Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Lakossági fórum

A város bel- és csapadékvízvédelmi rendszerének fejlesztéséről tartott takossági tájékoztatót az önkorányzat. A korszerűsítési munkálatok néhány területen már ezen a héten elkezdődnek.
Alig fél tucatnyi érintett vett részt azon a lakossági fórumon, amelyet a Városháza nagytermében tartottak. A Településfejlesztési Operatív Program által finanszírozott korszerűsítés nyolc városrészt érint.

Piroska László - műszaki vezető, Savaria Városfejlesztési Nonprofit Kft.

“A város erre a projektre összesen 800 millió forintot nyert el, a kivitelezési munkákra ténylegesen 721 millió forint áll rendelkezésre, két projektelem esetében a szerződéskötés már megtörtént, a munkaterület átadása a napokban megtörténik.”

A Stromfeld lakótelepen rövidesen elkezdődik, és a tervek szerint még idén be is fejeződik a munka. A Joskar-Olán a Gyöngyös-patakkal párhuzamosan zajlik majd az építkezés, a Nárai út melletti területen az erdei iskolához vezető út mocsaras részét érinti majd a korszerűsítés. A Kámon-Herény II. üteme is elkezdődik hamarosan, de Olad faluban, a Szatmár utcában, a Mérleg utcában, és a Rumi úton is, utóbbi a vasúti átjáró környékét is érinti majd.

Puskás Tivadar - polgármester

“Döntően most indulásra a Stromfelden és a Joskar-Ola lakótelepen lévő csapadékvíz-elvezető rendszer rekonstrukciója kezdődik, ezzel kapcsolatos lakossági igényeket és észrevételeket a mai napon fogjuk meghallgatni.”

A lakosság részéről hozzászólás, kérdés nem volt. Összesen mintegy nyolc ezer méter hosszú szakasz újul meg a város vízelvezető csatornarendszeréből. A nyolc helyszín közül  hat még közbeszerzési eljárás alatt van, de a tervek szerint még a nyáron elkezdődik a munka mindenütt - néhol egyébként forgalomkorlátozásra is számítani kell majd emiatt.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb