Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Hetente átlagosan egy kutyát visznek be hőgutával az állatorvosi rendelőbe Szombathelyen - még mindig nem vigyáznak kellően a gazdik a kedvenceikre. Általános felhívás, hogy tűző napon és autóban tilos ott hagyni a kisállatot és ivóvizet mindig tartsunk magunknál.

Kovácsolás, esztergályozás, szövés, fonás - ez csak néhány a régésztábor programjai közül a Skanzenban.  A jubileumi, 15. alkalommal megszervezett táborban a vaskorban tehettek időutazást a gyerekek a Savaria Múzeumnak és a Múzeumbarát Egyletnek köszönhetően.

A Szombathelyi Borostyánkő Természetbarát Sportegyesület tagjai júniusi országjáró körútjuknak célja a Zemplén megye történelmi és természeti szépségeinek felkeresése volt. II. Rákóczi Ferenc borsi szülőhelye és a nevelkedése alapjait magáénak tudható Regéci vár bevételén túl a monoki Kossuth Emlékház meglátogatása is a program része lett. A hab a tortán a Vizsolyi Református Betlehem megtekintése!

A festők versenyeztek egymással a Fő téren: az győzött, aki a leggyorsabban tudott haladni munkaeszközével, a létrával. A Létravágta a szakma népszerűsítésére is szolgált - kevés a jó szakember.

Játékkal, sporttal, élményekkel teltek az utolsó napok az iskolákban: a legtöbb helyen már tanszereket sem kellett vinniük a diákoknak ezen a héten, csütörtökön pedig kitört a vakáció.

Kilencvenötödik születésnapján otthonában köszöntötte Takács Istvánné Melczer Máriát Puskás Tivadar,  Szombathely polgármestere.

Harmadik éve adományoz mesejelenetet ábrázoló mozaikképet a kórháznak a Premontrei Gimnázium. Mostantól a koraszülöttosztály falán Vuk figuráját csodálhatják meg a kezelésre szoruló kisgyermekek és szüleik. A kórház nagyra értékeli az effajta segítséget.

Sokan az olcsó ár miatt szedik maguk a gyümölcsöt, mások  jó kikapcsolódásnak tartják. Egy biztos, minden egyes eperszemért le kell hajolni, de megéri a fáradságot.

Zene, tánc, kézműves foglalkozások, sport- és főzőverseny – többek között ilyen programokkal várta az érdeklődőket a Hátrányos Helyzetű Roma Fiatalokat Támogató Közhasznú Egyesület az 5. alkalommal megrendezett Hárofit Napon, szombaton.

Horvátország, Olaszország; a repülővel utazóknál pedig újra Törökország az egyik legkedveltebb célállomás idén nyáron, ott is a jól felszerelt szállodákat keresik a családosok. Az idősebb pároknál pedig a körutazás a sláger - ez derül ki az egyik szombathelyi utazási iroda foglalásaiból.

A Szombathelyi Polgármesteri Hivatal Nyugdíjas Klubjának közel harminc tagja tett látogatást szerda délután a Szentgotthárdi Nyugdíjas Klub meghívására. Az esemény már hagyománynak számít, hiszen a több mint tíz éve kialakult barátság rendszeres évenkénti találkozással vált tartóssá. Egyik évben Szombathely látja vendégül a baráti klubtagokat, másik évben Szentgotthárd.

A korábbi évek gyakorlatától eltérően, a jó időre tekintettel az idén már június elején  megkezdődik Szombathelyen a strandszezon. Már most szombaton kinyit a Tófürdő, ahol minden hétvégén külön  programokat is kínálnak  fürdőzőknek.  

Romániában ismét terjed a kanyaró - azonban a Magyarországon élők többsége védve van a fertőző betegség ellen. Azonban aki utazáshoz készülődik külföldre, mindenképpen érdemes utánakérdezni, milyen fertőző betegségek jellemzőek az adott országban - és ez ellen oltást igényelni.

A szombathelyi Y’s Men Klub Egyesület május 13-án ünnepelte alakulásának 20 éves jubileumát. Az ünnepségen a dán koldingi egyesület képviselői is részt vettek, akik nem jöttek üres kézzel. A szombathelyi egyesületnek 10 doboz legot hoztak ajándékba azzal a céllal, hogy a játékokat olyan szervezetekhez, intézményekhez jutassák el, ahol hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkoznak. 

Az őstermelők és a kereskedők is 900 és 1.400 forint közötti áron kínálják a gyümölcsöt. Már megjelent a hazai cseresznye és meggy is, de például sárgabarackból még kizárólag Olasz-, és Spanyolországból származót árusítanak.

Világszerte május 31-én tartják a Dohányzás elleni világnapot, melynek célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a dohányzás veszélyeire. en.

12. alkalommal hirdette meg idén a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a Vasi Vizeken elnevezésű általános iskolai horgászvetélkedőt, amelyre 21 csapat nevezett. A kétrészes levelező fordulót követően hétvégén halfogó versennyel zárult a vetélkedősorozat.

Szombaton és vasárnap is benépesült a Sportliget, ahol az ország legnagyobb vidámparkja várta a családokat. A gyermeknap alkalmából rendezett kétnapos fesztiválon koncertek, ki mit tud, kisállat-szépségverseny és más élmények várták a gyerekeket. Vasárnap az AGORA is játékokkal és kézműves foglalkozásokkal rendezett gyermeknapi forgatagot.

A zalaegerszegiek csapata nyerte meg az U12-es  gyermekfocitorna szombathelyi regionális döntőjét, melyben az Illés-akadémia és a Király szabadidő egyesület csapata is részt  vett.Idén is lesz ingyenes önkormányzati tábor általános iskolásoknak, a helyszín a Bercsényi-iskola. Olyan gyerekeket várnak ide június 19-étől akár kilenc héten át, akiknek nem tudják megoldani a szülei a nyári felügyeletét.