Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Nyári ellenőrzések

Megkezdődtek a nyári szezonális ellenőrzések a vendéglátóhelyeken és a kereskedelmi egységekben. A hatóság a megszokott termékek mellett idén az állatgyógyszereket és a tűzifa-árusítást is vizsgálja, fő célterületük azonban továbbra is a hűtést igénylő élelmiszer.
A nagy kánikula egyelőre várat magára, de a fagylaltárusokat így is próbára teszi a meleg. Náluk, valamint sok más vendéglátóhelyen, utcai árusoknál, fesztiválokon és táborokban is vizsgálódik ilyenkor az élelmiszerlánc-biztonsági hatóság. Különösen odafigyelnek a szigorú hűtést igénylő ételek - többek között a pácolt húsok - tárolására és elkészítésére. Megyeszerte július elseje és augusztus 20-a között zajlik a szokásos nyári ellenőrzés.

Horváthné Sélley Erzsébet - főosztályvezető, Vas Megyei Kormányhivatal

“Nyitott büféknél, utcai árusításnál ellenőrizni kell ezeket az átadóablakokat, az asztalokat, ezeknek a higiéniáját. Az élősködőktől, rovaroktól, időjárástól való védelmét, ez egy különös terület az idén. A legtöbb probléma azért ezzel szokott előfordulni. Illetve az eredet, hogy ezek az élelmiszerek nyomonkövetése, ami egy különös, fontos terület, hogy honnan származnak.”

Bár a vizsgálat szigorú, a Nébih ellenőrei az egészséget közvetlenül nem veszélyeztető hiányosságok esetén először mindig csak figyelmeztetnek. Bírságot csak a további szabályszegéskor rónak ki. Az elmúlt évek tapasztalata az, hogy a hiányosságok száma évről évre csökken.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb