Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Kézbe adott népi hétköznapok

2017-11-22, 13:18
   |   Kategória: Pink
Kézbe adott népi hétköznapok címmel november 21-én indul Gencsapátiban az a három vasi települést érintő programsorozat, amelynek keretében kézműves foglalkozásokkal, valamint tájházak, helytörténeti gyűjtemények alapításáról, fejlesztéséről folyó fórumbeszélgetésekkel várják az érdeklődőket.
Az NMI programsorozatának keretében alkalmat kívánnak teremteni a jó gyakorlatok bemutatására, hasznosítható ötleteket szándékoznak kínálni tájházak és helytörténeti gyűjtemények kulturális, gazdaságfejlesztési céllal történő gyarapításáról. A már működő minták bemutatásával módszertani segítséget szeretnének nyújtani a népi hétköznapok megismertetéséhez, a helyi legendák, a viselet, az elfeledett szakmák tovább éltetéséhez, amivel erősödik a helyi identitás és a szülőhelyhez kötődés.

A programokra a megye minden részéről várják a téma iránt érdeklődő formális és informális közösségeket, megyei értéktár bizottságokat, s számukra kerekasztalbeszélgetés formájában meghívott előadóik tennék érdekessé és megfoghatóvá a témát, jó gyakorlataik bemutatásán keresztül. 

A helyiek számára ezen a délutánon helyi gyűjtésű mesék, legendák, népdalok hallgatását; népi eszközök, játékok kipróbálását; a helyi kézművesek technikáinak és a helyi termékek előállításának, elkészítésének kipróbálását kínálják. 

Minden résztvevő számára közelebb kívánják hozni a saját gyűjteményét és a magyar népi kultúrát. Emellett ötleteket adnak a következő hasonló program megvalósításához, a gyűjtemény bővítéséhez, népszerűsítéséhez, a falufejlesztés terveinek kidolgozásához.

2017. november 21. (kedd) Gencsapáti, Művelődési Ház és Könyvtár (Szentegyház u. 5.)

15:00-kor Kézműves foglalkozások

17:00-tól Fórumbeszélgetés

Közreműködők:

Tóth Kálmán, múzeumpedagógus

Büki László, médiaszakember

Paukovics Józsefné, Cák polgármestere

További alkalmak:

2017. november 30. (csütörtök) 17:00-kor Nagyrákos

2017. december 8. (péntek) 17:00-kor Horvátlövő

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb

 • Rendkívüli közgyűlés
  Rendkívüli közgyűlés Nem alkalmazhatják a Munka törvénykönyvének január elsején hatályba lépett módosítását a városi cégek Szombathelyen, ugyanis…
 • Kelemen Krisztián civilként politizál tovább
  Kelemen Krisztián civilként politizál tovább Kelemen Krisztián ezután civilként, de az Éljen Szombathely frakciójának tagjaként lesz részese a szombathelyi közgyűlésnek.
 • Parkerdő
  Parkerdő Aláírásgyűjtés, sajtótájékoztató, lakossági fórum - ilyen előzmények után rendeződni látszik a Parkerdő lakópark néhány gondja.…
 • Jézuska várás másképp a Remekműhelyben
  Jézuska várás másképp a Remekműhelyben „Hogy mindenkinek békés legyen a karácsony…” szólt a hirdetés, és valóban erről van szó. December…
 • Budai Józsefné köszöntése
  Budai Józsefné köszöntése Budai Józsefné Fülöp Rozáliát köszöntötte 90. születésnapja alkalmából dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város…