Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Parkoló

19 térkövezett parkolót vehetnek birtokba az autósok Szombathely belvárosában. A belső Uránia udvar Mártírok tere felől megközelíthető részét látták el burkolattal, hiszen eddig csak kavicsos volt a terület. A kiépített új parkolókhoz aszfaltos út vezet, megoldották a közvilágítást, a fák megtartása mellett pedig további növényeket ültettek.
Nem lesz már sáros a lába annak, aki a belső Uránia udvar átjáró utáni részében parkol. Összesen 19 térkővel burkolt várakozó helyet alakítottak ki. A munkálatok szeptember végén kezdődtek.

Puskás Tivadar - polgármester

A városban összességében 3262 fizető parkoló van. Ezek közé került ez a parkoló is. Ez azt jelenti, hogy a 19 parkoló, ami itt kialakításra került az eddigi áldatlan állapotok megjavítását szolgálta.

A beruházás mintegy 16 millió forintba került. A térkövezett parkolókat aszfaltos úton közelíthetik meg az autósok. A kivitelezők megtartották a gépjárműveknek árnyékot adó 4 nagy fát, és további növényeket is ültettek. A körzet önkormányzati képviselője szerint az itt élők régi vágya teljesült azzal, hogy rendezettebbé vált a terület.

Takátsné Tenki Mária – önkormányzati képviselő

Örülök annak, hogy sikerült nagyon sok zöld növényzetet megtartani, és további zöld növényzettel is növelni ezt a zöld felületet, és így még tetszetősebbé vált ez a tér. Az Eon-nal is tárgyaltam, valószínű, hogy a tavaszi költségvetésbe sikerül belevenni ennek a trafóháznak a korszerűbbé cseréjét is.

Illés Károly alpolgármester elmondta, van lehetőség a most burkolattal ellátott parkoló további bővítésére a lakóházak melletti kavicsos részen, de ehhez módosítani kell a rendezési tervet.

Illés Károly - alpolgármester
A terület jelenleg zöld területként van besorolva, ezért nem adható ki rá építési engedély. Amennyiben a közgyűlés a rendezési tervet módosítja, és már nem zöldfelületként szerepel, akkor tovább bővíthető a terület. Fontos azt is hangsúlyozni egyébként, hogy a közgyűlés annak idején döntött róla, hogy ezek a területek a parkoló övezetbe bevonásra kerültek.

A most átadott parkolórészben kiépítették a közvilágítást, 3 új kandeláber került a területre, és a csapadékvíz elvezetést is megoldották.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb

 • Kötő utcai sportpark
  Kötő utcai sportpark A Stromfeld-lakótelep után a Nyitra utcai iskola szomszédságában épül meg a város második sportparkja, ahol…
 • Közgyűlés után
  Közgyűlés után A költségvetési vitát lefolytatták, de a végszavazás elmaradt a szerdai közgyűlésen, így életbe lépett az…
 • Jogásznap
  Jogásznap Az író-költő és jogtudós politikusra, egykori igazságügy-miniszterre, Horváth Boldizsárra emlékeztek a 23. Vasi Jogásznap résztvevői…
 • Oktatási bizottság
  Oktatási bizottság Mintegy húsz napirendi pontot tárgyalt meg nyilvánosan a közgyűlés csütörtöki ülése előtt a város oktatási…
 • Iqor bál
  Iqor bál A Haladás Sportkompelxum VIP-termében tartotta idei farsangi bálját az iQor.