Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

VASIVÍZ

A szennyvízcsatorna-hálózat zavartalan működésének fontos feltétele, hogy ne kerüljenek a rendszerbe dugulást okozó anyagok. Különösen a kisebb keresztmetszetű, házi bekötéseknél gyakoriak az ilyen jellegű problémák. Ezek azonban a szakemberek szerint megelőzhetők lennének a csatorna előírásszerű használatával.
A lakóházaknál komoly kellemetlenséget okozhat az eldugult szennyvízcsatorna. Ezeknek a keresztmetszetét alapvetően úgy határozzák meg, hogy az  alkalmas legyen az adott ingatlanban, keletkező szennyvíz elvezetésére.

Kiss Gábor üzemmérnökség vezető Vasivíz Zrt.

“A csatornahálózaton dugulásokat okozhatnak a szálas anyagok, a rongyok, a műanyag zacskók, bármi szilárd szennyeződések, amik nem a csatornába valók. A szennyvíztisztító telepekre és a hálózatra veszélyt jelenthetnek a mérgek, a festékek, a zsírok, az olajok, illetve az állattartásból származó hulladékok.”

Vannak olyan területek, ahol gravitációsan nem oldható meg a szennyvíz elvezetése. Itt átemelő szivattyúkat építenek be a rendszerbe.

Handler András kommunikációs referens Vasivíz Zrt.

Szeretném felhívni még egyszer a tisztelt felhasználók figyelmét, hogy nagyon figyeljenek oda, hogy mi kerül be, ezekbe a szennyvízhálózati rendszerekbe. Ugyanis ezeknél a kisebb átemelőknél fordulhat elő a legtöbb probléma. Sajnos a több mint száz átemelő közül, amelyeket társaságunk kezel nagyon magas a meghibásodás aránya.”

Ezek jó része a szakemberek szerint nagyobb odafigyeléssel megelőzhető lenne.

Kiss Gábor üzemmérnökség vezető Vasivíz Zrt.

A lakóingatlanon belüli házi csatornaszakasz az a lakók tulajdonában van. A szennyvízcsatornának itt a legkisebb az átmérője, így a dugulások is elsősorban ezen a szakaszon következhetnek be. A hiba elhárítását a tulajdonosoknak kell fizetniük.”

Amennyiben bizonyítható, hogy az átemelő szivattyú meghibásodásáért az ingatlan tulajdonosa a felelős, úgy akár 30 ezer forintnyi bírsággal is sújtható.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb