Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Haltelepítés a Csótóba

Összesen 800 kilogrammnyi pontyot telepített a Csónakázó tó, és a mellette lévő horgásztó vizébe a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége. A szép és egészséges halak között akad öt kilogrammos példány is.
Azok a horgászok is kijöttek megnézni a haltelepítést, akik naponta kijárnak a Csónakázó tóhoz. Azt mondják, itt jó sok a hal.

Molnár Tibor

“Majnem mindennapos horgász vagyok itt kint, és általában mindig van halfogás.”

A minőség is kiváló: ezek a tőpontyok legalább másfél kilósak, de vannak a rakományban öt kilogrammos példányok is.
"Egészségesek, ugye nem kövérek, nincsenek túletetve, nem zsírosak!

A szombathelyi halőr, Fördős István azt mondja, ilyen kiváló minőségű tő- és tükörpontyokat nagyon nehéz beszerezni egész Európában. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége azonban a tógazdákkal évtizedes jó kapcsolatot ápol, ennek köszönhetően szép a szállítmány.

Fördős István - halászati őr, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége

“Általános tilalmat nem rendelünk el, tehát ezzel is azt segítjük, hogy a szabadidős sporttevékenységüknek kifejezetten tudjanak hódolni a horgászaink, tehát jól érezzék magukat a vízparton: ha valaki szereti a halat, az elviszi és megeszi, de elmondanám, hogy óriási változás van, egyre több az olyan horgász, aki az életterét és a halat is értékeli, és visszaengedi a halakat, védi, óvja őket.”

A horgászok egyébként folyamatosan el vannak látva friss hallal a nyári időszakban is a telepítéseknek köszönhetően. Egyre bővül a taglétszám is: Vas megyében közel nyolcezren hódolnak ennek a szenvedélynek, ebből háromezer a szombathelyi, illetve kistérségi.

Puskás Norbert – ügyvezető elnök, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége

“A legkedveltebb tavak közé tartozik itt a szombathelyi Csónakázótó, az újperinti, illetve a gencsapáti tó, ezekbe a horgászvizekbe rendszeresen telepítünk halakat, így van most is a nyári telepítések során, ezt a horgászigények indokolják, illetve a fokozott horgász jelenlét, nyáron sokan töltik szabadságukat, szünidőt a gyerekek, és ahhoz, hogy a horgászat élményt jelentsen, ahhoz halra van szükség.

Most 500 kilogramm ponty érkezett a Csótóba, a mellette lévő horgásztóba pedig 300 - ezek mind 2-3 nyarasak, vagyis nagyok, méret felettiek.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb