Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Téli piaci körkép

Tél végére akár 400 forint fölé is drágulhat a vöröshagyma kilója. A szárazság miatt kevesebb termett tavaly, lassan elfogynak a hazai készletek. Emelkedett a krumpli, a répa és a káposzta ára is. Körülnéztük a szombathelyi piacon.
380 forintért kínálják a magyar vöröshagyma kilóját ezen a standon. Tavaly ilyenkor jóval olcsóbban lehetett hozzájutni, a mostani drágulás oka, hogy az aszály miatt csekély mennyiség termett. Ugyanez a helyzet a krumplival is: tavaly az ideális hektáronkénti mennyiség felét tudták csak betakarítani, és lassan elfogynak a hazai készletek. Kilója 280 forint körül változik, és a minősége sem mindig a legjobb, a gumók belül gyakran szürkék, foltosak. A szűkös készletek miatt mindkét zöldségfélénél további drágulás is várható.

Lendvai Lászlóné - kereskedő
"A vöröshagymát úgy vásároljuk 300 forintos árban vesszük, a krumplit is kétszázban, de valamit rá is kell tenni, hogy meg lehessen élni, kigazdálkodni mindent. Déligyümölcsök kapósak, mandarin, banán, narancs, hordós káposzta most C-vitamin, meg egy kis paprika, paradicsom, de mindenből kevés fogy."

A répát 400-ért, a petrezselyemgyökeret 1200-ért, a fejes káposztát 300-ért, a fokhagymát 1300 forintért adják. Ezek hazai termelőktől származnak, az import zöldségek valamivel drágábbak. A narancs kilója 400, a mandariné 380 forint, az alma 200-ért kapható. Télen ezek a gyümölcsök fogynak leginkább.

Kollár Imre
"Mikor a barátomhoz idejövök, mindig a piacra jövök, meg a családom itt van Szombathelyen. Mindeféle zöldséget veszek, szueretem ezt a piacot. Hogy van megelégedve az árakkal mostanság? Jelen pillanatban egy kicsit magasabbak az árak, de szerintem elfogadható."

A hónap vége felé várhatóan megindul a kereslet a vetőmagok iránt is, a kerttulajdonosok a fagyok elmúltával talajelőkészítési mnunkákat végeznek, és elvetik a korai fajtákat.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Lehetőségek az eva után
  Lehetőségek az eva után Az egyszerűsített vállalkozói adó, közismertebb nevén az eva 2020. január 1-jén megszűnik. A vállalkozók nagy…
 • Jankovics Marcell című könyv
  Jankovics Marcell című könyv Jankovics Marcell hihetetlenül szerteágazó munkásságát szinte lehetetlen egyetlen könyvben összefoglalni.
 • A Mikulás otthonában!
  A Mikulás otthonában! A Szabóhegyért Közösen Egyesület szervezésében szombat délután a Sziklakaréj tisztására igyekezetek az apró kis lábak, hogy…
 • Fábiánné Biczó Ilona
  Fábiánné Biczó Ilona Egy ismert és elismert festőművésznő a Szülőföld Könyvkiadó sorozatának, a Híres szombathelyi nők legújabb 20.…
 • Mikes Kelemen: Törökországi levelek
  Mikes Kelemen: Törökországi levelek Különleges könyv bemutatására várja az érdeklődőket a szervezők az ŐrvidékHáz Irodalmi műhelyében december 9-én.A Szombathelyen…

Legnépszerűbb