Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Targoncaverseny

Szombathely legnagyobb vállalatainak legrátermettebb anyagmozgatói mérhették össze tudásukat és felkészültségüket a már harmadik alkalommal megrendezett Nagyvállalati Targoncás Versenyen. A megmérettetést minden évben más vállalat rendezi meg, ezúttal az APTIV volt a rendezvény házigazdája.
Show elemekkel is felejthetetlenné tették a szervezők az idei nagyvállalati targoncás versenyt.

Négy kategóriában, cégenként tizenkettő, összesen hetvenkét versenyző mutathatta meg tudását a korábban Delphi, most APTIV telephelyén felállított ötletes akadálypályán. A versenyzőknek nem volt elég a targoncához érteni, jó adag gyakorlásra és ügyességre is szükségük volt a feladatok teljesítéséhez.

Taba Krisztián - logisztikai menedzser, Aptiv

“A hétköznapokban valamilyen szinten azért mi versenytársak vagyunk ezekkel a cégekkel, ha máshol nem is, akkor a munkaerőpiacon mindenképpen. Jó volt azt látni, hogy ezek a cégek tényleg együtt tudnak működni, hatékonyan tudnak együttműködni, és a végén egy ilyen nagyszerű rendezvényt tudtunk összehozni együtt, közös erővel. Minden cég segített a szervezésben, kivette a saját részét akár a pályáknak a kitalálásában, akár az egyéb programoknak a megszervezésében, akár a catering-et nézem, akár az egyéb programokat, úgyhogy tényleg jó látni azt, hogy ezek a helyi cégek ilyen nagyszerűen együtt tudnak működni.”

Nemcsak a sokrétű feladatok megoldásához, hanem az azoknak otthont adó pályáknak a kialakításához is komoly előkészületekre és tervezésre volt szükség.

Kovács Olivér - logisztikai vezető, LuK Savaria

“Lényegében a pályának a kialakítása az egy többhónapos előkészítő munka eredménye, amelyben nagy szerepe volt Kulcsár Károly, Gál József és Seiler Alexandra kollégáimnak, akiknek munkáját ezúton is szeretném megköszönni. Lényegében a pálya kialakításánál törekedtünk arra, hogy minden olyan elemet beletegyünk, amely a napi és biztonságos munkavégzés munkavégzés során szükséges nekik az anyagmozgató gépeknél, tehát ezeket a finommotoros képességeket mérjük fel benne, illetve van lehetőségük megvillantani.”

Rutinos gépkezelés, pontosság, precizitás - ezekre a tulajdonságokra nemcsak a versenyben, hanem a mindennapokban is szükségük van az anyagmozgatóknak.

Molnár Ilona - BPW
“Mert hát azért ott bent anyagokkal dolgozunk, elég nagy értékkel, úgyhogy tudni kell azért, hogy gyorsan menjünk, de mégis biztonságosan.”

Labdák szállítása, vagy éppen italokkal való egyensúlyozás - ilyen, és ehhez hasonló feladatokkal kellett megbirkózniuk a versenyzőknek, így Svertsits Mártonnak is, aki rutinos versenyző lévén megfelelően felkészült a megmérettetésre, és az eredményhirdetés után a dobogó legfelső fokát foglalhatta el a Vontató kategóriában.


Svertsits Márton - kategóriagyőztes, APTIV

“Személyszerint harmadik éve veszek részt a nagyvállalatok közt megrendezett targoncaversenyen, és igazából minden évben ugyanakkora élmény szerintem a kollégáim és számomra is, mind versenyzőként, mind szurkolóként is.”

A kategóriák győztesei értékes ajándékokat kaptak, az összesített verseny legjobbja, az APTIV pedig a vándorkupát is elnyerte, mégsem csak emiatt volt fontos a rendezvény a cégeknek.

Kondics Botond - ügyvezető, Focuson

“Fontos, hogy megmutassuk magunkat, hogy itt vagyunk ezen a piacon, illetve hogy a munkatársaink lehetőséget kapjanak összemérni tudásukat, tehetségüket, ügyességüket a többi targoncavezetővel. Mi több targoncaversenyre járunk, Járunk a Linde által rendezett országos versenyre is, már kijutottunk az európai döntőre, ahol harmadik helyezett csapatban is résztvettünk, és külön öröm számomra az, hogy a targoncavezetők között nők is vannak.”


23.02- , 25.44-

A rendezvény lehetőséget biztosított arra is, hogy ne csak a gyakorlott szakemberek, hanem az őket elkísérő szurkolók is megmutathassák ügyességüket, így például targonca-szimulátorral és sok más érdekes játékkal várták a legkisebb látogatókat is.

Németh Kornél - minőségügyi igazgató, iQor

“Igen, én azt látom, hogy cégünkön belül is nagyon sok információt kaptunk arról, hogy ez egy jó program lehet, hiszen a programnak vannak olyan elemei, amik tényleg nem csak azok számára érdekesek, akik ezzel foglalkoznak nap, mint nap, hanem úgy gondolom, hogy tényleg betekintést is ad az ő munkájukba, de olyan programokon keresztül amik a nem szakemberek, nem szakavatottak számára is érdekesek lehetnek, így a gyerekek számára is.”

A nagy sikerre való tekintettel - igaz, jövőre más házigazda szervezésében, de - folytatódik a Nagyvállalati Targoncás Verseny.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • LUK nyílt nap
  LUK nyílt nap Az autóiparban akkora a kereslet, hogy a nyári időszakban sem állnak le sem a kereskedések,…
 • AGORA - defibrillátoros képzés
  AGORA - defibrillátoros képzés A közelmúltban tíz új félautomata defibrillátorral gazdagodott a város. Az újraélesztés hatékonyságát nagyban segítő eszközöket…
 • Dobó SE
  Dobó SE Három sportolóval képviseltette magát a Dobó SE az U18-as atlétikai Európa-bajnokságon. Közülük Doma Benedek szerepelt…
 • Rendőr strandparti
  Rendőr strandparti Nem megoldás, ha a strandon egy törölközővel takarjuk le az értékeinket tartalmazó hátizsákot – többek…
 • Farkas Károly utca
  Farkas Károly utca Mintegy tucatnyian vettek részt a legutóbbi közmeghallgatáson, hogy megosszák problémáikat, tapasztalataikat, javaslataikat a város vezetőivel.…

Legnépszerűbb

 • Drogfórum
  Drogfórum Június 26-a a kábítószer-fogyasztás elleni küzdelem nemzetközi napja. Ilyenkor világszerte számos programot, közösségi eseményt szerveznek,…
 • Közmeghallgatás
  Közmeghallgatás A város útjainak állapota és a helyi forgácslapgyártó üzem környezetterhelésének kérdése is téma volt az…
 • Egy nap alatt kerékpárral a Balaton körül
  Egy nap alatt kerékpárral a Balaton körül Nem sokkal múlt fél nyolc, s már a zalai dombok között suhant a kis sárga…
 • Bizottsági ülés
  Bizottsági ülés Hétfőn ülésezik a városi közgyűlés. Ennek előkészítéseként csütörtökön délelőtt az oktatás és szociális, délután pedig…
 • Közgyűlés után
  Közgyűlés után A rendőrség és a közterület-felügyelet éves beszámolóját, a költségvetés módosítását és a Késmárk utcai teniszcentrum…