Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Piac

Javában tart már a befőzési szezon: érik a sárgabarack és kaphatók még a piros bogyós gyümölcsök is. Egyre többen keresik a kovászolni való uborkát és a lecsónak valót is - sokan a piacon szerzik be az alapanyagokat.
Illatosak, ízletesek, mutatósak – roskadoznak a rekeszek a friss gyümölcstől. A májusi melegnek köszönhetően most szinte minden egyszerre érik. Több árus a hét közepén ki sem pakolt, ennek ellenére széles volt a választék a vásárcsarnokban.

„A fekete ribizkét, a piros ribizlit. Ez mind enni. Nagyon finom apró magvas, sok vitamin van benne. Amellett nagyon finom a nektarin, sárgabarackot befőzésre, étkezésre. Ezek mind olyan dolgok, amiknek most van az idejük.”

Van, aki például a feketeribizliből készít lekvárt.

Horváth István

„Egy kilót le kell szemezni, 3 deciliter vízzel felfőzni, aztán utána bele lehet tenni kívánság szerint cukrot meg citrompótlót, citromsavat feltétlenül. Nagyon finom lesz”

A sárgabarack kilóját 700, az őszibarackét 800 forintért kínálják. Kapható már magyar sárgadinnye és külföldi görögdinnye, de továbbra is népszerű a málna. A piros gyümölcs negyed kilójáért 350 forintot kér ez a zalai őstermelő.

Cserkuti József
„A vevők szemre vesznek. De aztán megkóstolják, akkor megduplázzák az adagot. Vissza is jönnek sokan. Nemcsak szép, finom is az idén a málna”

Friss zöldségekből sincs hiány a piacon: újkrumpli, hagyma, karfiol, salátafélék és zöldbab is kapható. Sokan keresik már a lecsónak való paradicsomot, paprikát és kelendő az uborka is, egy kiló 350 forintba kerül.

Szatmári Zoltánné

„Legyalulom savanyúságnak, de most kovászosnak. Negyedik üveggel teszek. Egy üveggel megesznek, 5 literes üvegbe teszem, belefér 2-2,5 kiló”

A gombaszezon még várat magára, tojás azonban mindig található a pultokon: darabjáért mérettől függően 30-50 forintot kérnek a kereskedők.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Vízügyi évértékelő
  Vízügyi évértékelő Nem volt az idén jelentős árvíz a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság működési területén. Egy alkalommal kellett…
 • Téligumi
  Téligumi Leginkább a lamellás szerkezet, a nagy, mély bordák, amely a havat, meg a vizet hivatott…
 • Zörej hangszerek
  Zörej hangszerek Értő kezekbe kerülnek az Örökség-serleget is kiérdemelt Egyházashetyei Zörej Zenekar hangszerei, így folytatódhat a 2002-ben…
 • Kórustalálkozó
  Kórustalálkozó Szent Mártonhoz kötődő kórusok találkoztak Szombathelyen. A házigazdán kívül két vidéki felnőtt énekkar, és egy…
 • Katasztrófavédelmi gyakorlat
  Katasztrófavédelmi gyakorlat Buszbaleset sérültjeinek mentése, eltűnt turistacsoport felkutatása és árvízi védekezés is része volt annak a nagyszabású…

Legnépszerűbb