Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Tűzifa

170 rászoruló család kapott másfél köbméternyi tűzifát az önkormányzattól - az erről beszámoló sajtótájékoztatón elhangzott:  akinek még szüksége van segítségre, jelentkezzen a megfelelő hivatalokban.
Ilyen hatalmas, feldolgozandó rönkfákat kapott a város az erdőgazdálkodástól, hogy osszák szét a nehéz helyzetben lévő családok között. A folyamatban a FÉHE közfoglalkoztatottjai is segítenek.

Németh Klára - ügyvezető igazgató, FÉHE Közhasznú Nonprofit Kft.

“A családokat a Pálos Károly Családsegítő, illetve az önkormányzat illetékes osztályának segítségével választottuk ki, szervezetünk annyiban tud hozzájárulni ehhez a támogatáshoz, hogy akinek szüksége van rá és ezt igényli, mert nem tudja megoldani, annak feldaraboljuk és házhoz szállítjuk a kész tüzifát.”

Most 170 család kap másfél köbmétert ebből, a szállítást a sajtótájékoztatót követően megkezdték a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. munkatársai.

Polányi Jánosné

“Nagyon szépen köszönöm, hogy kaptam fát, nagyon nagy segítség ez nekem, nagyon nehéz anyagi körülményeim vannak, egyedül élek, nevelek egy unokámat, 16 éves kislányt.”

Az akció most azoknak szól, akiknek fedél van a fejük fölött - mondta Hende Csaba. Az országgyűlés alelnöke azonban szólt a hajléktalanok helyzetéről is.

Hende Csaba - országgyűlési alelnök

“Szombathelyen mindenkiről gondoskodni tudunk és gondoskodni fogunk, garantáljuk azt, hogy a várható hidegekben senki nem fog elpusztulni nyomorult módon.”

Szombathely a segítés városa - ennek szellemében kérte a polgármester azt, hogy akinek még szüksége van tüzelőre, jelentkezzen.

Puskás Tivadar, polgármester


“Kérem szépen, mindenkit felszólítok arra, mindenkinek mondom, hogy ha olyannal találkozik, akinek szüksége van most télen tüzelőre, akkor azt igyekezzen bejelenteni az önkormányzatnál, a szociális osztályon, segíteni fogunk!”

A rászoruló családok a Pálos Károly Családsegítő Szolgálatnál is jelentkezhetnek.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Ha Filharmónia, akkor Bartók - ha Bartók, akkor Szombathely!
  Ha Filharmónia, akkor Bartók - ha Bartók, akkor Szombathely! Szombathelyen megrendezésre kerül 2019. július 12. és 21. között a 35. Nemzetközi Bartók Szeminárium és…
 • Rövid hírek
  Rövid hírek Vasúttörténeti könyv jelent meg az ELTE-n - Dalmáciáról tartottak előadást a Sportházban - Közművelődési szakembereket…
 • Közösségfejlesztő programok
  Közösségfejlesztő programok Összesen 50 millió forintra pályázhatnak mostantól azok a szombathelyi szervezetek, amelyek közösségfejlesztő programjaikkal a helyi…
 • Horvát bál
  Horvát bál Hosszú kihagyás után 1977-ben éppen egy bállal indult a vasi horvátság közösségi élete Szombathelyen, és…
 • Fúvósfarsang
  Fúvósfarsang Indulókat, klasszikus darabokat, filmbetéteket és rockdalokat is játszott a Szombathelyi Ifjúsági Fúvószenekar a farsangi hangversenyén…

Legnépszerűbb

 • Szent Márton workshop
  Szent Márton workshop Négy ország, hét partner – köztük Szombathely dolgozik azon, miként lehet Szent Márton örökségét és…
 • A XXIII. MAGYAR KULTÚRA NAPJA GÁLA és KULTÚRA LOVAGAVATÁS
  A XXIII. MAGYAR KULTÚRA NAPJA GÁLA és KULTÚRA LOVAGAVATÁS Majthényi László a megyei közgyűlés elnöke Vas megye 25. lovagjaként került felavatásra.
 • Nyugdíjas programok
  Nyugdíjas programok Az idén is mintegy félszáz programot kínál az idősebb korosztály számára Vas Megye és Szombathely…
 • Menóra
  Menóra Magánemberek, cégek és szervezetek is jelezték már, hogy adományukkal segítenék az ellopott menóra pótlását. A…
 • Látogatási tilalom kiterjesztése
  Látogatási tilalom kiterjesztése Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház az influenza járványveszély miatt elrendelt részleges látogatási…