Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Faültetés

Tovább zöldül Szombathely: több mint ötszáz fát ültettek el az elmúlt hetekben a városi parkfenntartó munkatársai. A növényeknek köszönhetően nem csak megszépülnek az utcák, de javul a levegő minősége is.
Japán díszcseresznyefákat ültetnek a parkfenntartó munkatársai az Ernuszt Kelemen utcában. Elsősorban a légvezetékek közelsége miatt választották ezt a fajtát a szakemberek.

Steier-Hegedüs Eszter - felelős kertészeti és műszaki vezető, SZOMPARK

„Ha a teljes méretüket elérik, akkor is max 8-10 méter magasak lesznek. Nemcsak az a jelentőségük, hogy szép lombjukkal díszítenek, vagy a levegőt tisztítják, ami szintén nagyon fontos, hanem április-májusban a dús rózsaszín virágzásuk nagyon meg fogják szépíteni az utcát.”

Volt, ahova teljesen új fasorokat telepítettek, több helyütt pedig a régi növényeket cserélték le. Az elmúlt hetekben összesen 519 fát telepítettek városszerte: néhány különlegesség mellett hárs, díszkörte és gömbjuhar került az utak mellé. A hagyományokhoz hűen most is a városi főkertész határozta meg, hogy a SZOMPARK hány fát ültessen el ebben az évben.

Kiss Dávid – ügyvezető, SZOMPARK

„Ez több mindennek a függvénye. Olyan 400-300 körül szoktunk ültetni egy évben, az idei évben ez különleges esemény. Nincs semmi apropója, de a pótlásoknak és az utcafásításoknak a keretében ilyen darabszám sikerült,de ez egyedi, ennyi még nem volt a működésünk során.”

Az idei fásítási projekt mintegy 17 millió forintba került.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb