Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Rotary adomány az SOS-nek

Szervezetten tanulhatnak informatikát mostantól a kőszegi SOS Gyermekfalu lakói. Két adományozó jóvoltából számítógépeket, monitorokat kaptak, így egy teljes tantermet be tudnak rendezni.
Hosszú út vezetett az adomány átadásáig, hiszen egyéves előkészítő munka előzte meg azt, hogy átadhassák az SOS Gyermekfalunak a 10 munkaállomásból álló, számítástechnikai tanterem felszerelését. A nemzetközi szervezetnél ugyanis nagyon komoly előírások vonatkoznak az informatikai eszközökre is. A szombathelyi Rotary Club, valamint az Európai Borlovagrend Magyarországi Konzulátusának Vas Megyei Régiója hátrányos helyzetű gyermekek számítógépes tudásának fejlesztését tűzte ki célul.

Pammer István – elnök, Rotary Club és Borlovagrend

Ez a legnemesebb feladat, amit ez a két klub magáénak tudhat, hiszen nagyon fontos, hogy abban az országban, ahol jelen pillanatban 120 ezer gyermek nem jut az informatikai eszközeihez, és van egy ilyen lehetőségünk, akkor tegyük meg, hogy talán a legrászorultabbaknak biztosítsuk ezeket az eszközöket.


A gyermekfaluban jelenleg 11 nevelőszülői családban 62 gyermek él. Várhatóan ez a létszám év végéig tovább emelkedik. Az adományozásnak köszönhetően mostantól a különböző korosztályok szervezetten sajátítják el a napjainkban nélkülözhetetlen számítástechnikai ismereteket.

Gagyi Róbert – területi igazgató, SOS Gyermekfalvak Alapítvány

Alapvetően létrejön egy informatikai terem, merthogy ez eddig csak készségfejlesztés volt úgy, hogy összegyűjtöttük a szabadon lévő gépeket ad-hoc jelleggel egy teremben, és ott próbáltuk megszervezni az oktatást. Most viszont kialakul egy fix hely, ami elérhető lesz a gyerekek számára.

A céges összefogással létrejött adományozást a város polgármestere is megköszönte az ajándékozóknak. A számítógépek, monitorok, a szerver és a hálózatot felügyelő kamerarendszer mintegy kétmillió forintba került.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb