Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Őrvidékház Mátyás-emlékév

Négynapos rendezvénysorozatot szervezett a Mátyás király-emlékév alkalmából az ŐrvidékHáz. Hétvégén a családokat mozgatták meg a látványos bemutatók - valódi kuriózumnak számított köztük a solymászbemutató és a kopjatörés.
Az “igazi” Mátyás király és udvartartása is megjelent az ŐrvidékHáz udvarán - az érdeklődőkkel együtt tekintette meg a csatajeleneteket, a reneszánsz kort idéző kis udvarokat és a többi látványosságot.

Szabó Tímea

“Nagyon jól érezzük magunkat, főleg ezek a lovak nagyon tetszenek a leányzónak!”

A Mátyás király-emlékév alkalmából több tucatnyi civil szervezet és néhány ezer látogató érkezett a volt huszárlaktanyába a négynapos programsorozatra. A csütörtöki konferencián és a másnapi rendhagyó történelemórákon telt ház volt - a hétvége inkább a családokat csábította.

Farkas Csaba - igazgató, ŐrvidékHáz

“Első családi napuk vége felé járunk, nagyon izgalmas volt a délelőtt, főzőversenyt tartottunk, rengeteg civil szervezet megjelent, több katonai bemutató volt látható, most pedig a visegrádi barátainkkal volt egy nagyon parádés katonai attrakció, most egy solymászat és egy lovas kopjatörés következik.”

“Mátyás király rendezett olyan vadászatokat, ahol több száz ragadozó madár száguldott a levegőben.”

A város jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága a hagyományőrző civil szervezetek közül idén  kiemelten támogatta a Fekete Sereget, amely ezen a rendezvényen teljes felszerelését felvonultatta.

Takátsné Tenki Mária - elnök, Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága

“A Fekete Sereg a városban kiemelt hagyományőrzőnk, és a karneválon is rendszeresen részt vesznek, és itt pedig a Mátyás király-emlékéven tudtak egy olyan táborhelyet kialakítani, amely autentikus Fekete Sereg hagyományőrzést mutat be.”

Az eseményen a Vas megyéből már jól ismert katonai hagyományőrző civil szervezetek mellett visegrádi, tatai csapatok is részt vettek - természetesen korhű öltözékben és interaktív porgramokkal.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb