Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Civil reggeli

2018-03-07, 20:17
   |   Kategória: Pink
Nők, anyák: elsősorban róluk szól a civil sajtóreggeli legutóbbi alkalmán beharangozott két közelgő program. Egy autista nő az önéletrajzi könyvéről mesél; a gyermekeket és anyákat segítő szervezet pedig jótékonysági estet tart.
Az autizmus világnapján hagyományosan kék sétával hívják fel a figyelmet az érintettek az elfogadás, a segítségnyújtás fontosságára. Szombathelyen húsz éve működik az a szervezet, amelyik a fejlődési zavarral élők érdekeit képviseli, és a jubileum alkalmából most egy nyilvános programot szerveznek.

Nádorné Vörös Ibolya - kuratóriumi elnök, Esőemberke Alapítvány
“Budapestről hívtuk meg Lizankát, aki egy 35 éves, autizmussal élő nő. És 30 éves elmúlott már, amikor az autizmus diagnózisát megkapta. Ez az önéletrajzi könyv, ami tavaly jelent meg, az autizmusról, és arról, hogy Lizanka hogy élte ezt meg, nehéz gyerekkora volt, és most úgy néz ki, hogy önálló, felnőtt életet él ma már.”

A könyvről március 8-án, csütörtökön délután fél 3-kor, az egyetem könyvtárában mesél a szerző. Szombat estére pedig már egy zenés műsorra invitálják a közönséget a civilek: március 10-én 6 órakor a nehéz sorsú gyermekeket és anyákat segítő Zonta Club jótékonysági estet rendez a Tóvendéglőben.

Pócz Gáborné - tag, Zonta Club Szombathely

“A Zontának van egy szimbóluma, a sárga rózsa, és ennek egy ünnepe, ami egybeesik a nemzetközi nőnappal, március 8-cal. Úgy gondoltuk, hogy ez egy jó aktualitás lesz, hogy a két dolog együtt jelenjen meg, miközben ünnepeljük a Zonta-hölgyeket, akik felvállalják azt, hogy másokért tesznek valamit.”

A Weöres Sándor Színház színészeinek és a művészeti szakgimnázium növendékeinek műsorát bál követi, amelyen várják az adományokat a szervezők.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Civil támogatási felhívás
  Civil támogatási felhívás Az üzleti, az önkormányzati és a civil szférát is érinti az az új pályázati lehetőség,…
 • Erdész évzáró
  Erdész évzáró Rend, fegyelem és becsület – ezekkel a szavakkal jellemezte a Szombathelyi Erdészeti Zrt. 2018-at a…
 • Horgász közgyűlés
  Horgász közgyűlés Az idei fejlesztésekről, a halgazdálkodási programról, a horgászkártya bevezetéséről és a 2019-es tervekről is szó…
 • Fenyőfaosztás
  Fenyőfaosztás Mintegy hatvan karácsonyfát osztott ki a rászorulóknak az ŐrvidékHáz és a Fidesz szombathelyi szervezete. Két…
 • Schott a Gyermekfaluért
  Schott a Gyermekfaluért Szokatlan formáját választotta a jótékonyságnak a Lukácsházán működő Schott Hungary Kft., örökbe fogadta ugyanis az…

Legnépszerűbb