Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Karnevál utáni takarítás

Legkésőbb kedd estére a karnevál minden helyszínén megszüntetik a lezárásokat, és a belvárost megnyitják a forgalom előtt. A históriás fesztiválra a több napos rossz idő ellenére is sokan látogattak ki.
A hétfő a rendcsinálásról szólt Szombathely belvárosában. Számos helyszínen több mint 400 program várta az elmúlt négy napban a látogatókat. Az időjárás csak keveseknek szegte kedvét, hogy főként az esti órákban részt vegyenek a rendezvényeken. Az eső, és néha a heves szél sem okozott nagyobb károkat.

Grünwald Stefánia - ügyvezető, Savaria Turizmus Nonprofit Kft.

Semmi kirívó nem történt, olyan balesetekről, ami kimondottan az időjárásnak köszönhető, nem tudok. A berendezéseinkben sem keletkeztek károk. Kisebb fennakadások, áramszünetek voltak, amik valószínűleg a bevizesedésnek volt köszönhető, de ennek nem voltak következményei, és nagyon gyorsan el tudtuk hárítani a hibákat.

A mentők megerősített szolgálattal vettek részt a karneválon. A rendezvényhez köthetően az előző éveknél jóval kevesebb esetben kellett beavatkozniuk. A húsz körüli riasztás nagy része a túlzott alkoholfogyasztás miatt történt. A Borok utcájában most is nagy a sürgés-forgás, bontják ugyanis a pavilonokat. A karneváli helyszínek forgalomkorlátozását már hétfőn feloldják, kivételt jelent azonban a Rákóczi utca.

Grünwald Stefánia - ügyvezető, Savaria Turizmus Nonprofit Kft.

Itt nagyon sok pavilont építettek fel és ezeket darus autóval fogják ki-be emelni. Elméletileg már itt is meg tudna indulni a közlekedés, de azt nem szeretnénk, hogy a darus autók feltartsák a buszokat és a gépjárműveket, úgyhogy ez egy rábiztosítás a részünkről.

A város legnagyobb rendezvényének sikerén több mint ötszázan dolgoztak. A szervezők szerint a takarítással hamarosan végeznek, így kedd estére mindenhol helyreáll a rend. A Rákóczi utcát is megnyitják a forgalom előtt.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs
  Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs Michael Ende kortárs klasszikusa, az Ármányos puncspancs lesz a Mesebolt Bábszínház 2018/19-es évadának első bemutató…
 • Faültetés
  Faültetés Nemcsak parkolóhelyekből, hanem zöldfelületből sem elég egy lakótelepen: most tíz új díszfát ültettek el a…
 • Gépész népszerűsítő kampány
  Gépész népszerűsítő kampány Jelenleg mintegy száz hallgatója van a duális gépészmérnök szaknak Szombathelyen, az első évfolyam jövőre végez.…
 • Könyvtár: A Pál utcai fiúk
  Könyvtár: A Pál utcai fiúk Nemecsek, Boka, Áts - ismert karakterek A Pál utcai fiúkból. A korabeli Budapest világával és…
 • Németh Pál Kollégium
  Németh Pál Kollégium Ünnepelni gyűltek össze csütörtökön a felújított Németh Pál Kollégium diákjai, tanárai, valamint a város és…

Legnépszerűbb