Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Koszorú

Közeledik Mindenszentek és Halottak napja ünnepe. A hagyomány szerint az emberek ilyenkor meglátogatják hozzátartozóik sírjait, mécseseket gyújtanak szeretteik emlékére. Sokan a napokban szerzik be a koszorúkat és a díszeket.
Koszorúkkal, virágokkal, mécsesekkel teltek meg az árusok standjai a Vásárcsarnokban. Kedden reggel óriási volt a forgalom a piacon, néhol alig lehetett lépésben haladni. Sokan a napokban szerzik be a sírokra való díszeket.

Némethné Andrea

„Ez az utolsó koszorú, amit megvettünk. Ez a vőmre megy, és már a férjemére is megvettük sajnos. Koszorúk, gyertyák. És most indulunk a temetőbe”
„Virágot, koszorút, a sírdíszt a szülőkre, nagyszülőkre, rokonokra, testvérekre, azokra visszük. A Mindenszentek egy ünnep.”

Molnár Éva

„Én már a koszorút megvettem, most virágot is. Ma megyek ki rendbe tenni a sír környékét, holnap meg feldíszítem a sírt”

Jól fogyott a friss, vágott virág is. Egy nagyobb fejű krizantémért 400 forintot kell fizetni, de vázába valókból is van választék bőven.

Hacker Lászlóné

„Krizantémokkal, margarétával, ami a kertbe van ilyenkor, kardvirággal”

A hagyományos sírdíszek mellett már ilyen újabb fajták közül is lehet válogatni. A gyertyák, mécsesek ára méret alapján változik.

Németh Sándor

„Elvileg mindig az utántöltőset, de azért ugyanúgy a kisebb mécsest, ami tényleg olcsó, 100-120 forint, de azért a nagyokat is, attól függ, kinek mekkora, mennyi sírja van. Hála Isten viszik”

Egy átlagos koszorú – díszítéstől függően – 1000-2000 forintba kerül. Egészen kicsit már ötszáz forintért lehet kapni, de egy méretesebb darabért 4500 forintot is elkérnek az árusok. November elseje mindenszentek, 2-a pedig halottak napja, így a nagy forgalom várhatóan még a következő napokban is kitart.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb