Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Piaci árak

Gazdag a választék a szombathelyi vásárcsarnokban, de az árak még magasak. Az árusok tapasztalata azt mutatja: a vevők midenből csak kis mennyiséget szereznek be. Palántákból is bőséges a kínálat.
Nagy a forgalom a vásárcsarnokban. A korai nyári időjárásnak köszönhetően már szinte mindenből kapható magyar termék, igaz még csak üvegházból.

Horváth Emil- kereskedő

“Gyakorlatilag már magyar termék van. Már a kelebiaiak megjelentek a spárgával, egyedül még a cseresznye ami Magyarországon apró, Olaszországból kell behozni, a dinnyét is Olaszországból , de minden féle más van, már kovászolni való uborkától elkezdve, a borsótól a zöldbabig, csak hát sajnos olyan magas az ára neki.”

Magyar eper is van már a piacon 1300 forintért. Egy csokor spárga 1000 forint. Az újburgonya ára is még nagyon magas, 900 forintért kínálják kilogramját. A hazai paprikából és paradicsomból is bőséges a kínálat a csarnokban.

Tóth Sándorné

„Itt midig friss árut kapok és gyönyörű szép palánták, virágpalánták vannak, amiket a teraszra ki szeretnék rakni és most is azért jöttem, és nagyon szép alma, gyümölcsök nagy választékban vannak  és azon kívül az árusok is nagyon kedvesek, és ha lehetséges a férjemmel mindig kijövünk vásárolni. Nem csak hétvégén, hanem hét közben is.”

Május elején sokan keresik a  palántákat, van is választék bőven. Uborka, saláta, paradicsom, paprika, és eper palánta is kapható. Egészen június elejéig ültethetők a növények.

A kereskedőktől megtudtuk, hogy pünkösdig valószínűleg még maradnak a magas árak, majd azt követően várhatóan akár harminc-negyven százalékkal is csökkenhet a magyar zöldség és gyümölcs ára.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Vízügyi évértékelő
  Vízügyi évértékelő Nem volt az idén jelentős árvíz a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság működési területén. Egy alkalommal kellett…
 • Téligumi
  Téligumi Leginkább a lamellás szerkezet, a nagy, mély bordák, amely a havat, meg a vizet hivatott…
 • Zörej hangszerek
  Zörej hangszerek Értő kezekbe kerülnek az Örökség-serleget is kiérdemelt Egyházashetyei Zörej Zenekar hangszerei, így folytatódhat a 2002-ben…
 • Kórustalálkozó
  Kórustalálkozó Szent Mártonhoz kötődő kórusok találkoztak Szombathelyen. A házigazdán kívül két vidéki felnőtt énekkar, és egy…
 • Katasztrófavédelmi gyakorlat
  Katasztrófavédelmi gyakorlat Buszbaleset sérültjeinek mentése, eltűnt turistacsoport felkutatása és árvízi védekezés is része volt annak a nagyszabású…

Legnépszerűbb