Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Állásbörze

Vas megyében két százalék alatti a munkanélküliségi ráta. A kedvező adatok miatt nehéz helyzetben vannak azok a cégek, amelyek új dolgozót toboroznak. Nekik, és a munkahelyet kereső érdeklődőknek segített az egymásra találásban az állásbörze.
Szombathelyen már harmadszor, a térségben tizenkettedik alkalommal szervezett állásbörzét a Vas Népét is kiadó médiavállalat, az esemény az AGORA Művelődési és Sportházban zajlott. Pályaválasztók, álláskeresők, munkahelyváltás előtt állók mérték fel a lehetőségeket.

Balogh Ádám


“Hoztam pár önéletrajzot, állás céllal jöttem, nézegetem itt az állásokat, hogy mi érdekel. Feltöltés, raktári munka érdekel jobban. Két műszakos munkarend.”

Levelezés, e-mail-váltás helyett itt az érdeklődők azonnal válaszokat kapnak - sokan ragaszkodnak ehhez a formához.

Kázmér Judit - PR- és marketingigazgató MediaWorks

“Azok, akik személyesen jobban boldogulnak, nem feltétlen szeretnek annyira CV-t, akarom mondani önéletrajzot írkálni, de eljönnek, beszélnek. Kis-, nagy-, multivállalatok vannak jelen, élelmiszeripartól autóiparon át nagyon sok mindenki. Itt van az országos rendőr-főkapitányság, a honvédség az életpályamodellel, itt van a NAV gyakorlati praktikus tanácsokkal, mit kell egy ügyfélkapuval csinálni.”

A tapasztalatok szerint így a rendkívül jó foglalkoztatottsági mutatók mellett is sikeresen tudnak új dolgozókat toborozni a vasi munkaadók. Később persze az alkalmazottak megtartása is fontos feladat számukra.

Puskás Tivadar - polgármester

“A munkaadóknak nyilvánvalóan a körülményeket egyre jobbá kell tenni, és a körülmények közé beletartozik az, hogy a béreket egyre magasabbra kell emelni. Hogyha megnézzük, akkor 2013-ban az átlagfizetés Vas megyében az 132 500 forint volt.”

Négy évvel később pedig már mintegy 50 ezer forinttal több volt, azaz a folyamat kedvezően alakul. A kiállítók több száz üres állást kínáltak az érdeklődőknek, és nem csupán végzettséghez kötötteket.

Király Júlia - munkatárs, Nestlé Hungária Kft.

“Leginkább a fizikai állományunkba keresünk új kollégákat, elsősorban csomagoló munkakörre, gépkezelőnek, de emellett van műszakvezető, elektromos karbantartó munkakörben is nyitott pozíciónk.”

A részt vevő cégek kétharmada visszatérő kiállító, ők az állásbörze hatékonyságát igazolják.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Megújult a Százszorszép és a Mocorgó
  Megújult a Százszorszép és a Mocorgó Több mint 130 millió forintból újult meg a Százszorszép bölcsőde épülete és a szomszédos Mocorgó…
 • Civilreggeli
  Civilreggeli Hagyomány és megújulás - ez jellemzi a civilek programjait, amelyeket május végére, június elejére ajánlottak…
 • Gencsi söprű
  Gencsi söprű Szokás szerint pünkösdvasárnap tartották a Gencsi Söprű népdal- és néptáncfesztivált a Szombathely melletti településen. A…
 • Őseink példáján - értékek Herényben
  Őseink példáján - értékek Herényben Ez annak a kiadványnak a címe, amelyet pénteken mutatott be a Herényi Kulturális és Sportegyesület.…
 • Csodafügefa
  Csodafügefa Véget ért a Berzsenyi Dániel Könyvtár által szervezett Csodafüge című könyvhódító játék, amelynek keretében a…

Legnépszerűbb