Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Schaeffler nyílt nap

Gépészet, elektronika, informatika high tech környezetben? A megye legnagyobb foglalkoztatója december 8-án, tanműhelyi nyílt napján mutatja meg, milyen körülmények között sajátíthatják el a munkaerőpiacon keresett szaktudást a diákok. Öt szakmában várja a pályaválasztás előtt állók jelentkezését a Schaeffler Savaria Kft. a duális képzés keretében.
Szokatlan munkadarabot munkálnak meg a diákok a Schaeffler Savaria Kft. tanműhelyében. Ezúttal kulcstartókat és bevásárló kocsiba való érméket gyártanak. Az apró ajándéktárgyakat már a vállalat decemberi nyílt napjára érkezőknek készítik.

Nagy Miklós – tanműhelyvezető, Schaeffler Savaria Kft.

A pályaorientációs tevékenységünk során tanműhelyi nyílt napot is tartunk, ez december 8-án 9 órakor lesz legközelebb, és ezen az alkalmon tudják megtekinteni a szakmáinkat és az oktatótermeinket az érdeklődők, s ezáltal egy pontosabb képet kaphatnak arról, hogy melyik szakma miről szól, mit tanulnak a diákok, milyen körülmények között sajátíthatják el a gyakorlati ismereteket.

Addig is folyamatosan jönnek a gyárba a diákok. Ez a csoport például a Puskás-iskolából érkezett.

Kovács Ferenc – szakoktató, SZMSZC Puskás-iskola

Az iskolánkban minden évben hagyomány, hogy ilyenkor év vége felé az elsős osztályokkal eljövünk és megnézzük azokat a vállalatokat, intézményeket, ahová a gyerekek a duális képzés keretében ki fognak jönni.

Ebben a tanműhelyben a gépi forgácsolókat és a szerszámkészítőket oktatják. A legkorszerűbb gépeken tanulhatják meg a szakmát a diákok.

Korbely Angelika

Én egy évvel ezelőtt saváriás voltam rendészeti ágazaton, és nem nagyon jött be ez a szakma, és mi a családban inkább fiúsabbak vagyunk, ezért gondoltam, hogy kipróbálom magamat ebben a szakmában. De nagyon nagyon tetszik.


Ebben a tanévben 58 tanuló duális gyakorlati oktatását végzik gépi forgácsoló, szerszámkészítő, CNC gépkezelő, valamint automatika és mechatronikai technikus szakmákban.

Tatai Tamás – szakoktató, Schaeffler Savaria Kft.

Az lenne a feladatod, hogy ezzel a tengellyel ráálljál erre a kis kupakra, akkor ezt meg tudod vele fogni. Jó? Nyomod a hajtást és mozgatod vele.

A technikusok tanműhelyében a robotcella például a legújabb beszerzés, a beüzemelését a napokban végzik. A robottechnika nem csak a gyártásban, hanem a képzésben is egyre nagyobb hangsúlyt kap. A diákokkal tanuló- és tanulmányi szerződést kötnek, a hiányszakmák esetében így három ösztöndíjat is kapnak a képzés alatt, és egyéb juttatásokban is részesülnek. Sikeres vizsga után a nagyvállalat alkalmazza is a fiatalokat.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Sportiskolai ünnepség
  Sportiskolai ünnepség Huszadik éve jutalmazza legjobbjait a Szombathelyi Sporközpont és Sportiskola. A jubileumi ünnepségen egy kiemelkedő sikerről…
 • Civil támogatási felhívás
  Civil támogatási felhívás Az üzleti, az önkormányzati és a civil szférát is érinti az az új pályázati lehetőség,…
 • Erdész évzáró
  Erdész évzáró Rend, fegyelem és becsület – ezekkel a szavakkal jellemezte a Szombathelyi Erdészeti Zrt. 2018-at a…
 • Horgász közgyűlés
  Horgász közgyűlés Az idei fejlesztésekről, a halgazdálkodási programról, a horgászkártya bevezetéséről és a 2019-es tervekről is szó…
 • Fenyőfaosztás
  Fenyőfaosztás Mintegy hatvan karácsonyfát osztott ki a rászorulóknak az ŐrvidékHáz és a Fidesz szombathelyi szervezete. Két…

Legnépszerűbb