Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Premontrei épületátadó ünnepség

Másfél évvel az alapkőletétel után átadták a Premontrei Szent Norbert Gimnázium új épületét. A kormányzati támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően jelentősen javulnak az oktatás feltételei a nagymúltú intézményben.
Veres Michaela, a premontrei gimnázium végzős diákja is énekelt az új épületszárny átadóján. A folyamatosan növekvő tanulói létszám és a mindennapos testnevelés órák miatt vált szükségessé a bővítés. A 21. századi létesítményben többféle terem helyet kapott.

Fazakas Z. Márton – premontrei apát

„Egy klasszikus táncterem tükörrel, mindennel, ahogy azt kell. Konditerem, ami nagyon érdekes, mert mióta megvan, a gépek nem pihennek. A gyerekek teljesen rákattantak, ha szabad így fogalmaznom, és nagyon kihasználják. Nyelvi termek, osztálytermek, művészeti terem”

Az U alakú épületegyüttesben századok találkoznak. Ami nem változott az idők során, az a premontreis szellemiség – hangsúlyozta az iskola igazgatója.

Véghné Busics Hilda - igazgató, Premontrei Gimnázium

„Így 19., 20. és 21. század együtt jelenik meg. Egy igazi történelmi sétát meg lehet élni ebben az intézményben. 620 diáknak ad most otthont, lehetőséget. Nyitott ez az intézmény, azt szeretnénk, hogy gondolkodó ifjakat neveljünk”

Soltész Miklós államtitkár arról beszélt, hogy a kommunista rendszer idején a szociális intézményeket és az iskolákat is elvették az egyháztól. Ezt a beruházást 900 millió forinttal támogatta az állam. A közeljövőben egy új támogatási felhívás is megjelenik majd.

Soltész Miklós - egyházi és nemzetiségi ügyekért felelős államtitkár

„Az egyik közösségi célú programoknak a megvalósítását, a másik pedig egyházi épített örökségünknek a megmentését, bővítését, felújítását. Az elmúlt évek során több mint 5000 épületet tudtunk megújítani, templomot megújítani Kárpát-medence szerte.”

A lelki egyensúly mellett fontos a testi megerősítés is – hangzott el az ünnepségen. A beruházás során a tornatermek és belső udvari sportpályák is megújultak. A munkálatok összesen egymilliárd forintba kerültek.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb