Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Távhő

6500 lakásban és 170 közületnél, köztük iskolákban és óvodákban szünetelt délelőtt a távhőszolgáltatás Szombathelyen, kilyukadt ugyanis egy gerincvezeték. Elfáradt az anyag – így fogalmaztak a szolgáltató szakemberei, mikor meghegesztették a mintegy 30 éves csövet. Délutánra elhárították a hibát, így várhatóan estére ismét meleg lesz a lakásokban.
Gőzfelhőbe burkolózott Szombathelyen a Perint melletti sétány. Erre figyelt fel egy lakó, és értesítette a távhőszolgáltatót. Ezzel sok időt spórolt meg a szakembereknek, mert így nem kellett úgynevezett szakaszolással megkeresni a hiba helyét.

A Vízöntő kazánházi a legnagyobb körzet a városban. Elég nagy területet érint, teljes Oladot érinti.

A szolgáltató fogyasztóvédelmi referense a fűtés nélkül maradt utcákat mutatja a telefonján, és mutatjuk térképen is. 6500 lakást, iskolákat, óvodákat is érintett a meghibásodás miatti kimaradás. Már vasárnap észlelték a rendszerben a nyomáscsökkenést, de ez még nem akadályozta a szolgáltatást

Kocsis-Tóth Ildikó szóvivő, Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.
Ma reggel néztük meg, hogy hol van maga a lyukadás, de a fűtésszolgáltatást még kb. délig az ügyfelek élvezték, nem is érkeztek hozzánk bejelentések, tehát valójában néhány óra lesz az, amíg fűtés és melegvíz-szolgáltatás nem lesz ezen a területen. 4.54

A radiátor már kihűlt, a lakásban kora délután 22-23 fokot mutatott a hőmérő, ami alacsonyabb a megszokottnál. Ez a házaspár a reggeli szellőztetésnél a gőzfelhőre figyelt fel.

Kiss István
Ránéztünk a fűtőtestre, és akkor még kicsit melegebb volt, de azóta, láttuk lementek, állítottak rajta, azt hiszem, lezárták. Most nincs meleg, de egyelőre olyan hideg nincsen még a lakásban.

A 30 év körüli, két helyen is elrepedt gerincvezetéket meghegesztették a szakemberek. Délután háromkor pedig újraindították a szolgáltatást. A cég fogyasztóvédelmi referense elmondta, a fűtési időszak után nagyobb karbantartást végeznek majd az érintett szakaszon.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb