Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Lövészverseny a Farkaserdőben

Az ország minden részéből több mint hetven résztvevő nevezett az állami erdőgazdaságok dolgozóinak lövészversenyének újabb fordulójára.  Az esemény házigazdája ezúttal a Szombathelyi Erdészeti Zrt. volt.
Puskalövésektől volt hangos pénteken a káldi Farkaserdőben a Hidegkúti lőtér és környéke. Itt rendezte meg a Szombathelyi Erdészeti Zrt. az állami erdőgazdaságok dolgozói lövészversenyének újabb fordulóját. “A magyar vadászati hagyományok indokolják, hogy a vadászok ne csak elméletben, hanem a gyakorlatban is legyenek felkészültek erre a rendkívül nemes hagyományos magyar sportra, ezért adnak teret, lehetőséget, hogy a magyar állami erdőgazdaságok munkatársai, vadászai, erdészei összemérjék erejüket" - hangsúlyozta Bugán József, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. vezérigazgatója.

Párhuzamosan öt pályán zajlott a lövészet. A versenyszámok között  megtalálható volt a hagyományos vadászati körülményeket szimuláló korongvadászat, míg a toronykakasnál két magasban szálló korongot kellett a résztvevőknek levadászniuk. A harmadik feladatban a forgó berendezésből kilőtt korongok jelentették a célpontot. A kisgolyós pályán pedig futó vadra, illetve álló célra lőttek a versenyzők. “Ebben az évben ez a hetedik forduló, ezen kívül még kettő lesz. A kilencedik forduló után egy össz eredményhirdetés fog megtörténni. Kettő évente kerül a rendezési joga vissza az adott erdőgazdasághoz, ahol lőtér van, és részt vesznek ebben a sorozatban. Aminek az elsődleges lényege a vadászati kultúra ápolása, lőkészség fejlesztése" - mondta Pukánszki Zoltán, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. osztályvezetője.

Az ilyen versenyek az emberi kapcsolatok és a közösségek kialakulását segítik. „Ez részben egy baráti találkozó, részben pedig egy nagyon komoly megmérettetés, amelyben többnyire sörétes és golyós számokat lövünk több helyszínen és minden esetben az egyéni pályáknak az adottságait kihasználva. Úgy gondolom, hogy egy erdész-vadász embernek nagyon fontos az, hogy a fegyvert megbízhatóan, biztonságosan kezelje" - fogalmazott Gróf András, a Zalaerdő Zrt. erdészetigazgatója.

Az eseményen  jelen volt az Algériai Nemzeti Erdészeti Kutatóintézet igazgatója is, aki ugyan a versenyben nem vett részt, ám azt elképzelhetőnek tartja, hogy két év múlva Algériából is érkezik csapat a megmérettetésre.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb