Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Április 22-e a Föld napja. Országszerte különféle eseményeket rendeztek, hogy felhívják a figyelmet Földük védelmére, köztük Szombathelyen is.  Idén is a Csónakázótó és szigete adott otthont kicsiknek és nagyoknak.

Darts, sakk, teke - ezek a legnépszerűbb sportágak az idősek körében a hagyományos tavaszi sportnap tapasztalatai szerint. Sokan még 80 év felett is bátran vállalják a megmérettetéseket a nyugdíjas szövetség programján.

A XXIX. Savaria Floriadae Fiatal Virágkötők és az V. Savaria Parcum Fiatal Park- és Kertépítők versenyén mondott köszöntőt és adott át díjakat dr. Hende Csaba az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője és dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Az Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központtól indult menetet fogadta és köszöntötte a Városháza előtt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Háborús képes- és levelezőlapokból nyílt kiállítás az MMIK földszinti aulájában. A vasi gyűjtőktől származó írások a szerelem, az élet és a béke iránti vágy üzenetét hordozzák. A tárlat április végéig látogatható.

Március 30-án kinyitott Szombathely legnagyobb szabadtéri játszótere. A tavalyi évhez hasonlóan minőségi játékokkal, rendezett környezetben várja a gyerekeket és kísérőiket a Kalandváros. Többen kihasználták a jó időt és itt töltötték a tavaszi szünet utolsó napját.

Továbbra is a 3 és annál több gyermekes családok számára jelent nagy segítséget. A családok a 10 millió forintos vissza nem térítendő állami támogatás mellett kedvező banki kamatfeltételekkel további 10 millió forintot igényelhetnek, így egy 25 millió forint értékű lakás megvásárlásához mindössze 5 millió forintnyi önerőre van szükség.

a magyar költészet napja alkalmából
2018. április 1.

Szerkesztőségünk munkatársai áldott, békés húsvéti ünnepeket kívánnak Önöknek! 

95. születésnapja alkalmából köszöntötte Neválovits Márknét Puskás Tivadar polgármester. 

A 2018. évi Húsvéti Vásáron locsolóvers-fal került felállításra Szombathely Fő terén. Olyan hagyományos falusi és városi, valamint új locsolóverseket kerestünk, amelyek a versfalon megjelenhettek.

95. születésnapja alkalmából köszöntötte Puskás Tivadar polgármester Németh Sándornét.

Egykori munkatársukra, Maros-Kiss Adriennre emlékeztek a Szombathelyi Televízió szerkesztőségének tagjai, immár második alkalommal. 

Szombathely legnagyobb zöldfelületének megtisztításért fogott össze egy napokban alakult civil szerveződés az önkormányzattal és az erdészettel. A Tiszta Szombathelyi Parkerdőért Csoport kezdeményezése az egyik közösségi oldalon indult, és néhány nap alatt több százan csatlakoztak hozzájuk.

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte az Esőemberke Alapítvány, amely nemcsak Szombathelyen, hanem az egész megyében meghatározó szerepet tölt be az autisták megfelelő szociális ellátásában. A rendezvényen bemutatták a Lizanka cím kötetet, amely egy olyan lány életútját mutatja be, aki 31 évesen tudta meg, hogy autizmusban szenved.

Nők, anyák: elsősorban róluk szól a civil sajtóreggeli legutóbbi alkalmán beharangozott két közelgő program. Egy autista nő az önéletrajzi könyvéről mesél; a gyermekeket és anyákat segítő szervezet pedig jótékonysági estet tart.

Balázsy Péter, a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal vezetője érdemelte ki az első helyet állami kategóriában az Év Fiatal Vezetője 2017 pályázaton.

A 2018. évi Húsvéti Vásáron locsolóvers-fal kerül felállításra Szombathely Fő terén. Keressük azokat a hagyományos falusi és városi, valamint új locsolóverseket, amelyek a versfalon megjelenhetnek.