Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Nemcsak parkolóhelyekből, hanem zöldfelületből sem elég egy lakótelepen: most tíz új díszfát ültettek el a Bem József utca elején. A munkálatokat a lakosság kezdeményezte, egy korábbi fasort szerettek volna így pótolni.

Őszi borospince-látogatás a Vasi Hegyháton, tájékoztató nap a civil szervezeteknek - érdekes és hasznos programjaikat ismertették az alapítványok és egyesületek.

Kismartonban jártunk a 60 éves a Burgenlandi Bélyeggyűjtő Kör ünnepi rendezvényének megnyitóján

Negyedik alkalommal szervezett rendhagyó tanórát általános iskolásoknak a Magyar Nemzeti Cirkusz és a Kanizsai Dorottya Gimnázium. A diákok az artisták produkciói nyomán fizikai, biológiai és irodalmi ismeretekkel gazdagodhattak. Az állatok világnapjához kapcsolódva pedig bemutatkoztak a cirkusznál dolgozó állatok is, köztük a különleges zemár.

A rigófogásban egykor alkalmazott lépre csalást is megismerhették a gyerekek az Állatok Világnapja alkalmából kétnapos programsorozatban a Vasi Skanzenben. Idén a szárnyasokra helyezték a hangsúlyt a szervezők. Az állatok mellett azonban már hagyományosan mesenapot is tartottak.

Megemlékezés, rajzpályázat és mulatságok - többek között ezeket a programokat hozták a civilek az október eleji sajtóreggelire. Szombathelyen és környékén is lesz bőven esemény a következő hónapban.

Küzdősport-bemutatók, dobkoncert, kézműves foglalkozások, sushi kóstolás – színes programok várták a szombati japán nap látogatóit a sportházban. A tizedik alkalommal megtartott rendezvény idén is sok érdeklődőt vonzott.

Október elseje az Idősek Világnapja. Több százan gyűltek össze ez alkalomból az AGORA – Savaria Filmszínházban. A megye és a város elöljárói köszöntötték a 60 év felettieket, többen elismerést is átvehettek.

A Szombathelyi Polgármesteri Hivatal Nyugdíjas Klubjának tagjai barátaikkal és hozzátartozókkal kiegészülve őszi kirándulásuk helyszínéül Tata városát és a város szomszédságában lévő Agostyáni Arborétumot választották, „mert az ősz (….) egy második tavasz, amikor minden levél virággá változik” (Albert Camus).

Az időjárás most kedvez a gombászoknak. Igazi gombadömping van ugyanis az erdőkben, mezőkön egyaránt. A szombathelyi vásárcsarnokban hétfőtől vasárnapig áll az amatőr gyűjtők rendelkezésére gombavizsgáló szakember.

Tündérkerti Kedvenc Aliz tollából

Két hónap próbaidőre megnyitották a Haladás Sportkomplexum parkolóját. Az így nyilvánossá vált 160 hely enyhítheti a környéken élők parkolási gondjait.

Plasztikkártya váltja fel az eddigi papír alapú horgászigazolványt 2019. január elsejétől. Ehhez minden horgásznak regisztrálnia kell a Magyar Országos Horgász Szövetség online rendszerében. Érdemes már ebben az évben igényelni a kártyát, hogy januárban könnyebb és gyorsabb legyen az engedéllyel kapcsolatos ügyintézés.

Hetedik alkalommal találkoztak egymással a koraszülött gyerekek és a családjaik. Egyre többen csatlakoznak a szülőkből alakult Zseboroszlán civil szervezethez, amely adományokkal is segíti a szombathelyi kórház Perinatális Intenzív Centrumának segítő munkáját.

a Képeslevelezőlap-gyűjtők Dalkörének népi műsora. 

Vas megyében, ezen belül Szombathelyen is az országos átlagnál többen kerékpároznak. A folyamatban, illetve előkészületben lévő kerékpárút beruházások eredményeként várhatóan  még többen kapnak majd kedvet a biciklizéshez.

A karneváli programok délelőtt tíz óra körül kezdődtek, és késő éjjelig tartottak. Érkeztek látogatók az ország minden részéről, de a határon túlról is. A változékony időjárás miatt a rendezvények közül alig tucatnyi maradt el.

A Szombathelyi Civil Kerekasztal az Egri Civil Kerekasztallal 2005 óta tart fenn jó kapcsolatot. 

A tábori élet titkaiba nyerhetnek bepillantást, akik ellátogatnak a karnevál ideje alatt a Történelmi Témaparkba. A szomszédos Gayer-parkot már pénteken birtokba vették a gyerekek, nyitott műteremmé változott a Művészetek utcája, finom étkek készültek és értékes portékák találtak gazdára az Öreg Város Vásárában. Már a fesztivál első délelőttjén sokan kilátogattak a programokra.