Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Főzzük körbe kórházainkat

Megfelelő ízvilág, gusztusos tálalás - nem lehetetlen megfelelni ezeknek a kívánalmaknak a betegétkeztetésben sem. A “Főzzük körbe Magyarországot kórházainkban” elnevezésű kampány azt igyekszik bebizonyítani, hogy az egészségügyi intézmények erre is odafigyelnek.
A kórház konyháján Nagy Lajos főigazgató foglalta össze az elmúlt 20 év legfontosabb fejlesztéseit, kiemelve a 21. századi követelményeknek megfelelő élelmezési központ kialakítását. Az étkeztetés a betegek gyógykezelésének fontosabb része - hangsúlyozta Puskás Tivadar polgármester és hozzátette: az ellátásnak igazodnia kell a beteg állapotához. A Markusovszky-kórházban havonta 26.500 adag ételt szolgálnak fel a betegeknek. 

Falusiné Kiss Mariann - élelmezésvezető, dietetikus, Markusovszky-kórház: "Napi szinten átlagosan 950 beteget étkeztetünk itt a kórházban, diétaváltozatok tekintetében a 30-t meghaladjuk, illetve ez a 30 még az egyéni specialitásokkal tovább növekedhet."

A kórházi ételek minősége jelentősen javult az elmúlt években - hangzott el a Főzzük körbe Magyarországot kórházainkban című program során. Az elért eredményeket egy országos kampánykörút keretében próbálják meg bemutatni, ennek egyik állomása volt Szombathely.

Ambrus György -  mesterszakács, a magyar gasztronómia nagykövete: "A nagyon sok vádat ért kórházi élelmezést bemutatjuk, hogy miért is ilyen a kórházi élelmezés. A társadalom felé meg szeretnénk mutatni, hogy milyen korlátok mellett és  milyen szabályok mellett kell minden nap a kollegáimnak és a résztvevő kórházak konyháinak elkészíteni a menüt. Ehhez szigorú pénzügyi szabály van, van egy rendelet, amit be kell, hogy tartsunk és természetesen dietetikus szabályokat kell betartanunk."

Az esemény résztvevői megkóstolhatták a kiváló hazai alapanyagokból készült szerdai menüt: a zöldséges leves és a bakonyi tokányt.

Hende Csaba - országgyűlési képviselő: "Adott normából, abból az 550 forint plusz áfányi nyersanyagnormából, ami összességében az egyéb költségeket is rárakva azért több mint 1500 forint, lehet egész napra, nagyon finom, szinte éttermi minőségű ételeket készíteni, csak az a nem mindegy, hogy mennyire figyelnek rá oda."

A szakemberek szerint a kórházban fekvő betegek mintegy 70 százaléka a helytelen táplálkozás miatt kialakuló egészségügyi panaszok következtében került az intézménybe.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb

 • Kötő utcai sportpark
  Kötő utcai sportpark A Stromfeld-lakótelep után a Nyitra utcai iskola szomszédságában épül meg a város második sportparkja, ahol…
 • Közgyűlés után
  Közgyűlés után A költségvetési vitát lefolytatták, de a végszavazás elmaradt a szerdai közgyűlésen, így életbe lépett az…
 • Jogásznap
  Jogásznap Az író-költő és jogtudós politikusra, egykori igazságügy-miniszterre, Horváth Boldizsárra emlékeztek a 23. Vasi Jogásznap résztvevői…
 • Oktatási bizottság
  Oktatási bizottság Mintegy húsz napirendi pontot tárgyalt meg nyilvánosan a közgyűlés csütörtöki ülése előtt a város oktatási…
 • Hajnalig báloztak a civilek
  Hajnalig báloztak a civilek Tizenkettedik alkalommal rendezte meg a Szombathelyi Civil Kerekasztal a civil bált. Mintegy tizenöt szervezet közel…