.

Ebben a húsboltban már érzik a keresletnövekedést, itt az egy hónapos érlelésű, hagyományos sonkára esküsznek, aminek 2400 forintért kínálják kilóját. Nem véletlenül.

Hajszán Imre - egyéni vállalkozó

“Sózásnál nyilván veszteséggel jár, a só kiveszi a nedvességet, szárítjuk satöbbi, mondjuk egy kilóból 80 deka tiszta sonkát nyerünk. A gyorspácos ugyanúgy az egy kilóból, úgynevezett beinjektálással páclevet, gyorspácot visznek bele, ami három-négy nap alatt, vagy egy héten belül elkészül. Abból dupla mennyiség, akár harminc százalék vizet is, páclevet hozzányomnak.”

Így lehet az egykilós húsból 1 kiló 30 dekás termék - figyelmeztet a vállalkozó. Sonkából összesen mintegy 5 tonnás eladásra számítanak húsvétig ebben a bolthálózatban.




Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb

  • Rendkívüli közgyűlés
    Rendkívüli közgyűlés Nem alkalmazhatják a Munka törvénykönyvének január elsején hatályba lépett módosítását a városi cégek Szombathelyen, ugyanis…
  • Kelemen Krisztián civilként politizál tovább
    Kelemen Krisztián civilként politizál tovább Kelemen Krisztián ezután civilként, de az Éljen Szombathely frakciójának tagjaként lesz részese a szombathelyi közgyűlésnek.
  • Parkerdő
    Parkerdő Aláírásgyűjtés, sajtótájékoztató, lakossági fórum - ilyen előzmények után rendeződni látszik a Parkerdő lakópark néhány gondja.…
  • Jézuska várás másképp a Remekműhelyben
    Jézuska várás másképp a Remekműhelyben „Hogy mindenkinek békés legyen a karácsony…” szólt a hirdetés, és valóban erről van szó. December…
  • Budai Józsefné köszöntése
    Budai Józsefné köszöntése Budai Józsefné Fülöp Rozáliát köszöntötte 90. születésnapja alkalmából dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város…