Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

2019 április elején ismét kiírják az idén több újítást is tartalmazó civil zsurnaliszta felhívást. A pályázatot ez évben a H+ Média és Kulturális Egyesület és a Helyi Televíziók Országos Egyesülete írja ki, a Vas Megyei Civil Információs Centrum, a Szombathelyi Civil Kerekasztal, a Vas Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület és a Szombathelyi Szépítő Egyesület szakmai együttműködésével.

Elindul a Nébih élő online valóságshow-ja. A „Túlélő tojások” az első olyan valóságshow, melynek főszereplői állatok, nevezetesen csirkék, vagyis kezdetben tojások.

A Rózsabors Műhely 2. alkalommal szervez lakáskoncertet Szombathelyen, ezúttal hat vasi kortárs költő közreműködésével.

Egészségügy, oktatás, érdekképviselet - többek között e területeken igyekeznek a nőkön segíteni a Zonta Club tagjai. Munkájukat sok civil támogatja a maga módján - a legodaadóbbakat az Önzetlenség rózsája elismeréssel jutalmazzák. Idén is kiosztották a díjat.

Civil elhatározásból, a közösségi média felületein szerveződött az a szombati oladi szemétszedő akció, amelyre több tucat környékbeli jött el, de voltak, akik például Zala megyéből érkeztek. A megmozdulás eredményes volt.

Virágvásáron vehettek részt az érdeklődők az Oladi Általános Iskola aulájában csütörtökön délután. A kézműves foglalkozással egybekötött lehetőséget sokan kihasználták: nőnapra is vásároltak.

Indul a szezon: javában készül a következő versenyére a Savaria Modellező SE. Az AGORA MSH-ban működő szakkör ifjabb és felnőtt résztvevői a jövő heti tapolcai országos megmérettetés mellett a világbajnokságra is készülnek.

A Haladás Sportkompelxum VIP-termében tartotta idei farsangi bálját az iQor.

Rendhagyó kutyás farsangi sétát szervezett a Fekete István Állatvédő Egyesület. A figyelemfelhívó akció keretében jótékonysági vásárt tartottak. Adományt gyűjtöttek - ezúttal azonban nem a saját egyesületüknek, hanem a súlyos beteg kisfiú, Katona Olivér gyógykezeléséhez.

A várható élettartam növekedésével egyre többeket érint az időskori elbutulás. Mivel a demens betegek 24 órás felügyeletre szorulnak, a róluk való gondoskodás nagy teher a családok számára. Az ellátással kapcsolatos lehetőségekről, terápiákról, az állapotot jellemző tudnivalókról indított beszélgetéssorozatot Alzheimer Café címmel a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ.

Tizenkettedik alkalommal rendezte meg a Szombathelyi Civil Kerekasztal a civil bált. Mintegy tizenöt szervezet közel száznegyven fővel képviseltette magát a bálon.

Folytatódott a Berzsenyi Dániel Könyvtárban a fiatal tehetségeket bemutató Bájoló rendezvénysorozat. Ezúttal Kendik Péter zongoraművészt ismerte meg a közönség.

Több tucatnyi műfészket helyeznek ki ezekben a hetekben Vas megyében. Az áramszolgáltatókkal együttműködve minél magasabbra, többnyire nagyfeszültségű villanyoszlopokra teszik ezeket. A doboz-szerű alkalmatosságba várhatóan ragadozómadarak költöznek majd.

Közel 25 ezer látogatója volt a Szombathelyi Műjégpályának a december elseje óta tartó szezonban, ami átlagos vendégforgalomnak számít.

A kékfestés hagyománya felkerült Az emberiség szellemi kulturális örökségének listájára. A hat magyarországi mester az erről szóló oklevelet nemrég Pápán vehette át. Szakács Gábor szombathelyi népművész nem tudott részt venni a ceremónián, neki Puskás Tivadar polgármester kedden vitte el a dokumentumot.

Folytatódott a Szombathelyi Egyházmegyei Karitászban zajló képzéssorozat: húsvéti tojást és levendulás dobozt díszítettek a résztvevők. Terápiás szakemberek és ellátottjaik együtt sajátítanak el havonta egy-egy kézműves technikát egy kétéves program keretében.

Szombathelyen 2017-hez képest tavaly nőtt a házasságkötések száma. A Központi Statisztikai Hivatal közlése szerint a két év első 11 hónapját összehasonlítva országosan megközelítőleg 10%-kal többen kötötték hivatalosan is össze életüket. A vasi megyeszékhelyen a növekedés meghaladta az országos átlagot.

Hosszú kihagyás után 1977-ben éppen egy bállal indult a vasi horvátság közösségi élete Szombathelyen, és itt alakult meg az országos horvát szövetség is – idézte fel a múltat a Peresznyei Horvát Nemzetiségi Önkormányzat által szervezett megyei horvát bálon Puskás Tivadar szombathelyi polgármester.

Több ezren vettek részt a megye legnagyobb gasztronómiai eseményén, a Győrváron rendezett böllérversenyen. A fesztivál szervezésében a régi falusi hagyományok felidézésén kívül a jótékonyság is fontos szempont volt. A húsadományt a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász oszthatta szét a rászoruló nagycsaládok között. A rendezvény bevételét pedig Katona Olivér gyógykezelésére ajánlották.

Újra elindult a Szombathelyi Egyházmegye által tavaly életre hívott Bekopogó misszió. Ezúttal a kámon-herényi városrészben keresik fel a lakókat az önkéntesek. Székely János üzenetét is elviszik, amiben a megyéspüspök a közösség megtartó erejét, egymás kölcsönös megismerésének lehetőségét és a személyes segítséget ajánlja fel.