Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Ötvenmillió ívrugó

Legördült az 50 milliomodik ívrugó készlet is az LUK Savaria Kft. gyártósorairól. A nagyvállalat 2008-ban kezdte meg ennek a terméknek a gyártását, ma már világszerte az új autók 40 százalékában ez, a Szombathelyen készült alkatrész van.
Naponta 42 ezer ívrugó szett készül a szombathelyi, leginkább kuplunggyártásáról ismert szombathelyi nagyvállalatnál. A gyár folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően nemcsak a termékpalettája bővül, hanem a dolgozók létszáma is. Ma a cég a megye legnagyobb foglalkoztatója. Az ívrugók gyártását 9 éve kezdték. "Ez a kéttömegű lendítőkeréknek az egyik legfontosabb alkatrésze. 2008 év végén kezdtük el a gyártást pár száz darabbal, az idei évben a célunk az, hogy több mint 11 millió szettet gyártunk le. Ez alatt több mint duplájára bővült a gyártási kapacitásunk, új gépeket is vettünk" - mondta Enzsel Gábor szegmensvezető.

Az ívrugó az autóban a kényelemérzetet növeli, a gépjármű csendesebb lesz, és csökken a fogyasztás. Az új autók 40 százalékában világszerte ez, a Szombathelyen kifejlesztett és gyártott alkatrész kerül. "Szerencsére egy olyan terület, amely folyamatosan fejlődik, így számunkra is folyamatosan kihívást ad, így könnyen tudunk új, és innovatív dolgokat bevezetni a gyártásunkba" - tette hozzá Rohonczi Tamás csoportvezető.

Az 50 milliomodik ívrugó szett legyártása alkalmából a nagyvállalat vezetése ünnepségen köszönte meg kollégáinak a munkát. Michael Reinig ügyvezető igazgató hangsúlyozta, a gyáron belül ezen a területen a legjelentősebb az innováció, és a legkisebb a vevői reklamáció. Az 50 millióból ugyanis mindössze csak 3 hibás darab fordult elő. Az ünnepségen elhangzott, az ívrugók elkészítéséhez eddig több mint 300 ezer km drótot használtak fel, amivel 8-szor is körbe lehetne tekerni a Földet.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb

 • Rövid hírek
  Rövid hírek AGORA Műhely Szombathelyen - Bemutatták az LMP szombathelyi képviselő-jelöltjét-  Megnyílt Hatos Csaba festőművész kiállítása. 
 • Szakmai úton jártak a Premontrei diákjai
  Szakmai úton jártak a Premontrei diákjai Biológia tagozatos diákjaink, tanáraik vezetésével szakmai úton vettek részt Budapesten. A 38 jelentkező megtekinthette a…
 • Natúrparki fórum a Hegyháton
  Natúrparki fórum a Hegyháton Mit jelente a térségnek, ha natúrparkként működhetne? Ezt a kérdést tette fel az a fórum,…
 • „Gyermekszemmel-2018”
  „Gyermekszemmel-2018” A Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola tanítói munkaközössége – Csiszár Csilla munkaközösség vezető (tel: 06 30 4116438) irányításával…
 • Megelevenedett történelem
  Megelevenedett történelem Immár tizenkettedik alkalommal hirdette meg gimnáziumunk a Kárpáti Kelemen megyei történelem csapatversenyt nyolcadik osztályos diákok…