Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Első alkalommal rendeztek a hétvégén kolbásztöltő mustrát a herényi városrészen. A megmérettetésnek kettős célja volt: feleleveníteni a régi téli falusi népszokásokat, amelyek központi eleme volt a disznóvágás, és az ehhez szorosan kapcsolódó kolbásztöltés. Az esemény egyúttal közösségépítő szerepet is betöltött.

Idén is megrendezi  a Szombathelyi Egyházmegye a Házasság Hete rendezvénysorozatát. Péntekig különféle programokkal várják a házaspárokat és a házasulandókat, hogy jobban megismerkedhessenek a házasság vallási jelentőségével.

Egy kikeleti hóvirág letépése tízezer forint büntetés jár, tizenegy szál leszakításáért pedig akár börtönbüntetés.

Egy kikeleti hóvirág letépése tízezer forint büntetés jár, tizenegy szál leszakításáért pedig akár börtönbüntetés.

Tegnap lezárult a közbeszerzési eljárás, van érvényes ajánlat, van kivitelező a Víztorony megújítására, melynek összértéke mintegy 300 millió forint.

A miniszterelnök szépkorúaknak szóló emléklapjával köszöntötte Puskás Tivadar polgármester Mester Pétert 90. születésnapja alkalmából.

Beteg gyerekeket támogató jótékonysági akciót indított Lovagi Milán szombathelyi fotós.

Városrészi egyesületek és érdekvédő szervezetek is bemutatták tavaszi programjaikat a legutóbbi civil sajtóreggelin. Ismeretterjesztés, jótékonykodás és vásár szerepel a kínálatban.Férfiak és nők a Tavaszi szél vizet áraszt című népdal verszakaival felelgettek egymásnak péntek este a Savaria Plázában.

Kertbarátok, sportolók, hagyományőrzők - több tucat szombathelyi civil szervezet mutatkozott be látványos és rendhagyó módon a Fő téren a civil nap alkalmából. Egész nap programok zajlottak a városban a témával kapcsolatban.

Szenvedélybetegek, szociális és mentális problémával küzdők számára szervez képzéseket a Szombathelyi Egyházmegyei Karitasz. A kétéves programra mintegy 180 millió forintos uniós támogatást nyert a szervezet.

Megkezdte vizitációját a Szombathelyi Egyházmegyében Székely János. A megyéspüspöknek ez az első körútja 2017-es kinevezése óta. A látogatások alkalmával a papság mellett találkozik az egyházközségi képviselő-testületek tagjaival és a polgármesterekkel, így megismerkedik a helyi hitélettel, a települések mindennapjaival és fejlődési lehetőségeivel.

Kecskés László, a Rotary Club egyik alapító tagja kapta a Paul Harris-díjat, Bukits Anna ötvös pedig a Kiss Sándor-díjat. Az elismeréseket a klub hagyományos év eleji jótékonyásgi bálján vehették át a díjazottak.

Hagyományosan január utolsó szombatján került megrendezésre a Kolping Farsangi bál, mely egyben az egyházközség rendezvénye is volt. A báli bevétel egy részét a hittanos fiatalok táborozásának támogatására fordítják.

A magyar zergevirág lett 2019-ben az Év vadvirága. A hegyvidékeken honos sárgavirágú lágyszárú Vas megyében dísznövényként fordul elő. Az Év gombájává pedig a sokak által kedvelt bronzos vargányát választották az internetezők.

90. születésnapja alkalmából köszöntötte Puskás Tivadar Hajszán Ferencnét.

A Magyar Kultúra Napjáról  külön, erre az alkalomra összeállított műsorral emlékeztek meg a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ Váci utcai idősek klubjában megrendezett irodalmi kávéházban.

Elköltöznek Szombathelyről az annunciáta nővérek, ezzel véget ér betegápolói, lelki gondozói tevékenységük. Az idős apácáktól, akiknek elődei 100 évvel ezelőtt telepedtek meg a városban, a megyéspüspök után a polgármester is elköszönt.

A január, februári hónapok kedveznek a téli sport szerelmeseinek és az egzotikus útra vágyóknak egyaránt. A Központi Stastisztikai Hivatal tájékoztatójából kiderül: a magyarok külföldi utazásainak száma az elmúlt 10 évben közel 20 százalékkal nőtt.