Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

„Tegnap szántotta végig először Szombathely levegőjét repülőember” – ezzel a címmel jelent meg a Szombathelyi Kis Újság, 1913. július 22. száma. Szombathely város történetében mindig is meghatározó szerepe volt a közlekedésnek. A szombathelyi polgári repülés históriájáról ez ideig még nem jelent meg monográfia. Ezért a húszévi kutatómunkán nyugvó jelen kötet hiánypótló feldolgozás.

2019. június 14-15-16.

A Veszprémi Kolping Család három év elteltével ismét megrendezte 2019. május 25-én szombaton a Nyugat-magyarországi Körzeti Kolping családjainak Kulturális Fesztiválját, melynek Veszprémben az Érseki Hittudományi Főiskola adott helyet.

A Joskar-Ola Alapítvány május 26.-án rendezte meg a Tesco Áruház támogatásával a Vitál-napot a joskar-olai fitneszparkban.

A születésnapi rendezvényekre a belépés díjtalan!

Aszfaltrajzverseny Oladon

Az Európai Quadrille Táncfesztivál (European QuadrilleDanceFestival - EQDF) ötletgazdája és jogtulajdonosa a Szlovéniai Táncegyesület (Maribor). Kezdeményezésükre indult a fiatalok tánckedvére, lendületére, vállalkozó kedvére építő fesztivál 2005-ben. A Guinness-rekord nyilvántartások alapján ez a rendezvény a legnagyobb az egy időben előadott szinkrontánc kategóriában. A tánc az ezekben a napokban érettségizőknek szól. Kortársaik, iskolatársaik adják elő a közismert négy tételes francia négyes táncot Johann Strauss Denevér című zenéjére.

Vendégünk: Majtényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke

JUBILEUMI GÁLA SZOMBATHELYEN

Elindul a Nébih élő online valóságshow-ja. A „Túlélő tojások” az első olyan valóságshow, melynek főszereplői állatok, nevezetesen csirkék, vagyis kezdetben tojások.

2019 április elején ismét kiírják az idén több újítást is tartalmazó civil zsurnaliszta felhívást. A pályázatot ez évben a H+ Média és Kulturális Egyesület és a Helyi Televíziók Országos Egyesülete írja ki, a Vas Megyei Civil Információs Centrum, a Szombathelyi Civil Kerekasztal, a Vas Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület és a Szombathelyi Szépítő Egyesület szakmai együttműködésével.

A Rózsabors Műhely 2. alkalommal szervez lakáskoncertet Szombathelyen, ezúttal hat vasi kortárs költő közreműködésével.

Egészségügy, oktatás, érdekképviselet - többek között e területeken igyekeznek a nőkön segíteni a Zonta Club tagjai. Munkájukat sok civil támogatja a maga módján - a legodaadóbbakat az Önzetlenség rózsája elismeréssel jutalmazzák. Idén is kiosztották a díjat.

Civil elhatározásból, a közösségi média felületein szerveződött az a szombati oladi szemétszedő akció, amelyre több tucat környékbeli jött el, de voltak, akik például Zala megyéből érkeztek. A megmozdulás eredményes volt.

Virágvásáron vehettek részt az érdeklődők az Oladi Általános Iskola aulájában csütörtökön délután. A kézműves foglalkozással egybekötött lehetőséget sokan kihasználták: nőnapra is vásároltak.

Indul a szezon: javában készül a következő versenyére a Savaria Modellező SE. Az AGORA MSH-ban működő szakkör ifjabb és felnőtt résztvevői a jövő heti tapolcai országos megmérettetés mellett a világbajnokságra is készülnek.

A Haladás Sportkompelxum VIP-termében tartotta idei farsangi bálját az iQor.

Rendhagyó kutyás farsangi sétát szervezett a Fekete István Állatvédő Egyesület. A figyelemfelhívó akció keretében jótékonysági vásárt tartottak. Adományt gyűjtöttek - ezúttal azonban nem a saját egyesületüknek, hanem a súlyos beteg kisfiú, Katona Olivér gyógykezeléséhez.

A várható élettartam növekedésével egyre többeket érint az időskori elbutulás. Mivel a demens betegek 24 órás felügyeletre szorulnak, a róluk való gondoskodás nagy teher a családok számára. Az ellátással kapcsolatos lehetőségekről, terápiákról, az állapotot jellemző tudnivalókról indított beszélgetéssorozatot Alzheimer Café címmel a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ.

Tizenkettedik alkalommal rendezte meg a Szombathelyi Civil Kerekasztal a civil bált. Mintegy tizenöt szervezet közel száznegyven fővel képviseltette magát a bálon.