Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Gencsapáti fejlesztések

Több mint 260 millió forint értékű intézményfelújítás kezdődik a napokban Gencsapátiban. Korszerűsítik az iskolát, az óvodát és az idősek otthonát is. Uniós forrásból, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási keretéből valósulhatnak meg a munkálatok.
1981-ben épült a gencsapáti iskola, azóta jelentősebb felújítás nem történt itt. Hamarosan viszont korszerűsítik a fűtést, hőszigetelik az épületet, kicserélnek néhány nyílászárót, és napelemeket helyeznek el a tetőn.

Gerencsér Beáta - igazgató, Apponyi Albert Általános Iskola
“Ide azért kétszáz gyerek jár naponta. Ahhoz, hogy ők a jövő építőmesterei legyenek - megköveteli a társadalom, hogy ma már korszerűen felszerelt körülmények között folytathassuk velük az oktatást.”

Az óvodában nincs elég férőhely, ezért az energetikai fejlesztésen túl bővitik is az épületet.

Mészárosné Baán Ildikó - vezető, Gyöngyös-kert Óvoda
”1961-ben a falu összefogásával,  társadalmi összefogással épült az óvoda. Én nagyon boldog vagyok, hogy közel hatvan év után olyanfajta nagy élmény előtt állok, hogy részese lehetek ennek a felújításnak. Hiszen az akkor három csoportra tervezett óvodába ma négy csoportra való gyerek jár, száz feletti a létszámunk.”

Közel 130 millió forintból teljesen megújul Gencsapáti főutcájának egyik meghatározó, ma idősek otthonaként működő épülete, a támogatási keretből egy kisbuszt és más eszközket is vásárolnak majd.

Ágh Péter - országgyűlési képviselő

“Gencsapáti egy nagyon nagy település, nagyon sokan élnek itt, azt gondolom, ki is jelenthetnénk, hogy egy kisvárosi szintet elér ez a lakosságszám. Ebből kifolyólag azon kell lennünk, hogy az önkormányzattal együttműködve azokat az intézményeket, amielyek itt találhatók, minél inkább korszerűbb körülmények közé tudjuk juttatni.”

Gencsapáti gazdasága erősödik, ami lehetőséget ad a fejlesztésekre is - fogalmazott a település polgármestere.


Bodorkós Ferenc - polgármester
“A lakosság terheit mind jobban próbáljuk lejjebb vinni: adóelengedést hajtottunk végre ebben az éveben, az időseknél az étkezési áremelkedést nem érvényesítjük, az önkormányzat felvállalja, illetve szorgalmazzuk a magunk eszközeivel a fiataloknak a letelepedését.”

Gencsapátiban - ugyancsak uniós forrásból -  megújul a polgármesteri hivatal is, valamint folytatódik a járda- és útépítés, javítás. Az iskola előtti útszakaszt már most az intézménykorszerűsítési munkákkal együtt felújítják.

Az intézmény munkatársai nemcsak nappali ellátást biztosít a nyugdíjasoknak, hanem részt vállalnak a házi segítségnyújtásban és a szociális étkeztetésben.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • CLLD Szakmai Fórum a Városházán
  CLLD Szakmai Fórum a Városházán A Városházán ismertették a Savaria Jövőjéért közösségfejlesztés elnevezésű projekt részleteit és felhívták a civil szervezetek…
 • FALCO - KTE 74:71
  FALCO - KTE 74:71 Remekül kezdte a Falco a Kecskemét elleni hazai összecsapását.
 • Sportolókat köszöntöttek
  Sportolókat köszöntöttek Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Koczka Tibor alpolgármester a Városházán köszönte…
 • Gyertyagyújtás
  Gyertyagyújtás Advent harmadik vasárnapjának előestéjén is ünnepi liturgiát tartottak a Fő téren.
 • Megyei közgyűlés
  Megyei közgyűlés Megtartotta idei utolsó ülését a  megyei közgyűlés. A képviselő-testületet Puskás Tivadar polgármester tájékoztatta az idei…

Legnépszerűbb