Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Piac

Javában tart már a befőzési szezon: érik a sárgabarack és kaphatók még a piros bogyós gyümölcsök is. Egyre többen keresik a kovászolni való uborkát és a lecsónak valót is - sokan a piacon szerzik be az alapanyagokat.
Illatosak, ízletesek, mutatósak – roskadoznak a rekeszek a friss gyümölcstől. A májusi melegnek köszönhetően most szinte minden egyszerre érik. Több árus a hét közepén ki sem pakolt, ennek ellenére széles volt a választék a vásárcsarnokban.

„A fekete ribizkét, a piros ribizlit. Ez mind enni. Nagyon finom apró magvas, sok vitamin van benne. Amellett nagyon finom a nektarin, sárgabarackot befőzésre, étkezésre. Ezek mind olyan dolgok, amiknek most van az idejük.”

Van, aki például a feketeribizliből készít lekvárt.

Horváth István

„Egy kilót le kell szemezni, 3 deciliter vízzel felfőzni, aztán utána bele lehet tenni kívánság szerint cukrot meg citrompótlót, citromsavat feltétlenül. Nagyon finom lesz”

A sárgabarack kilóját 700, az őszibarackét 800 forintért kínálják. Kapható már magyar sárgadinnye és külföldi görögdinnye, de továbbra is népszerű a málna. A piros gyümölcs negyed kilójáért 350 forintot kér ez a zalai őstermelő.

Cserkuti József
„A vevők szemre vesznek. De aztán megkóstolják, akkor megduplázzák az adagot. Vissza is jönnek sokan. Nemcsak szép, finom is az idén a málna”

Friss zöldségekből sincs hiány a piacon: újkrumpli, hagyma, karfiol, salátafélék és zöldbab is kapható. Sokan keresik már a lecsónak való paradicsomot, paprikát és kelendő az uborka is, egy kiló 350 forintba kerül.

Szatmári Zoltánné

„Legyalulom savanyúságnak, de most kovászosnak. Negyedik üveggel teszek. Egy üveggel megesznek, 5 literes üvegbe teszem, belefér 2-2,5 kiló”

A gombaszezon még várat magára, tojás azonban mindig található a pultokon: darabjáért mérettől függően 30-50 forintot kérnek a kereskedők.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Falco - Jászberény 96-70
  Falco - Jászberény 96-70 A Zsíros Tibor Magyar Kupa 1. elődöntőjében a Körmendet búcsúztató jászságiakat verte a FALCO, ezzel…
 • A fizikusok
  A fizikusok Komédia két felvonásban a Szombathelyi Waldorf Iskola 12. osztálya előadásában.
 • Dobó SE
  Dobó SE Háromhetes dél-afrikai edzőtáborozás után tértek haza a Dobó SE sportolói. A felmérések alapján valamennyien kifejezetten…
 • Technika verseny
  Technika verseny Stílusosan a Megyeháza épületében tartották meg a második Vas megyei technika tantárgyi versenyt, amelynek idén…
 • Diákok kiállítása a Képtárban
  Diákok kiállítása a Képtárban Újragondolt alkotások, kreatív gondolatok leképeződései és az iparművészet mindennapi használati tárgyai is helyet kaptak a…

Legnépszerűbb

 • Szent Márton workshop
  Szent Márton workshop Négy ország, hét partner – köztük Szombathely dolgozik azon, miként lehet Szent Márton örökségét és…
 • Wallenberg-díj
  Wallenberg-díj 2010 óta minden évben díjjal ismeri el a Raoul Wallenberg Egyesület mindazokat, akik áldozatos munkájukkal…
 • A XXIII. MAGYAR KULTÚRA NAPJA GÁLA és KULTÚRA LOVAGAVATÁS
  A XXIII. MAGYAR KULTÚRA NAPJA GÁLA és KULTÚRA LOVAGAVATÁS Majthényi László a megyei közgyűlés elnöke Vas megye 25. lovagjaként került felavatásra.
 • Nyugdíjas programok
  Nyugdíjas programok Az idén is mintegy félszáz programot kínál az idősebb korosztály számára Vas Megye és Szombathely…
 • Menóra
  Menóra Magánemberek, cégek és szervezetek is jelezték már, hogy adományukkal segítenék az ellopott menóra pótlását. A…