Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

120 éves a VASIVÍZ ZRt.

Enyves égert ültettek a Csónakázó-tó partjára a víz világnapja alkalmából. Ez egyben a 120. születésnapját ünneplő Vasivíz ZRt. jubileumi programsorozatának első állomása volt.
A Csónakázó-tó és környéke Szombathely zöld szíve. A természetközeliség az egyik oka, amiért a Vasivíz ZRt. úgy döntött, itt ültet fát a víz világnapja alkalmából. 

Kohuth Viktor - vezérigazgató, VASIVÍZ ZRt.
„A zöld infrastruktúrát azért említettem, mert három ismérve van, az egyik a jobb levegőminőség, ez itt a Csónakázó-tónál tapasztalható, a vízminőség, amikor a Vasi Vasembert szervezzük, azt gondolom tapasztalhatják a futók, illetve az idelátogatók, hogy csapvízzel bővelkedik a terület. És hát az emberi környezetnek a pihenő része.”

Aki fát ültet, az bízik a jövőben – mondta Puskás Tivadar polgármester. Ugyanakkor az esemény apropója a múltba tekint:  120 éve döntöttek Szombathelyen a vezetékes ivóvízrendszer kiépítéséről. Hende Csaba országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy hamarosan jelentősen megtisztul a Csónakázó-tó vize.

Hende Csaba – országgyűlési képviselő
„Környezetünk védelme is jelentősen előbbre lép a dozmati víztározóval, és remélem, hogy hamarosan Szombathely levegőminősége is olyan lesz, amilyet remélünk és amilyet szeretnénk.”

Az elültetett enyves éger kedveli a nedves környezetet, a vízpartot. A parkfenntartó azért is javasolta ezt a fajtát, mert jól illeszkedik a tájba.

Fotó: Benkő Sándor

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs
  Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs Michael Ende kortárs klasszikusa, az Ármányos puncspancs lesz a Mesebolt Bábszínház 2018/19-es évadának első bemutató…
 • Faültetés
  Faültetés Nemcsak parkolóhelyekből, hanem zöldfelületből sem elég egy lakótelepen: most tíz új díszfát ültettek el a…
 • Gépész népszerűsítő kampány
  Gépész népszerűsítő kampány Jelenleg mintegy száz hallgatója van a duális gépészmérnök szaknak Szombathelyen, az első évfolyam jövőre végez.…
 • Könyvtár: A Pál utcai fiúk
  Könyvtár: A Pál utcai fiúk Nemecsek, Boka, Áts - ismert karakterek A Pál utcai fiúkból. A korabeli Budapest világával és…
 • Németh Pál Kollégium
  Németh Pál Kollégium Ünnepelni gyűltek össze csütörtökön a felújított Németh Pál Kollégium diákjai, tanárai, valamint a város és…

Legnépszerűbb