Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Gyermekétkeztetés

Országszerte ingyen ebédelhetnek a nyári szünetben is a hátrányos helyzetű gyerkekek, Szombathelyen pedig még bővebb a kör. Az önkormányzat az állami normatíván felül is biztosít forrást a szolgáltatáshoz, így a gyermekvédelmi támogatásban részesülők szintén kapnak egy tál meleg ételt.
“Hűtőládákba kerül, és akkor hozza a sofőr szintén hűtőládában, kiszedi és azonnal ide kerül be a hűtőbe, így”

Lecsós csirkét és hajdinás rizst kaptak ma a rászoruló gyerekek Szombathelyen. Erről a Széll Kálmán utcai kiadóhelyről naponta több mint hetvenen, városszerte összesen közel 200-an visznek meleg ételt a nyári szünetben.

Horváth Patrícia

“A sógornőmnek a fiának viszem, aki most iskolás, 2. osztályos. És szerintem nagyon nagy segítség mindenkinek, aki úgymond nehezebb körülmények között neveli a gyermekét, és nem mindig tudja biztosítani a meleg ételt mindennap.”

Ezenkívül a városban további négy helyszínen biztosítja ezt a szolgáltatást a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat.

Baumanné Foki Zsuzsanna - egységvezető, Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ

“A Váciból, a Pozsonyból és a Széll Kálmánból 10 és 11 óra között, a Brennerből és a Rumiból pedig 11 és 12 óra között tudják elvinni az ebédet a rászoruló gyerekek, illetve azok a szülők, illetve nagyszülők, akikkel együtt élnek a gyerekek.”

A gyermekvédelmi törvény értelmében az állam 2016 óta gondoskodik szünidei ingyen ebéddel a hátrányos helyzetű gyermekekről. A szombathelyi önkormányzat kibővítette az érintettek körét, és 13 millió forint helyi forrás biztosításával a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülőknek is felkínálja a lehetőséget.

Bencsics Enikő - osztályvezető, Polgármesteri Hivatal

“Hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű az idei évi májusi felmérésünk szerint 399 kiskorú gyermek van Szombathelyen. Azok, akik pluszban még az önkormányzattól ezt kiegészítésként ezt megkapják, az ő számuk pedig 299 gyermek. Őket mind kiértesítettük.”

A rászorulók közül sokan az önkormányzati táborban töltik a szünidő egy részét, ők ezeken a napokon itt kapják meg az ebédet. Idén az Aranyhíd iskolában biztosítanak felügyeletet és szervezett programokat a beiratott gyerekeknek, akiknek kétharmada ingyen étkezik.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Vízügyi évértékelő
  Vízügyi évértékelő Nem volt az idén jelentős árvíz a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság működési területén. Egy alkalommal kellett…
 • Téligumi
  Téligumi Leginkább a lamellás szerkezet, a nagy, mély bordák, amely a havat, meg a vizet hivatott…
 • Zörej hangszerek
  Zörej hangszerek Értő kezekbe kerülnek az Örökség-serleget is kiérdemelt Egyházashetyei Zörej Zenekar hangszerei, így folytatódhat a 2002-ben…
 • Kórustalálkozó
  Kórustalálkozó Szent Mártonhoz kötődő kórusok találkoztak Szombathelyen. A házigazdán kívül két vidéki felnőtt énekkar, és egy…
 • Katasztrófavédelmi gyakorlat
  Katasztrófavédelmi gyakorlat Buszbaleset sérültjeinek mentése, eltűnt turistacsoport felkutatása és árvízi védekezés is része volt annak a nagyszabású…

Legnépszerűbb