Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Ipari park

Több mint 500 millió forint uniós támogatásból utak, járdák, kerékpárút, közművezetékek és közvilágítás is épül a Sárdi-ér úti iparterületen. 12 telket alakítanak ki, ahol elsősorban közepes vállalkozások megtelepedésére számítanak, továbbá ide költöznek majd a városi közszolgáltató cégek. Ma a Városházán tartották a hivatalos projektnyitó rendezvényt.
A 86-os és 87-es főutak közös szakasza közelében terül el az a csaknem 15 hektáros iparterület, amelynek a fejlesztése nemrégiben elkezdődött. Kiépítik az alapinfrastruktúrát: kiszolgáló utak, járdák, csapadékvíz-elvezető-, ivóvíz- és csatornarendszer, közvilágítás, trafóállomások és hírközlési alépítmények létesülnek. A területet a 2007-ben kibocsátott SZOVA-kötvények terhére vásárolták, a fejlesztést az önkormányzat és a SZOVA konzorciumi partnerként valósítja meg 506 millió forint uniós forrásból a Széchenyi 2020 Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében. Olyan értékesíthető telkek jönnek így létre, amelyek vonzóak lehetnek a befektetők számára.

Molnár Miklós - alpolgármester

"Elsősorban olyan vállalkozások, amelyek kapcsolódnak az itteni nagyobb vállalatok tevékenységéhez, ez kiváló lehetőség számukra, hogy beszállítóként vagy akár önálló terméket gyártóként megjelenjenek, hiszen komplett infrastruktúrával ellátott terület van."

A projektnyitó rendezvényen Puskás Tivadar arról beszélt: 2010-17 között az iparűzési adóbevétel csaknem duplájára nőtt Szombathelyen, de a fejlődés nem állhat meg.

Puskás Tivadar - polgármester

"Egy térségnek az a fontos, hogy a stratrégiai célok között olyan fejlesztések legyenek, amelyek a gazdaság fejlesztését, az ipar fejlesztését, a szolgáltatások fejlesztését is magába foglalja."

A tervek szerint ezen a területen hozzák létre a városi közszolgáltató telepet is, ide költözik a SZOVA, a távhőszolgáltató és a parkfenntartó. A 1,5 milliárd forintról szóló támogatási szerződés, a kiviteli terv és az építési engedély már megvan.

Németh Gábor - vezérigazgató, SZOVA Zrt.

"A párhuzamosan különböző telephelyeken meglévő funkciók itt nyilván nem párhuzamosan lesznek kiépítéve, hanem összehangoltan, valamint azt gondolom, városfejlesztési szempontból is kényelmesebb, jobb a városlakók számára, ha ezek a cégek nem a város közepén elszórtan, hanem kint az ipari parkban kerülnek elhelyezésre."

A kivitelezés jól halad, tavaszra várhatóan elkészül a Sárdi-ér úti iparterület infrastruktúra-fejlesztése. A telkek értékesítéséből több mint egymilliárd forint bevételre számít a város.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb