Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Ingatlanpiac

Rekordévet zárt az ingatlanpiac Szombathelyen – állítja a híradónk által megkérdezett szakértő. A megyeszékhelyen 500 körüli új lakás és százas nagyságrendű az épülő házak száma is. A folyamatot erősítette, hogy decembertől kiterjesztették a kétgyermekesekre is a CSOK keretében felvehető kedvezményes hitelt, a három vagy több gyermekesek pedig 10 helyett 15 milliót kaphatnak.
Gombamód szaporodtak az új társasházak Szombathely szinte minden pontján. Ebben az Írottkő utcaiban például két ütemben 110 lakás épült. A többségét már el is adták, de még mindig egymást érik az érdeklődők.

Sőt távirányítható is a fűtési rendszere is a lakásoknak. A korszerű épületben az állandó klímát geotermikus energiával biztosítják.

Heckenast István – ügyvezető igazgató, Heckenast Ingatlan Kft.

Talajszondás hőszivattyúval megoldott a lakásoknak a fűtése, hűtése. Ez a mennyezetben és a padozatban futó csöveken keresztül történik. Ezáltal a legegészségesebb klímaberendezés van a lakásban úgy, hogy ezzel együtt vásárolta. Ez viszont rögtön visszahat a rezsiköltségek csökkenésére is.

A beruházó szerint itt a rezsiköltség egész évben annyi, mint másutt egy hónap alatt – ezért is keltek el olyan gyorsan ezek a lakások. Ezekben a társasházakban kis és nagyobb lakások egyaránt találhatók. Az elmúlt egy-másfél évben Szombathelyen 30 %-kal drágultak az új ingatlanok, a támogatási rendszernek köszönhetően viszont nem csökkent a kereslet.

Rácz Dezső Gábor – projektmenedzser, Ister Invest Kft.

A megemelt CSOK, tehát a 10+15 milliós CSOK kifejezetten érezhető. Eddig a kisebb lakásokat keresték, most már a nagyobb és közepes lakásokra is nagyobb a kereslet, miután majdnem a teljes lakást lefedezi az így kapható állami támogatás.


A családok általában olyan lakásokat keresnek, amelyben minden gyermeknek külön hálószobája lehet. A háromgyermekesek már a 10 milliós támogatáson felül 15 millió forint kedvezményes hitelt kaphatnak. Szombathelyen az elmúlt évben közel 500 lakás és több mint 100 ház épült – így a 2018-as év kiemelkedő volt az ingatlanpiac szempontjából – mondja a szakértő. Továbbra is érezhető a befektetési célú vásárlás a városban, ez az arány 30-40 %-ra tehető.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb