Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Fiatal vállalkozók

Egy végzett építészmérnöknek számítógépre vagy drónra, egy műkörmösnek ledlámpára vagy csiszológépre lehet szüksége, ha munkába áll. Ilyen eszközök beszerzésében, és a saját vállalkozás elindításában segített egy most zárult uniós pályázat a 30 év alattiaknak. Régiószerte közel százan, Szombathelyen tizen jártak sikerrel.
Egy három évvel ezelőtt indult gazdaságfejlesztési pályázat zárórendezvényét tartották a Haladás Sportkomplexum VIP termében. Összesen 135 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatást osztottak ki ez idő alatt a Nyugat-Dunántúlon. Ebből olyan fiatalokat segítettek saját vállalkozásuk elindításában, fejenként 3-3 millió forinttal, akik még nem múltak el 30 évesek.

Horváth László - ügyvezetőigazgató-helyettes, Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány

“Pályakezdő, vagy első-második munkahelyük után állást kereső, vagy státust váltó fiatalok ne legyenek munkanélküliek, hanem álláskeresői pozícióból a tudásukat használva merjenek vállalkozni, és így a vállalkozói létben önfenntartó foglalkoztatást vállalva - ami egy merész és határozott elképzelés kell hogy legyen, tehát egy elköteleződés a fiatalok részéről - tudjanak vállalkozást létrehozni.”

Régiószerte eddig 95 ilyen vállalkozás jött létre az elmúlt időszakban, ebből tizen szombathelyiek. Mindannyian vállalkozói ismereteket nyújtó képzésben vettek részt, és ígéretes üzleti tervet írtak. Többségük már az anyagi támogatást is megkapta, amelyből nemcsak eszközöket vehettek, hanem saját bérüket is fizethetik.

Kiss Johanna Eperke - építőművész

“A 3 millió forintot egy olyan számítógépre költöm, amin tervezni tudok látványterveket, illetve belsőépítészeti dolgokat tudok megmutatni. Illetve egy olyan monitort, ami ugyanúgy visszaadja az egészet.”

Buda Tamás - építészmérnök

“Én eszközbeszerzésre fordítottam javarészt a támogatást. Számítógépet vettem, szoftvert, lézeres távolságmérőt, nyomtatót. Tehát ami az irodai munkavégzéshez szükséges.”

A projektzárón néhány sikeres pályázó bemutathatta friss vállalkozását. Az eredményeket a szombathelyi polgármester is üdvözölte.

Puskás Tivadar - polgármester

“A gazdaság életünk alapja. Akkor tudunk előbbre menni, hogyha jó gazdaságunk van. A jó gazdasághoz vállalkozások kellenek, a vállalkozásokhoz pedig segítség.”

A rendezvényen azt is bejelentették, hogy a program folytatódik. Már most lehet regisztrálni a pályázatra, amely a korábbi 3 helyett 4 és fél millió forintos támogatást kínál, ráadásul a lehetőség a 30 év felettiek számára is elérhetővé vált.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Falco - Jászberény 96-70
  Falco - Jászberény 96-70 A Zsíros Tibor Magyar Kupa 1. elődöntőjében a Körmendet búcsúztató jászságiakat verte a FALCO, ezzel…
 • A fizikusok
  A fizikusok Komédia két felvonásban a Szombathelyi Waldorf Iskola 12. osztálya előadásában.
 • Dobó SE
  Dobó SE Háromhetes dél-afrikai edzőtáborozás után tértek haza a Dobó SE sportolói. A felmérések alapján valamennyien kifejezetten…
 • Technika verseny
  Technika verseny Stílusosan a Megyeháza épületében tartották meg a második Vas megyei technika tantárgyi versenyt, amelynek idén…
 • Diákok kiállítása a Képtárban
  Diákok kiállítása a Képtárban Újragondolt alkotások, kreatív gondolatok leképeződései és az iparművészet mindennapi használati tárgyai is helyet kaptak a…

Legnépszerűbb

 • Szent Márton workshop
  Szent Márton workshop Négy ország, hét partner – köztük Szombathely dolgozik azon, miként lehet Szent Márton örökségét és…
 • A XXIII. MAGYAR KULTÚRA NAPJA GÁLA és KULTÚRA LOVAGAVATÁS
  A XXIII. MAGYAR KULTÚRA NAPJA GÁLA és KULTÚRA LOVAGAVATÁS Majthényi László a megyei közgyűlés elnöke Vas megye 25. lovagjaként került felavatásra.
 • Nyugdíjas programok
  Nyugdíjas programok Az idén is mintegy félszáz programot kínál az idősebb korosztály számára Vas Megye és Szombathely…
 • Menóra
  Menóra Magánemberek, cégek és szervezetek is jelezték már, hogy adományukkal segítenék az ellopott menóra pótlását. A…
 • Látogatási tilalom kiterjesztése
  Látogatási tilalom kiterjesztése Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház az influenza járványveszély miatt elrendelt részleges látogatási…