Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

A nyugdíjas szövetség áprilisban rossz idő miatt elmaradt sportnapját az elmúlt hétvégén pótolták. Ezúttal verőfényes időben, hat sportágban, mintegy száz idős ember mérte össze ügyességét, gyorsaságát, állóképességét és szellemi frisseségét.

Mint sokunk számára ismert 2009-ben a „Kiváló Európai Desztináció",(Úti cél) címet nyerte el az Írottkő Natúrpark. A nemzetközi elismerés óta évente EDEN-napokat szervez az Írottkő Natúrparkért Egyesület a térségben, hogy a turistákban, de főként a helyi lakosságban tudatosítsa a díj jelentőségét, bemutassa a térség ökoturisztikai értékeit.

Mintegy két tucatnyian vettek részt a Huszár úti laktanya-bejáráson. A romos épületek főként a fotósokat mozgatta most meg - a szakmai és történeti előadások közben fényképezték a ritkán megtekinthető épületeket. A terület hasznosítása azonban még várat magára.

Évről-évre népszerűbb a lukácsházi víztározón – hagyományosan -  megrendezésre kerülő Abért-tó Kupa, mely múlt vasárnap került megrendezésre három kategóriában. A tó kedveltségét mi sem bizonyítja jobban, hogy a nagy létszámú előzetes regisztráció miatt már a versenyt megelőző hét közepén le kellett zárni a versenyre való nevezéseket, így 80 pecás kapott lehetőséget megmérettetni magát.

Hulladékból készült játékok, gyermekrajz-kiállítás, főzőverseny - széles palettán kínált programot a Nyugat-dunántúli Környzetvédelmi Központ Közhasznú Alapítvány által szervezett Ökomajális. A nagyobb cégek játékos formában mutatták meg a gyerekeknek, hogy ők mit tehetnek a természetvédelemért.

A 90 éves Irlinger Józsefet köszöntötte a polgármester pénteken.

Oktatással, munkavállalással, és akár egy baleset esetén felmerülő tennivalókkal kapcsolatos kérdésekre is választ kaphattak az érdeklődők az Európa-nap országjáró roadshowjának szombathelyi állomásán, a Fő téren.

Minden szerdán és vasárnap szinte percnyi pontossággal fordult be a sarkon két öregember. Lassan, kimérten haladt végig az utcán, mint akinek nincs sietős dolga, nem késik el a találkozóról, megvárják.

Fogamzásgátlás, helyes táplálkozás, sport, illegális szerek - ezek a fogalmak is szóba kerültek azon az egészség-témájú vetélkedőn, amelyet tizedikes középiskolásoknak szerveztek a szombathelyi védőnők. A fiatalok nemcsak új és hasznos ismereteket szereztek, hanem közben jól is szórakoztak.

Volvo, Moszkvics, Trabant - többszáz autó- és motormatuzsálem dübörgött végig május elsején délelőtt Szombathelyen, a Jókai úton lovas huszárok és a fúvószenekar felvezetésével. A retro hangulatot természetesen elsősorban ezek a veterán gépjárműcsodák biztosították, ám nem maradt el a majális fontos kelléke a virsli és a lufi sem.

Herényben több évszázada foglalkoznak kertészkedéssel. Ezt a múltat és a szakma népszerűségét kihasználva, idén már 15. alkalommal szervezték meg a Herényi Virágutat. Összesen egy kilométer hosszan 35 standnál válogathattak az érdeklődők.
Az Összefogás Andrásfáért Egyesület tagjai májusfát állítottak a művelődési ház udvarán április utolsó napján.

Új gokartokon és tricikliken közlekedhetnek a gyerekek a kreszparkban. A körzet önkormányzati képviselője, Sátory Károly, a rendelkezésére álló keretből adott másfél millió forintot erre a célra. A csütörtöki közgyűlésen pedig várhatóan rábólint a testület, hogy félmilliárd forintból a Víztorony és a Brenner-park is megújulhasson.

Több száz gyermek érkezett a Kámoni Arborétum húsvéthétfői tojáskeresésére. Az óvodások és kisiskolások több turnusban kutattak az édesség után, de végül senki sem távozott üres kézzel. A szervezők egy különleges programmal is megtoldották a rendezvényt.

A pollen mellett ételekre is érzékeny lehet valaki, de akár illatszerek, vegyszerek, tartósítószerek is okozhatnak tünetet. A szakorvos szerint ilyen esetben nem elég vérvizsgálatot csináltatni, a bőrreakciók ellenőrzése biztosabb eredményt mutat.

Ahogy közeledik a húsvét , úgy növekszik a forgalom a szombathelyi vásárcsarnokban. Az árusok a csúcsot csütörtökre várják, de bizonyára lesznek olyanok is, akik majd csak szombaton ejtik meg húsvéti bevásárlásaikat.

Az elfogadás jegyében rendezték meg immár hatodik alkalommal a Divatbemutató Kicsit Másképp jótékonysági estet. A lenyűgöző, csinos modellek többsége az Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központból, illetve a Rumi Gyermek- és Diákotthonból érkezett. Mindannyian fogyatékkal élők.

Előadás az Egészség világnapja alkalmából.

Kőszeg városrészén a Szabóhegyen 2017.április 7.- én egy információs tábla került felavatásra, reméljük többünk örömére!

Klobusitzky György mestertanár tartott előadást a Savaria moziban. A Kanizsai Dorottya Gimnázium kilencedikesei is ott ültek a nézők soraiban.