Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Targoncaverseny

Szombathely legnagyobb vállalatainak legrátermettebb anyagmozgatói mérhették össze tudásukat és felkészültségüket a már harmadik alkalommal megrendezett Nagyvállalati Targoncás Versenyen. A megmérettetést minden évben más vállalat rendezi meg, ezúttal az APTIV volt a rendezvény házigazdája.
Show elemekkel is felejthetetlenné tették a szervezők az idei nagyvállalati targoncás versenyt.

Négy kategóriában, cégenként tizenkettő, összesen hetvenkét versenyző mutathatta meg tudását a korábban Delphi, most APTIV telephelyén felállított ötletes akadálypályán. A versenyzőknek nem volt elég a targoncához érteni, jó adag gyakorlásra és ügyességre is szükségük volt a feladatok teljesítéséhez.

Taba Krisztián - logisztikai menedzser, Aptiv

“A hétköznapokban valamilyen szinten azért mi versenytársak vagyunk ezekkel a cégekkel, ha máshol nem is, akkor a munkaerőpiacon mindenképpen. Jó volt azt látni, hogy ezek a cégek tényleg együtt tudnak működni, hatékonyan tudnak együttműködni, és a végén egy ilyen nagyszerű rendezvényt tudtunk összehozni együtt, közös erővel. Minden cég segített a szervezésben, kivette a saját részét akár a pályáknak a kitalálásában, akár az egyéb programoknak a megszervezésében, akár a catering-et nézem, akár az egyéb programokat, úgyhogy tényleg jó látni azt, hogy ezek a helyi cégek ilyen nagyszerűen együtt tudnak működni.”

Nemcsak a sokrétű feladatok megoldásához, hanem az azoknak otthont adó pályáknak a kialakításához is komoly előkészületekre és tervezésre volt szükség.

Kovács Olivér - logisztikai vezető, LuK Savaria

“Lényegében a pályának a kialakítása az egy többhónapos előkészítő munka eredménye, amelyben nagy szerepe volt Kulcsár Károly, Gál József és Seiler Alexandra kollégáimnak, akiknek munkáját ezúton is szeretném megköszönni. Lényegében a pálya kialakításánál törekedtünk arra, hogy minden olyan elemet beletegyünk, amely a napi és biztonságos munkavégzés munkavégzés során szükséges nekik az anyagmozgató gépeknél, tehát ezeket a finommotoros képességeket mérjük fel benne, illetve van lehetőségük megvillantani.”

Rutinos gépkezelés, pontosság, precizitás - ezekre a tulajdonságokra nemcsak a versenyben, hanem a mindennapokban is szükségük van az anyagmozgatóknak.

Molnár Ilona - BPW
“Mert hát azért ott bent anyagokkal dolgozunk, elég nagy értékkel, úgyhogy tudni kell azért, hogy gyorsan menjünk, de mégis biztonságosan.”

Labdák szállítása, vagy éppen italokkal való egyensúlyozás - ilyen, és ehhez hasonló feladatokkal kellett megbirkózniuk a versenyzőknek, így Svertsits Mártonnak is, aki rutinos versenyző lévén megfelelően felkészült a megmérettetésre, és az eredményhirdetés után a dobogó legfelső fokát foglalhatta el a Vontató kategóriában.


Svertsits Márton - kategóriagyőztes, APTIV

“Személyszerint harmadik éve veszek részt a nagyvállalatok közt megrendezett targoncaversenyen, és igazából minden évben ugyanakkora élmény szerintem a kollégáim és számomra is, mind versenyzőként, mind szurkolóként is.”

A kategóriák győztesei értékes ajándékokat kaptak, az összesített verseny legjobbja, az APTIV pedig a vándorkupát is elnyerte, mégsem csak emiatt volt fontos a rendezvény a cégeknek.

Kondics Botond - ügyvezető, Focuson

“Fontos, hogy megmutassuk magunkat, hogy itt vagyunk ezen a piacon, illetve hogy a munkatársaink lehetőséget kapjanak összemérni tudásukat, tehetségüket, ügyességüket a többi targoncavezetővel. Mi több targoncaversenyre járunk, Járunk a Linde által rendezett országos versenyre is, már kijutottunk az európai döntőre, ahol harmadik helyezett csapatban is résztvettünk, és külön öröm számomra az, hogy a targoncavezetők között nők is vannak.”


23.02- , 25.44-

A rendezvény lehetőséget biztosított arra is, hogy ne csak a gyakorlott szakemberek, hanem az őket elkísérő szurkolók is megmutathassák ügyességüket, így például targonca-szimulátorral és sok más érdekes játékkal várták a legkisebb látogatókat is.

Németh Kornél - minőségügyi igazgató, iQor

“Igen, én azt látom, hogy cégünkön belül is nagyon sok információt kaptunk arról, hogy ez egy jó program lehet, hiszen a programnak vannak olyan elemei, amik tényleg nem csak azok számára érdekesek, akik ezzel foglalkoznak nap, mint nap, hanem úgy gondolom, hogy tényleg betekintést is ad az ő munkájukba, de olyan programokon keresztül amik a nem szakemberek, nem szakavatottak számára is érdekesek lehetnek, így a gyerekek számára is.”

A nagy sikerre való tekintettel - igaz, jövőre más házigazda szervezésében, de - folytatódik a Nagyvállalati Targoncás Verseny.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Márton-napi vásár
  Márton-napi vásár Idén először háromnaposra bővült a Szent Márton-napi országos nagyvásár. A nyitott műhelyekben kézműves foglalkozások, a…
 • Barakkváros foglyai -filmbemutató
  Barakkváros foglyai -filmbemutató Az ostffyasszonyfai hadifogolytábor történetét mutatja be az a film, amelyet az AGORA Savaria Filmszínházban, pódiumbeszélgetéssel…
 • Németh Norbert a római Pápai Magyar Intézet új igazgatója
  Németh Norbert a római Pápai Magyar Intézet új igazgatója A korábbi rektort, Mohos Gábort a szentatya az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé nevezte ki, utóda Németh…
 • Sütiverseny
  Sütiverseny Édes, krémes finomságok, sós ropogtatnivalók, lekvárok, befőttek és savanyúságok sorakoztak a "Házi konyhák fortélyai" elnevezésű…
 • Logiscool
  Logiscool A helyi programozó suliban részt vevő 12 gyermek élményalapú oktatását támogatja egy teljes tanéven keresztül…

Legnépszerűbb