Hiba
  • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 51
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Nyáron is népszerű a termelői piac

Az idényzöldségeket viszik elsősorban a termelői piacon a vásárlók - most a nyári szünet miatt a szokásosnál jóval kevesebb árus van az MMIK előtti téren, ám a minőség és az ár továbbra is kedvező.
Házi paprikát, paradicsomot vásárolnak most legtöbben a termelői piacon. Az MMIK előtti téren a szokásosnál kevesebben árulják a portékájukat: máskor legalább kétszer ennyi stand szokott lenni. A vevőkör azonban stabil. “Gyakorlatilag én minden héten itt vásárolom meg a tojást, a mézet és a zöldségeket, tekintettel arra, hogy ez biztos, hogy friss áru, őstermelőtől van, és azért a piaci árakhoz képest is van azért egy kis kedvezmény" - mondta Kőszegfalviné Pajor Klára

A húsféléknek egész évben szezonja van - Bihari István mindig ugyanannál a termelőnél vásárol, mert kedveli a jól bevált minőséget. “Jobban szeretjük a házi ízeket, és jobban is bízunk ezekben a húskészítményekben. Én húsokat vásároltam, egy kis sonkát, egy kis tepertőt, disznósajtot. Nem minden héten jövök, de amikor kifogyunk belőle, akkor itt vásárolok" - fogalmazott.

Az Őrségből is mindig érkezik áru: a permetszer nélküli zöldséget, gyümölcsöt sokan keresik. “Nekünk ez nagyon fontos, mert nagyon szeretnek bennünket, legalábbis úgy érezzük, mert ha nem jövünk, abban a pillanatban hívogatnak bennünket telefonon. Árulunk idénynövényeket, friss zöldséget, 15 fajta lekvárom van" - hangsúlyozta Hári Kálmánné őstermelő

Újburgonyát, uborkát és sajtot jutányos áron - néha a piaci ár feléért - lehet itt vásárolni. Ami az árakat illeti, nem szoktak nagyot változni: a vásárlók mindig tudják, mire számíthatnak a termelői piacon - minőségben és árban egyaránt.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb