Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Ki ne ismerné az adventi naptárat? Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt nagy öröm december elsejétől nap, mint nap kibontani egy-egy ajándékot, mely szimbolikusan is jelzi az ünnepi várakozást.

A 105 éves Végh Emánuelnét köszöntötte Puskás Tivadar polgármester.

Hétfőn este tartottuk Kolping családunk ünnepi összejövetelét az Oladi Batthyány templom közösségi házában, melyen Csider Sándor „Karácsony éjjelén” címmel nemrég megjelent verseskötetét mutatta be. „Jókor veszi kezébe az olvasó ezt a szép kis kötet.

Túl a korlátokon - ezzel a címmel jelent meg egy gazdagon illusztrált könyv, amelyben egészségkárosodott emberek mutatják meg, hogy mire képesek. A Mozgássérültek Vas Megyei Egyesülete nem csak sorstársaknak ajánlja a kiadványt.

Több év végi jótékonysági akcióval készül a karácsonyra az egyházmegyei karitász. Az egyikbe egy általános és  egy középiskola is bekapcsolódott: kárpátaljai rászorulóknak gyűjtenek.

Bajomi Nagy György nyaklánca a Vitéz Mihályból, fekete macskabáb az Anconai szerelmesekből, arany szék a Tartuffe-ből - emblematikus kellékek és jelmezek kerültek kalapács alá a Weöres Sándor Színház által szervezett első jótékonysági aukción vasárnap a Fő téren.Városszerte gyűjtenek a rászorulóknak: édességet, ruhát, játékot, de még élményfelajánlást is várnak a civilek a karácsonyi csomagokhoz.

A Markusovszky-kórházban lábadozó gyermekeket is meglátogatta tegnap a Mikulás. A puttonyából ajándékcsomagok kerültek elő.

December 5-én este körbejárta a várost a Mikulás - mindenütt gyereksereg készült az eljövetelére. Sok százan kaptak ajándékot, hiszen jók voltak ebben az évben is.

A város több pontján gyűjtik az adományokat kulturális intézmények, egyházak és civil szervezetek. Zömében gyerekholmit, édességet várnak a szervezők, amivel szebbé tehetik a rászoruló családok karácsonyát.

Közel 3 és fél millió forintos beruházás zajlik a Derkovitson: egy park újulhat meg a Bem József utcában. A munkálatok már egy hete zajlanak, az első ütemmel akár karácsonyig végezhetnek is.

Fellobbant a láng a Fő téri óriáskoszorú első gyertyáján, szombaton, jelezve az adventi időszak kezdetét. A gyertyagyújtást ünnepi műsor kísérte, majd a Honeybeast együttes adott nagysikerű koncertet.

2018. november 30. és december 21. között várjuk az adományokat az MMIK előterében (Szombathely, Ady tér 5.).

Magyarország természetes élőhelyeinek több mint felét veszélyeztetik olyan növények és állatok, amelyek kiszorítják az őshonos fajokat - hangzott el a Savaria Múzeumban rendezett előadóülésen. Az MTA Vas Megyei Tudományos Testületével közös rendezvényen a biológiai invázió térségünket érintő veszélyeiről is beszéltek a szakemberek.

A magyar Afrika-kutató életének és a kor történelmének valós eseményein alapul a méltán híres Kittenberger képregény, amelynek hamarosan megjelenik a folytatása.
Az "Aktív időskor Szombathelyen” programsorozat keretében pozsonyi kiránduláson vehetnek részt a 60 év feletti nyugdíjasok.Többszörösen is jótékonykodhatnak az idei adventi vásár vevői: egyedi ajándéktárgyak vásárlásával fogyatékkal élő és hajléktalan emberek foglalkoztatását támogathatják, valamint hozzájárulhatnak a rumi gyermekotthon kis lakóinak ellátásához. Sajtótájékoztatón mutatták be a Kézműves Kuckó pavilonját és Ferkovics József festőművész aukcióra felajánlott műveit.

A nemzeti összetartozást jelképezi, miközben családok ezreinek segít abban, hogy étel kerüljön az asztalra - ez a Magyarok Kenyere program, amelynek keretében a nyári búzafelajánlásokból megőrölt liszt országszerte eljut a rászorulókhoz. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitásznál önkéntesek mérték ki a csomagokat.

Szombathely is csatlakozott a Fesd narancsszínűre a világot! - elnevezésű kampányhoz, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a lányok, asszonyok ellen elkövetett erőszak visszaszorítására. A Nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján, november 25-én a Soroptimist nemzetközi szervezet szombathelyi klubja színesítette meg az ISIS-szentélyt.

Megkezdődött a horgászkártyák postázása, így a pecások hamarosan kézbe vehetik a régi, papíralapú horgászigazolványt felváltó plasztikkártyát. Vas megyében közel ezer horgász végezte el eddig a kötelező online regisztrációt az egyesületi irodákban.