Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Szigligeti utca átadása

Elkészült a Szigligeti utca felújított szakasza. A beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósult meg. A szakemberek gőzerővel dolgoznak tovább, hogy ősz végére teljes egészében visszaadhassák az érintett utcát az itt lakóknak és a területen áthaladó autós forgalomnak. A munkálatok összértéke meghaladja a 240 millió forintot.
Évtizedekig tartozott a legnehezebben járható utcák közé a Szigligeti, ma már azonban szinte rá sem lehet ismerni. A térkővel borított útszakasz megelégedéssel tölti el az itt lakókat, hiszen a fejlesztéssel egy régi probléma oldódott meg.

Németh Jánosné

"Nagyon rossz volt az utcánk, sokszor a bepucolt házak le voltak fröcsögve sárral, 15 évig kellett várni, de most megtörtént, hála a kivitelezőnek meg az önkormányzatnak, hogy ilyen nagy ajándékot adott utcánk összes lakóinak."     

A kátyúk már a múlté - az elkészült, mintegy 290 méter hosszú útszakasz a járdával együtt 140 millió forintból kapott új burkolatot uniós pályázat útján, míg a hátralevő közel 310 méter hosszú szakasz 105 millió forintból újul meg önkormányzati finanszírozással. Sátory Károly önkormányzati képviselő köszönetet mondott a városvezetésnek, hogy kiállt mellette és támogatta az utca felújításával kapcsolatban megfogalmazott 4 évvel ezelőtti ígéretét. Hangsúlyozta, hogy nem csak burkolatcseréről van szó, hanem az utca teljes rekonstrukciójáról.


Sátory Károly – önkormányzati képviselő

"Kicserélték a közműveket is és vélhetően így azért majd később kevesebb javítási munka kell, kevesebbszer kell felszedni a térkövet, bár ez egy nagyon jó megoldás, mert könnyen javítható - ahogy elmondta a kivitelező - a felső burkolatot megbontják és csak alul kell feltörni a betont, utána ugyanúgy visszaállítható fele annyi pénzért."

A Szigligeti utca rekonstrukciója része a város útfelújítási programjának.

Puskás Tivadar - polgármester

"Az elhatározásunkban fél milliárd, 1 milliárd, illetve 1,5 milliárd forintot költünk folyamatosan az utcáinkra, útjainkra. Nyilvánvalóan nem állhat meg az élet és megyünk tovább, ez egy véget nem érő folyamat."

A felújítás alatt lévő útszakaszon a szakemberek várhatóan novemberben fejezik be a munkát, amelynek keretében több mint 100 fát is ültetnek a Szigligeti utcában.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb