Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

TOP 100

Hatodik alkalommal jelentette meg a Vas Népe és a Mediaworks a TOP 100 kiadványt, amely a megye legeredményesebb vállalatait rangsorolja egyebek mellett nettó árbevétel és foglalkoztatás szempontjából. Ebből kiderül, hogy nem történt változás az élbolyban tavalyhoz képest, és tovább nőtt a megye gazdasági teljesítőképessége.
Közel 5 százalékkal magasabb nettó árbevételt produkált 2017-ben a megye száz vezető vállalata együttesen az előző évhez képest, és csaknem 2 százalékkal nőtt a termelési érték Vasban.

Fekete Attila - igazgató, NAV Vas megyei Adó- és Vámigazgatóság

"Több mint 17 százalékos belföldi forgalom, nettó árbevétel-növekedés figyelhető meg, s mintegy 3 százalékos export árbevétel-növekedés. Azt gondolom, hogy a belső kereslet, azon belül a szolgálatás és az építőipar hajtja a megye gazdaságát."

A megye gazdasága évek óta növekedési pályán halad, a teljesítmény-gyarapodás meghaladta az uniós átlagot - fogalmazott Harangozó Bertalan kormánymegbízott a TOP 100 kiadvány bemutatóján. Puskás Tivadar arról beszélt, hogy 2010 és 2018 között közel duplájára nőtt Szombathely iparűzési adóbevétele.

Puskás Tivadar - polgármester

"93-94 százalékos fejlődés, ez önöknek köszönhető. Köszönjük azt a teljesítményt, amit nyújtanak. Enélkül senki, egyetlen település sem lenne képes fejlődni."

A TOP 100 kiadvány a társaságiadó-bevallások alapján készült elemzéseket adja közre, rangsorolva a legeredményesebb vállalkozásokat. Idén 8 új cég is a listára került.

Németh Balázs - megyei üzletszervezési vezető, Mediaworks Hungary Zrt.

"Alapvetően a cégeknek szól, mélyebb elemzést nyújt számukra arról, hogy a megyei tendenciák hogy alakulnak, és le tudják vetíteni a saját működésükre, a saját modelljükre. Figyelembe tudják venni, hogy egy-egy vállalat milyen fejlődésen ment keresztül az elmúlt időszakban, és nyilván büszkévé is teheti őket, hogy bekerülhetnek egy ilyen listára."

A legjobban teljesítő vállalatok között nincs jelentős változás, ezúttal is a nagy jármű- és elektronikai ipari cégek a legeredményesebbek. Nettó árbevétel tekintetében tavalyhoz hasonlóan a Schaeffler Savaria Kft. áll az élen, amely bevételeit és foglalkoztatotti létszámát is növelni tudta tavaly. Második az Aptiv Services Hungary Kft., harmadik az Epcos Elektronikai Alkatrész Kft., negyedik a BPW-Hungária Kft.

Mándli Péter - ügyvezető igazgató, BPW-Hungária Kft.

"Abszolút pozitívnak tekintjük a 2017-es évet, sikerült újra növekednünk mind árbevételben, mind foglalkoztatottak létszámában, úgyhogy örömtelien tekintünk vissza erre az évre."

A felszólalók optimistán beszéltek a kiadványban szereplő adatokról, a megye gazdasági teljesítőképességéről, de megemlítették a munkaerőhiányból adódó gondokat is.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb