Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Foglalkoztatás

Két évvel ezelőtt indultak az új foglalkoztatási paktumok Vas megyében. Csaknem hárommilliárd forintos keretösszeg áll rendelkezésre arra, hogy segítsenek azokon az embereken, akiknek nehézséget jelent a visszatérés a munka világába.
Vas megyében jelenleg négy foglalkoztatási paktum projekt végrehajtása van folyamatban, amelyek mentorálással, képzésekkel, támogatásokkal és más szolgáltatásokkal igyekeznek erősíteni a hátrányos helyzetben lévő álláskeresők munkaerőpiaci pozícióját. Az eddigi eredményekről szakmai tanácskozás keretében kaptak tájékoztatást a paktumszervezet tagjai.

Kondora Bálint alelnök, Vas Megyei Közgyűlés

Nagyon szépen teljesültek az elvárásaink, a kitűzött céloknak több mint 60 százaléka, van már olyan program, ahol már a 75 százaléka is teljesült. Itt a munkaerőpiacra bevontak számát kell érteni. Több százas nagyságrendről beszélünk, tehát azok a félelmek, amelyek akkor megfogalmazódtak bennünk, azt kell hogy mondjam: megalapozatlanok voltak.

A foglalkoztatási paktumok által kitűzött célok teljesítését segíti két további projekt is.

Balázsy Péter jegyző Vas Megyei Önkormányzat

Ami egy szoft jelleggel ezeket könnyítő feltételeket, a munkaerő-piacra való visszatérés feltételeit, annak a javítását szolgálják, amit különböző képzésekkel, felmérésekkel, mentorálással tanácsadással, hogy minél több még inaktív ember mondhassa el magáról azt, hogy a program befejeztével már aktívként tud részt venni a munkában.

A megyei területfejlesztési program részeként megvalósuló bölcsőde, óvoda, iskola, ipari park és kerékpárút fejlesztések is hozzájárulnak a munkába járás, valamint a foglalkoztatás feltételeinek javításához, ezzel elősegíthetik a hátrányos helyzetben lévő vasi álláskeresők munkába állását.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb