Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Vas megyében továbbra is a feldolgozóipar a meghatározó

Nőtt a nyereséges vállalkozások száma és a társasági adóbevétel is 2013-ban, valamint folyamatosan emelkedik az export aránya. Adóévet értékelt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
Szinte valamennyi főbb gazdasági mutató kedvezőbben alakult 2012-höz képest. Bár némileg csökkent a társaságiadó-bevallást benyújtó vállalkozások száma, a befizetett adó összege tíz százalékkal, 7,7 milliárd forintra nőtt. A legmagasabb adózás előtti nyereséget, 15 milliárd forintot egy járműipari nagyvállalat érte el.

"A nettó árbevétel közel 6 százalékkal nőtt, ami örömteli, és még örömtelibb, hogy az export árbevétel 12 százalékkal növekedett" - tájékoztatott Király Miklós, a NAV Vas Megyei Adóigazgatóságának igazgatója.

Vas megyében több mint 123 ezer magánszemély nyújtott be adóbevallást, ők összesen 33 milliárd forint közterhet fizettek be. Az egy főre eső havi átlagbér összege 166 ezer forintot tett ki, ez hétezerrel több, mint az előző évben. Az igénybe vehető kedvezmények közül a családi adókedvezmény volt a legnépszerűbb. Még mindig csak minden második adózó rendelkezik adója 1+1 százalékáról.

"123 400 magánszemélytől kaptunk adóbevallást, azok tehettek volna nyilatkozatot, akinek fizetendő adója van, ez 109 ezer személyt jelentett. Nem mindegyikük tett rendelkező nyilatkozatot, 55 százalékuk, 60 300 magánszemély" - nyilatkozta Horváth Judit, NAV Vas Megyei Adóigazgatóságának igazgatóhelyettese.

A megyében több mint ezer társadalmi szervezetnek összesen 141 millió forintot ajánlottak fel az adózók. Legtöbben egészségmegőrzéssel és állatvédelemmel foglalkozó civilszervezetnek címezték felajánlásukat.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb