Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Nem csak az emberek, hanem az állatok is szenvednek az allergiától - ezekben a hónapokban a parlagfű szezonja miatt nagyobb a forgalom az állatkórházban. A teszt egyszerű, érdemes elvégeztetni a vizsgálatot, ha allergiára gyanakszunk.

Közel 15 millió forintot fordított a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a Magyarszecsődi-tó körüli fejlesztési munkákra. Rendezettebb utak és partvonal, valamint kültéri bútorok teszik kellemesebbé a horgászok és családjaik időtöltését ezentúl.

XVI. alkalommal rendezték meg a rétesfesztivált Vasváron. A kilátogatók a gasztronómiai élvezetek mellett gyufaszálakból készített kastéy maketteket és Csukás István mesehőseinek  életnagyságú kiállítását is megtekinthettek a rendezvényen.

Több mint harminc borászat csaknem kilencven bora versengett a Savaria Történelmi Karnevál Bora címért. Akárcsak tavaly, az idén is egy vörösbor bizonyult a legjobbnak. Mind a szakmai, mind pedig a sajtózsűri a Cseri Pincészet Pannonhalmi Legenda cuvée-jét értékelte a legmagasabb pontszámmal.

Kálmán Imre Csárdáskirálynőjével ért véget az Iseumi Szabadtéri Játékok rendezvénysorozata. Az operett zalaegerszegi és szombathelyi művészek együttműködésével valósult meg: a Kvártélyház Szabadtéri Színház és a Savaria Szimfonikus Zenekar előadása teltházat vonzott.

Holdfogyatkozás és Mars-közelség - ez a két csillagászati jelenség egy időben lesz látható pénteken a késő esti órákban. A Gothard-obszervatóriumban távcsövön keresztül figyelhetik meg az égboltot az érdeklődők. A belépés ingyenes.

Kevés napsütés, sok eső - a nyári szünet közepéig ez volt jellemző a térség időjárására, ami a szabadtéri fürdőhelyek forgalmán is nyomot hagyott. A létesítmények a lehetőségek bővítésében látják a garanciát a biztonságos üzemeltetésre.

Születések fája, babaköszöntő csomag, polgár levél, helyismereti társasjáték - többek között ezek az elemek is gazdagítják a szombathelyi identitást erősítő program első ütemét. A kezdeményezés célja, hogy a városlakók jobban megismerjék Szombathely történetét, kultúráját és ezáltal fokozódjon a vasi megyeszékhelyhez való kötődésük.

Évről évre egyre többen ragadnak horgászbotot, hogy támogassák a megyében élő autista gyermekeket és családjaikat. Bíró Tibor ötödik alkalommal szervezte meg a jótékonysági horgászversenyt, ezúttal az ölbői tavon.
Tíz fajtacsoportból mérettettek meg a kutyák Szombathelyen a CACIB és CAC kiállításon. A Vasi Kynológiai Egyesület által szervezett két napos versenyre Európa szinte minden országából érkeztek ebek.

Július 1-jétől megtéríti a KRESZ - tanfolyam és vizsga díját a kormány a 18 és 20 év közötti fiataloknak. A kezdeményezésnek köszönhetően várhatóan még többen döntenek majd úgy, hogy megszerzik a vezetői engedélyt.

Kerti parti az idősek klubjában. A Gagarin úti intézményben gyűltek össze azok, akik bowlingoznak. A játékostársakat hívták meg a klubtagok egy egész napos találkozóra.

A benne lakók igényeire szabják a Barátság utcai idősek klubja helyiségeit. A korábban bölcsődések elhelyezésére szolgáló ingatlanrészt átépítik és akadálymentesítik - legkésőbb szeptember végéig.

Körvonalazódik a huszárlaktanya jövője, elkészült ugyanis egy tanulmány a terület hasznosítására vonatkozóan. Egy uniós projekt keretében civilek és szakértők ötleteit gyűjtötték össze, amelyet egy akciótervben összegeztek - ez viszont még csak a kezdet.

Táncos játékok, kézműves gyakorlatok, készségfejlesztő feladatok - ilyen, és ehhez hasonló színes programokkal várták a gyerekeket a Nyitra Utcai Általános Iskolában megszervezett Erzsébet táborban.

Új turisztikai kedvezménykártyát vezetnek be a vasi megyeszékhelyen. Az erről szóló határozatot a közgyűlés hétfői ülésén fogadta el. A Szombathely Pass - a rómaihoz vagy a barcelonaihoz hasonlóan - a városba látogató turistákat próbálja ösztönözni a különféle programok, szállás- és gasztronómiai lehetőségek igénybe vételére.

A civil közösségeken is múlik, milyen minőségű életet élnek a szombathelyiek - hangzott el a Városházán, ahol több mint 130 szervezet kapott támogatást az önkormányzattól. A  Kulturális és Civil Alapból ebben az évben 32 millió forinthoz jutottak a helyi egyesületek.

Építési munkálatok zajlanak a Bem József utcai zárt kutyafuttató területen. Az elöregedett, rossz állapotú kerítést cserélik most a szakemberek, de más változások is lesznek majd. Most azonban a lakosság törelmét kérik.

Egy héten át Szombathely lesz a jazz fővárosa- hazai és külföldi nagyágyúk érkeznek a 19. Lamantin Jazz Fesztiválra, amelyhez kapcsolódva ismét megrendezik a Lamantin Improvizációs Tábort. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették a szervezők.