Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Gyér a forgalom a piacon

2015-07-09, 16:10
   |   Kategória: Piactér
Az árusok szerint a hőség enyhülése után várható csak javulás. A napokban a viszonylag olcsó meggy, a dinnye és a kovászolni való uborka fogy a legjobban.
A megszokottnál gyengébb most a forgalom a szombathelyi vásárcsarnokban, a hőségben viszonylag kevesen jönnek vásárolni. Az őszi és a sárgabarack szezonja most kezdődik, a kereskedők jövő hétre várják a nagy rohamot.

Kummer Miklós - kereskedő
“Enni is keresik a sárgabarackot, meg még egyelőre csak érdeklődés van a befőzés után. Megvárják, amíg lemegy ez a nagy meleg. Konyhában könnyebben hozzáférnek a dolgokhoz. De szerintem hétvégén vagy jövő hét elején lesz a fő befőzési időszak.”

A vevők többsége egyelőre drágának találja a 400 és 700 forint közötti kilónkénti árat, de kisebb mennyiségben azért most is fogy ez a kedvelt gyümölcs. A meggy már leérett, 350-400 forintért is be lehet szerezni.

Török Lászlóné
“Meggyet, cseresznyét már raktam el az idén, hát barackot kell, de hát 600 forint a barack, azzal még várok egy kicsit.”

Egyre többen keresik a dinnyét, amelyből már magyar is kapható a piacon 200 forintért. Málna és ribizli piroslik a pultokon, ezekért 700 forintot kérnek a kereskedők. A zöldségek közül a tök, a cukkíni, a borsó, az uborka érik most a kiskertekben. Utóbbiból ezekben a forró napokban érdemes a 250 forintos kovászolni valót választani. Az árusoktól receptet is kérhetünk.

Soós Imréné - őstermelő
“Befűszerezem, és sós vízzel leöntöm. Aztán még kenyérhéjat szoktam a tetejére tenni, hogy előbb kovászolódjon. És 3-4 nap után beérik, és akkor lemosom az uborkát, és hűtőbe rakom.”

A kereskedők a hét közepére várható enyhüléstől remélik a forgalom javulását.

Videó

1 hozzászólás

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb